Κι... όλα αρχίζουν αλλιώς στον ΟΦΗ!

Απόψεις
Κι... όλα αρχίζουν αλλιώς στον ΟΦΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ επιτέλους ξαναβρήκε τον πραγματικό του εαυτό και επιβεβαίωσε όσους υποστήριζαν σταθερά ότι θα βγει από τη δύσκολη θέση. Με την εμφάνισή του και οπωσδήποτε με την μεγάλη νίκη του, που θα τον τροφοδοτήσει και στις επόμενες δύσκολες αγωνιστικές, ο παλμός θα είναι πλέον διαφορετικός! Τώρα θα είναι αλλιώς και με τις μεταγραφικές ενισχύσεις στις διαπιστωμένες ή άλλες θέσεις της κρητικής ομάδας, να γνωρίζουν μεγαλύτερη ευχέρεια στις πρώτες επιλογές των εξαιρετικά «ειδικών» του ΟΦΗ και δη του Γιάννη Σαμαρά. Αυτή η νίκη δεν μπορεί να περάσει ανεκμετάλλευτη σε κανέναν κρίκο της αλυσίδας του ΟΦΗ και σε κανένα επίπεδο. Η «Αιώνια» παρακαταθήκη της χρονιάς είναι οι δυο μεγάλες νίκες επί των «αιωνίων», του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού!

Από την αρχή της εβδομάδας η διαίσθησή μας, έβγαζε μια ακλόνητη πίστη για τη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού και αυτή την δυνατή αίσθηση την εκφράσαμε σε όλα τα σχόλια και τα κείμενά μας ενόψει του αγώνα, ξεκινώντας με το «Δείξε με τη ψυχή σου ότι το θες περισσότερο»

-Ο ΟΙΩΝΟΣ: Ένα από δυνατά «σημάδια» που προστέθηκε, ήταν όταν είδαμε το βίντεο του ΟΦΗ TV, με τον Μιχάλη Τζιράκη να κάνει τηλεοπτικές δηλώσεις πριν το παιγνίδι με αφορμή το πρώτο γκολ νίκης του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού. Πράγματι είχαμε την παρατήρηση ότι κάθε φορά που έκανε τηλεοπτικές δηλώσεις πριν από παιγνίδι του ΟΦΗ, η κρητική ομάδα ήταν πολύ δυνατή και κέρδιζε. (O «οιωνός» του Μιχάλη Τζιράκη και τα... αντίδοτα του ΟΦΗ). («Venceremos!»)

#Η φυσική παρουσία του Μιχάλη Μπούση με το ξαφνικό ταξίδι από την Αμερική μέτρησε αναμφισβήτητα πολύ… Ήταν μια πολύ δυνατή πραγματική κίνηση εκ μέρους του.  Ο ίδιος γνώριζε καλά ότι η παρουσία του θα ανέβαζε το φρόνημα της ομάδας. (Πριν λίγες μέρες είχαμε σημειώσει σε σχόλιό μας, ότι θα ήταν καλό ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 να ξαναδεί την γιαγιά του στο όνειρό του του, όπως και με τον Ολυμπιακό!)

#Ήταν ακόμη μια πολύ θετική συνάντηση σημαντικών προσώπων στο διάστημα της εβδομάδας, που καθάριζε την αύρα κάνοντάς την πιο λαμπερή!

#Αλλά και το ρεπορτάζ της «Νέας Κρήτης» εκφράστηκε εξαιρετικά στο παιγνίδι από την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές, συνδυάζοντας την πίεση ψηλά με το πάθος, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα, που εκφράστηκαν -όπως αναμέναμε και είχαμε τονίσει σε τίτλο άρθρου μας- με αποτελεσματικότητα. (Αναμένεται πιο αποτελεσματικός ο ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό)

-SMS: Το «μαύρο φίδι» που τον έφαγε ταιριάζει γάντι στον Παναθηναϊκό! «Από τον ΟΦΙ ο Παναθηναϊκός με τα «πουλέν» του τη γλύτωσε στο 94… Την Κυριακή οι «κανονικοί» και ξεκούραστοι μαχητές του Δώνη, πως θα καταφέρουν να αποδράσουν από τα δηλητηριώδη χτυπήματα του μεγάλου ΟΦΗ και να ξεφύγει από τα μάτια που -πρέπει να- γυαλίζουν;» (από... σφηνάκι της Τετάρτης)

#Η χαρά για τη νίκη είναι μεγάλη όχι μόνο γιατί κέρδισε τον Παναθηναϊκό, που είχε δείξει με τη νεανικότητά του ότι «δεν μασάει» εκτός έδρας, αλλά γιατί η νίκη αυτή ήλθε σε μια κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος βγάζοντας την ομάδα την 13η αγωνιστική (… αυτό κι αν είναι σημάδι!), για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό πόντων!

#Ο ΟΦΗ είναι ο μέγας εκφραστής του κρητικού ποδοσφαίρου και η παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα, απηχεί σε ύψιστο βαθμό το κρητικό ποδόσφαιρο… Όλα είναι πλέον αλλιώς!

#Ο Σκουλάς πράγματι ήταν 50άρης στη διαιτησία του. Ώριμος και αχρείαστος, όπως ακριβώς περιμέναμε τον Κρητικό διεθνή ρέφερι.

-VIBER: «Ο ΟΦΗ με την τακτική του, πέτυχε να μετατρέψει τον Παναθηναϊκό... σε μπουλούκι Γιώργο…»

ΣΤΑ… ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ Η ΠΟΡΕΙΑ

Με ορατότητα πλέον από θέση σωτηρίας

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού, ανέβασε με μιας τον μέσο όρο συγκομιδής βαθμών του ΟΦΗ και τον έφερε καβαλάρη στον πίνακα, με τις αταίριαστες γι’ αυτόν τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η σάλπιγγα της ανάταξης και της αλλαγής και σε επίπεδο στις βαθμολογικές ζώνες σήμανε ηχηρά με την πανάξια νίκη! Για πρώτη φορά, μετά τις αγωνίες των απωλειών και των αρνητικών ανατροπών, ο ΟΦΗ είναι κάτοχος θέσης σωτηρίας στην κατηγορία, έχοντας αβαντάζ εκτός έδρας αποτελεσμάτων από τις –πιστεύουμε προσωρινά υπέρ του- ομάδες που μάχονται για την παραμονή τους στην κατηγορία. Όχι, δεν μας φουσκώνει μια νίκη επί του Παναθηναϊκού μετά από τις 21 Οκτωβρίου (με Ολυμπιακό), είναι η ανάγνωση των τωρινών δεδομένων της κρητικής ομάδας, όπως το έβγαλε μέσα στο γήπεδο, όπου άρχισε να συμβαδίζει με τα ανώτερα σημεία που την χαρακτηρίζουν και στο επίπεδο της ποδοσφαιρικής γνώσης των στελεχών της. Αλλά και το εύρος της νίκης ξεκινά την αποκατάσταση στα στατιστικά που αφορούν τα γκολ. Η αποστολή των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ έγινε από χτες πιο υπεύθυνη και ταυτόχρονα υψηλή!

Με... πιεστικό και στα 90'!

Η αποφασιστικότητα των παικτών του ΟΦΗ βγάζοντας πίεση σε όλο το 90λεπτο έκανε τους πράσινους να μην μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρη τη ροή του αγώνα και να αποστερηθούν τις γνωστές εμπνεύσεις του Μπουζούκη τους. Ακόμη και οι τακτικές κινήσεις του Δώνη στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ τις κατάπιε με τη δυναμική του! Πρώτη φορά με τρία γκολ σε παιγνίδι σε αυτή τη σεζόν. Ο καλύτερος φετινός ΟΦΗ σκοράροντας για πρώτη φορά μετά το 2015 τρία γκολ στην κατηγορία κατανίκησε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά το 2008.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News