Η πρώτη βασική νέα ένδειξη στον ΟΦΗ, έρχεται...

Απόψεις
Η πρώτη βασική νέα ένδειξη στον ΟΦΗ, έρχεται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπουδαίο για μια ομάδα να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο μπορώντας να επιλέξει ποδοσφαιριστές που είναι οι κατάλληλοι να καλύψουν τις διαπιστωμένες θέσεις όπου υπάρχουν αδυναμίες και να μην κινείται στα τυφλά ή στο έλεος των μάνατζερ, από τις εύκολες λύσεις που προσφέρονται από την αγορά.

Αυτονόητο είναι ότι για να συμβεί χρειάζεται ποδοσφαιρική γνώση στο κριτήριο και οικονομική δυνατότητα, που έχει μαζί και το κεφάλαιο της αξιοπιστίας της ενδιαφερόμενης ΠΑΕ.

Οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι στους κύριους παίκτες που στοχεύει (ή ακόμη έχει κλείσει) ο ΟΦΗ με αξιολογικά ποδοσφαιρικά κριτήρια που αναμφισβήτητα διαθέτει ο Γιάννης Σαμαράς που επιστρέφει από το "σαφάρι" του, θα έχουν συμβόλαια που είναι παρόμοια σε ύψος με ήδη υπάρχουσες βασικές μονάδες της κρητικής ομάδας.

Οι περιπτώσεις αυτές άλλωστε κινούνται σε οικονομικά επίπεδα όπως αυτά που διαθέτουν ΠΑΕ με «μόνιμη» οικονομική ασφάλεια, όπως ο Αστέρας Τρίπολης ή και ο Ατρόμητος, χωρίς να δημιουργούν οικονομικές ανισορροπίες μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Οι μεταγραφές λοιπόν που έρχονται για τον ΟΦΗ με αγωνιστική ισχύ από τον Ιανουάριο και μερικές μπορεί να ανακοινωθούν νωρίτερα, θα αποτελούν και την πρώτη ένδειξη της νέας εποχής της κρητικής ΠΑΕ, από ποδοσφαιρική άποψη, δίνοντας στίγμα αντιλήψεων της νέας ηγεσίας, η οποία όταν ανέλαβε βρήκε την ομάδα του ΟΦΗ διαμορφωμένη.

[Διαβάστε: Φέρνει παίκτες ο Σαμαράς - Το ταξίδι του Άγγελου Παλυβού]

-"Αποχώρηση Αραβίδη και... τρίλιζα στον ΟΦΗ". Ο τίτλος από το  τρέχον ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Ο "ΑΡΧΩΝ" ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΦΗ

«Μπαρουτοκαπνισμένος» και «Βόρειος»!

Ο διαιτητής Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς) που ορίστηκε να διευθύνει το Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ είναι από τους «μπαρουτοκαπνισμένους» διαιτητές της Football League (με αρκετές καλές διαιτησίες), όπου λίγο ακόμη και θα είχε κλείσει δεκαετία. Πέρυσι είχε διευθύνει το ντέρμπι Άρης-ΟΦΗ, αλλά η έκρηξη τότε του Νίκου Παπαδόπουλου στο τέλος, είχε στόχο περισσότερο το βοηθό του Κωνσταντίνου (Πρέβεζας). Είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί ως τεχνικός αεροσκαφών στην Πολεμική αεροπορία. Μπήκε στον πίνακα της Σούπερ Λίγκα ως επιλογή του Ισπανού αρχιδιατητή Μαρίν στο… τσακ του ορίου ηλικίας το καλοκαίρι, τυχερός γιατί μειώθηκε κατά ένα χρόνο (από 39 σε 38 ετών). Σε πέντε ματς που έχει διευθύνει στην Σούπερ Λίγκα φέτος (Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 5-0, Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 5-1, ΑΕΚ-Ξάνθη 2-0, Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 1-1, Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος 0-2), βρίσκεται στην έκτη θέση του master ref, με υψηλή βαθμολογία 8,18. Θα δείξει όμως στο "Θόδωρος Κολοκοτρώνης". Κάθε ματς, είναι ένα άλλο ματς...

ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΕΡΕΪΡΑ

Θα δούμε και ξένους στα ντέρμπι σωτηρίας;

Το τι είπε στη συνέντευξή του ο Περέιρα για την ποιότητα της ελληνικής διαιτησίας επί των ημερών του, ήταν αναμενόμενο. Προοδεύει ολοταχώς! Έτσι το ενδιαφέρον εστιάζεται στις καυτές ατάκες του και στο πως τον αντικρούουν οι επικριτές του! Οι πρώτες επισημάνσεις τονίζουν ότι ο Πορτογάλος καλύπτει τους διαιτητές προς στους οποίους γίνεται bullying. Ως νέο πάντως κρατάμε το ενδεχόμενο να δούμε ξένους διαιτητές και σε άλλους αγώνες πλην των ντέρμπι στη διάρκεια του β΄ γύρου. «Πιθανότατα ναι, στο μέλλον Θα το κάνουμε, ανάλογα με τη βαθμολογική θέση των ομάδων. Παρατηρητές και διαιτητές». Σαφώς εννοεί και σε ματς που μπορούν να κρίνουν μια κατηγορία στη ζώνη διαβάθμισης.

ΤΟ VAR

#Στα μέσα του Γενάρη η σύμβαση, επικρατέστερη η χρήση του στον ερχόμενο  τελικό του κυπέλλου τον Μάιο και πλήρης εφαρμογή του VAR στο σύνολο των αγώνων της Super League από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Αυτά κρατάμε ανάμεσα σε άλλες σημαντικές πληροφορίες που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, σε νέα συνέντευξή του. [Διαβάστε: «Τρέχουν» το VAR για τον τελικό κυπέλλου τον Μάιο]

#«Μετά τις γυναίκες, το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο πράγμα»! Ξεχωριστή ατάκα ενθάρρυνσης από ανάρτηση του  τερματοφύλακα της Ξάνθης, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και ενόψει Άρη!

#Επιλέγει μεστή πείρα για τον πάγκο του ο ΑΟΧ Κισσαμικός και την διαθέτει πλήρως ο Αλέκος Βοσνιάδης που είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Γιώργου Πετράκη, με καταγεγραμμένες 162 παρουσίες στους πάγκους ομάδων της κατηγορίας.

#Με πολύ μεγάλη συγκέντρωση και καλύτερη πληρότητα για τις επιλογές που έχει να κάνει ο Νίκκι Παπαβασιλείου, προετοιμάζεται ο Εργοτέλης στο ματς με τον Αιγινιακό, για να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα. Ο Αιγινιακός παρά την νίκη στα Χανιά, στην έδρα του δεν έχει καμία νίκη, παρά μόνο μία ισοπαλία. Είναι πάντα μια αινιγματική και απρόβλεπτη ομάδα

-Ένα από τα μεγάλα μαθήματα στο ποδόσφαιρο, είναι «μην υποτιμάς ποτέ τον αντίπαλο»!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΤΟ «ΚΑΜΠ ΝΟΥ»

Σε 29 αγώνες Champions League χωρίς ήττα

Μπορεί η Τότεναμ να πήρε το εισιτήριο από το "Καμπ Νου"  αλλά η αποτυχία της να κερδίσει, σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να κατέχει ένα απίστευτο ρεκόρ στο Champions League. Από το Μάιο του 2013, όταν  καταλανικός σύλλογος δοκιμάστηκε με μια ευρωπαϊκή ήττα στην έδρα της από την Μπάγερν Μονάχου πέρασαν  29 αγώνες εντός έδρας στη διοργάνωση για τους "Μπλαουγκράνα" σε μια διαδρομή απίστευτου ρεκόρ. Τα επόμενα πλησιέστερα είναι οι 24 και οι 23 αγώνες χωρίς ευρωπαϊκή ήττα για την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντίστοιχα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News