«Τρέχουν» το VAR για τον τελικό κυπέλλου τον Μάιο

Απόψεις
«Τρέχουν» το VAR για τον τελικό κυπέλλου τον Μάιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Στα μέσα του Γενάρη η σύμβαση, επικρατέστερη η χρήση του στον ερχόμενο  τελικό του κυπέλλου τον Μάιο και πλήρης εφαρμογή του VAR στο σύνολο των αγώνων της Super League από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Αυτά είναι τα κύρια και σαφέστερα χρονοδιαγράμματα, μαζί με άλλες σημαντικές πληροφορίες που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, μιλώντας στην εκπομπή του Μένιου Σακελλαρόπουλου στο OPEN TV, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

 «Το VAR είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Έχει ολοκληρωθεί το κομμάτι της τεχνικής αξιολόγησης. Πιστεύω ότι μέχρι μέσα Γενάρη θα έχουμε τη σύμβαση και νομίζω ότι θα προλάβουμε και τον τελικό του Κυπέλλου τον Μάιο. Θα πάει σε όλα τα γήπεδα. Είναι υπηρεσία που θα καλύψει 1.205 αγώνες στο σύνολο. Πρόκειται για 1.200 αγώνες για τα πέντε χρόνια υπηρεσίας του VAR συν τους 5 τελικούς του Κυπέλλου. Μιλάμε για τη Super League. Η Ελλάδα είναι πλέον από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες που θα εφαρμόζουν το VAR στο σύνολο των αγώνων της Super League από τον Σεπτέμβριο. Έχουμε προκρίνει μια λύση η οποία είναι εξαιρετικά σύγχρονη. Συστήσαμε μια ομάδα που μελέτησε τις διεθνείς πρακτικές».

«Το VAR έχει κόστος μαζί με τις οπτικές ίνες γύρω στα 15 εκ. ευρώ για 54 μήνες. Φτιάχνουμε το ποδόσφαιρο. Φέρνουμε διαφάνεια, φέρνουμε αξιοπιστία. Εφόσον παίρνεις μια υπηρεσία, θα δουλέψουν άνθρωποι σε αυτό. Και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό των ψηφιακών έργων. Τα ψηφιακά έργα δεν φέρνουν μόνο διαφάνεια και αξιοπιστία. Φέρνουν και νέες θέσεις εργασίας. Στο ΥπΨΗΠΤΕ έχουμε ήδη προεγκρίνει περισσότερα από 200 έργα συνολικού προϋπολογισμού 800 εκ. ευρώ. Για εμάς, τα ψηφιακά είναι μια επένδυση που θα ανοίξει πάρα πολλές θέσεις εργασίας. Πόσοι θα δουλέψουν στο VAR θα το δούμε με την ανάδοχο εταιρεία. Πόσοι θα χρειαστούν για να λειτουργήσει η υπηρεσία. Υπάρχουν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα επικοινωνίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News