default-image

Η… ζυγαριά του Ζίκο για Μέσι και Μαραντόνα

Απόψεις
Η… ζυγαριά του Ζίκο για Μέσι και Μαραντόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μαραντόνα ήταν καλύτερος παίκτης ως κορυφαίος από τον Μέσι, σύμφωνα με τον βραζιλιάνο θρύλο Ζίκο, που τώρα είναι αθλητικός διευθυντής της Κασίμα Άντλερς. «Πιστεύω ότι ο Μαραντόνα έπαιξε σε πιο ανταγωνιστική περίοδο και πάντα έπαιζε με αντίπαλο που τον μάρκαρε στενά. Έδωσε πολλά για τις ομάδες του, όπως και ο Μέσι, αλλά η διαφορά είναι ότι Ντιέγκο πρόσφερε πολλά για την Αργεντινή: ήταν και παγκόσμιος πρωταθλητής και φιναλίστ της» εξήγησε. Ο Ζίκο θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες που είχε ποτέ η Βραζιλία, σημειώνοντας 48 γκολ σε 71 επίσημες εμφανίσεις για τη χώρα του.

Οι συγκρίσεις από την άποψη αυτή στέκει, όμως ο Μέσι διαθέτει ασύγκριτα στοιχεία που τον κάνουν μοναδικό στο παιγνίδι του που δουλεύεται εντατικά με συμπαίκτες που εργάζονται για να εμφανίσουν τον «εξωγήινο» μοντέλο που ακολουθείται από τον αργεντινό σταρ της Μπαρτσελόνα.

Ο Μέσι έχει πολλά ρεκόρ με την φανέλα της Μπάρτσα και αναμένεται να σπάσει κι άλλα μέσα στο 2019. Όπως:

-Αν η Μπαρτσελόνα κερδίσει το πρωτάθλημα φέτος, ο Μέσι θα φτάσει 36 συλλογικά τρόπαια στην ίδια ομάδα, κάτι που θα ισοδυναμεί με την τιμή που κατέχει ο Ράιαν Γκίγκς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αργεντινός είναι πεινασμένος να κερδίσει όλους τους διαθέσιμους τίτλους, ιδιαίτερα το Champions League, το οποίο η Μπαρτσελόνα δεν έχει κερδίσει από το 2015.

-Θα μπορούσε να γίνει ο δεύτερος με τις περισσότερες συμμετοχές στην Μπαρτσελόνα καθώς είναι τρίτος  με 657 παιχνίδια και έχει μόλις 18 ακόμα για να ξεπεράσει τα 674 που έπαιξε ο Αντρές Ινιέστα με τη φανέλα της Μπλαουγκράνα. Πρώτοςη σε αυτή την κατηγορία είναι ο Τσάβι Ερνάντες, ο οποίος έπαιξε 767 παιχνίδια για το σύλλογο.

-Ο Αργεντινός θα μπορούσε επίσης να καταφέρει να πιάσει το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες στη LaLiga, καθώς απέχει μόλις έντεκα αγώνες από τις 334 του πρώην τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης Ίκερ Κασίγιας.

-Πηγαίνει επίσης για το έκτο του Χρυσό Παπούτσι (τρίτο κατά σειρά), κάτι που δεν έχει επιτευχθεί στην ιστορία του αθλήματος.

-Προσπαθεί επίσης να κερδίσει το Pichichi για την έκτη φορά στην καριέρα του, το βραβείο που απονέμεται από την εφημερίδα MARCA για τον κορυφαίο σκόρερ της LaLiga, το οποίο θα ισοδυναμεί με τον αριθμό που το κατέκτησε ο θρυλικός Ισπανός επιθετικός Τέλμο Ζάρρα. Σήμερα με 397 γκολ στη LaLiga, ο 31χρονος είναι μόλις ένα σκαλοπάτι μακριά από το σπάσιμο της βαθμολογίας 400.

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα είναι μόνο ένα ρεκόρ ακόμα μακριά από το 50ο της καριέρας του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News