Η ηχώ των ουρλιαχτών και θύματα με αόρατους δράστες

Απόψεις
Η ηχώ των ουρλιαχτών και θύματα με αόρατους δράστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ουρλιαχτά του Θανάση Τζήλου, θα ηχούν χρόνια στ’ αυτιά όσων έσπευσαν να δουν το βίντεο του ξυλοδαρμού του Λαρισαίου διεθνή διαιτητή. Κραυγές που ενσωματώνονται στο σύνολο του ποδοσφαίρου από τη βάναυση κακοποίηση του ελληνικού πρωταθλήματος που αυτή τη φορά έτυχε να καταγραφούν. Για να ενεργοποιηθεί ο εγκέφαλος και η συνείδησή μας, μέσα από τις αισθήσεις ενός εγκληματικού περιστατικού, για όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τις «κεφαλές» του λαοφιλέστερου σπορ στην επαγγελματική του μορφή στη χώρα μας.

Αυτή είναι η διαφορά, από τις άλλες επιθέσεις: Ο διαπεραστικός ήχος της απάτης…

Η λύση για το μέγεθος του προβλήματος είναι μία, με τις εν γένει χρονικά συνθήκες του πρωταθλήματος της Super League: Λουκέτο.

-Οι ελάχιστες ενδείξεις συμπαράστασης, όπως αυτή των διαιτητών προς τον ξυλοκοπημένο συνάδελφό τους από τους θηριώδεις εντεταλμένους, είναι και αυτό μέρος της παράστασης «Στο ίδιο έργο θεατές».

-Σωθήκαμε πάντως από την αρμάδα των ξένων τοποτηρητών του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους εδώ παρατρεχάμενους με τις πλούσιες ματζαδούρες και το έργο μηδέν.

«Αναμένουμε» λένε «ότι θα διεξαχθούν εμπεριστατωμένες έρευνες από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα για να διαπιστωθούν οι λόγοι πίσω από αυτή την επίθεση και να προσαχθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη».

Μάλλον ήταν ώρα για τσάι, καθώς συνέτασσαν την ανακοίνωσή τους οι επίτροποι της παρακολούθησης. Νιρβάνα…

- Τραγικό. Πρώτη φορά περνά απόφαση των διαιτητών και όχι του ξένου αρχιδιαιτητή (προφανώς σκέφτηκε τις ρήτρες των τηλεοπτικών...) Για όλα όμως υπάρχει πρώτη φορά…

-Για αυτό μακάρι να είναι η πρώτη φορά να συμβεί με την ανακάλυψη των δραστών της επίθεσης του Τζήλου.

-Από το 1990 και μετά έχουν γίνει 35 περιστατικά βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου, που έχουν γίνει γνωστά. Σκεφτείτε πόσα άλλα μένουν στο σκοτάδι από το φόβο και τον τρόμο των θυμάτων. Αν επιχειρήσεις να βρεις πόσα έχουν εξιχνιαστεί, μάταιος κόπος. Δεν βρέθηκε ποτέ κανένας δράστης... Μόνο θύματα!

-Έτοιμο από την προηγούμενη φορά το φλας μπακ στις δεκάδες επιθέσεις ή απειλές που δέχθηκαν διαιτητές ή μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας από καταβολής Super League. Απλά συμπληρώνεται κατά μία θέση!

Στα άλλα όμως δεν μας τρομάζει τίποτα. Ακούσαμε χτες και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να προειδοποεί την Άγκυρα, μετά τις υπερπτήσεις νησιών από F-16: «Ένα χιλιοστό κίνηση αν κάνουν, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε».

-Έχουμε κι εκλογές μπροστά, κι αφού υπογράψαμε όλα τα μνημόνια, πάρε να έχεις δανειστή: «Δημιούργησαν την κρίση για να κατασχέσουν τον υποθαλάσσιο πλούτο μας»

-Το ποδόσφαιρο τελικά είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας εν προκειμένω ακραίων εκφράσεων της, είτε πρόκειται για την πολιτική, είτε αφορά τους μονοφαγάδες ή τους άρρωστους που τα θέλουν όλα δικά τους, είτε κάτι ελέω Θεού τύπους που έχουν την εξουσία των μπράβων.

-Αν παρακολουθείς ποδόσφαιρο, ελληνικού τύπου, εδώ και χρόνια, μπορείς να μαντέψεις και το ποιόν που κυβερνάται μια χώρα…

[Το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα στις αρχές του 21ου αιώνα παίζονταν σε επαγγελματικό επίπεδο κορυφής με τόπια ξυλοδαρμών, καμένων αυτοκινήτων, ανατινάξεων, χειροβομβίδων μέχρι και …στρατών. Αυτό θα βρουν οι ερευνητές στο βαθύ μέλλον, όπως σήμερα ανακαλύπτουν ότι οι αρχαίοι έπαιζαν με τόπια από πανιά...]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News