O «οιωνός» του Μιχάλη Τζιράκη και τα... αντίδοτα του ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
O «οιωνός» του Μιχάλη Τζιράκη και τα... αντίδοτα του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε φορά που Μιχάλης Τζιράκης κάνει τηλεοπτικές δηλώσεις πριν από παιγνίδι, ο ΟΦΗ κερδίζει!

Η καταγραφή έχει αρχίσει από τις κοινές εμφανίσεις του στην Κρήτη TV με τον ιδρυτή της ΠΑΕ Νίκο Δουλουφάκη, πριν από σημαντικά και κρίσιμα ματς του ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια. (Ο Τζιράκης θυμάται το νικητήριο γκολ στην πρώτη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού)

-VIBER: «Venceremos !»

Και μια Αραβική παροιμία: "Η νίκη δείχνει πόσο ικανός είσαι. Η ήττα δείχνει τι αξίζεις".

#Σαν σε βαφτίσια ο ορισμός του Σκουλά στο Ηράκλειο και το ΟΦΗ-Παναθηναϊκός, παράλληλα με την επίσημη ανακοίνωσή της UEFA του στους πίνακες των διεθνών διαιτητών μαζί με τον Τζήλο και τον Διαμαντόπουλο από την UEFA! Ελπίζοντας σε μια πολύ καλή διαιτησία στο ματς του "Γεντί Κουλέ".

ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Αντίδοτα» ικανά να πετύχουν…

Στην καρδιά του παιγνιδιού μπήκε ο Νίκος Παπαδόπουλος με τις δηλώσεις του ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Οι επισημάνσεις του είναι καίριες από στοιχεία που είχαμε αναδείξει σχολιάζοντας, συγκέντρωση, πάθος και δύναμη. Αντίδοτα απέναντι δηλαδή στην υπεροχή του Παναθηναϊκού σε τεχνική και ταχύτητα, με τη κοινή διαπίστωση ότι ο αντίπαλος έχει δείξει σε όλες τις έδρες αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του, με νέους παίκτες που δεν «μασάνε»… Η κάθετη ανάπτυξη των παικτών του Παναθηναϊκού, αποτελεί ένα σημείο που θα περιμένουμε να δούμε πως θα το απαντήσει ο προπονητής του ΟΦΗ, με πιθανότατα επιφορτισμένους τον Μεγιάδο έναν εκ των Νάστου ή Παπαστεριανού. Το ματς πέρα από την βαθμολογική του βαρύτητα για τον ΟΦΗ, έχει ενδιαφέρον για τις ακριβείς επιλογές σε αυτό τον τομέα.

ΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΦΗ

Η άνεση στις επιλογές δεν είναι συχνή

Γινόταν αντιληπτό από τις δηλώσεις του Νίκου Παπαδόπουλου, πόσο πολύ τον απασχόλησε η έλλειψη επιλογών που αντιμετώπισε στη μεσοεπιθετική γραμμή στο ματς με τα Γιάννινα και ίσως να απαντούσε ωμά σε σχόλια ή συζητήσεις στα ποδοσφαιρικά στέκια, για την αδυναμία άσκησης πίεσης ψηλά μετά το 0-1. Τώρα υπάρχουν οι λύσεις αυτές και εν γένει μια τέτοια πληρότητα επιλογών στη  διάθεσή του, τόσο για το αρχικό του πλάνο όσο και στο ενδεχόμενο να αλλάξει κάτι με κίνηση από τον πάγκο. Ο ΟΦΗ άρχισε να χάνει παίκτες από το τραυματισμό του Παπάζογλου στην Ξάνθη και μετά τον Ολυμπιακό συσσώρευσε σημαντικές απουσίες. Είναι από τις καλές φορές αυτή η αγωνιστική που έρχεται από αυτή την σκοπιά.

Δύσκολα και για

ανταγωνιστές…

Η αγωνιστική που έρχεται βάζει δύσκολα στους περισσότερους ανταγωνιστικές του ΟΦΗ (8) που έχει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού στο Γεντί Κουλέ. Η Λαμία (11) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, Αστέρας (12) με Γιάννινα (11) στην Τρίπολη, η Λάρισα (14) στην Τούμπα, Παναιτωλικός (15) – Απόλλων Σμύρνης (2) και ο Λεβαδειακός (7) στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο (17). Η νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού θα μπορέσει να βελτιώσει ή να κρατήσει αποστάσεις και όλα καλύτερα στη συνέχεια…

Κι αυτά:

#Τα πιο νευραλγικά πόστα των κορυφαίων αθλημάτων στην Ευρώπη, είναι σε ελληνικά χέρια.

Γενικός γραμματέας της UEFA o Θόδωρος Θεοδωρίδης,  νέος Γενικός Γραμματέας της FIBA από χτες ο δικηγόρος δικηγόρος Ανδρέας Ζαγκλής που διαδέχτηκε τον αείμνηστο Πάτρικ Μπάουμαν, του οποίου ήταν το δεξί του χέρι. Τεράστια η εμπειρία του.

#«Στις Ακαδημίες διαφοροποιούμαι που λέω ότι το αποτέλεσμα δεν είναι προτεραιότητα. Είναι η ανάπτυξη των παιδιών πρώτα. Το χτίσιμο των ακαδημιών θέλει χρόνο και χτίσιμο νοοτροπίας. Αν είμαι υπεύθυνος για κάτι πρέπει να αποφασίζω εγώ...» (Σάββας Κωφίδης, για την αποχώρησή του από τη θέση του τεχνικού διευθυντή των Ακαδημιών του Άρη)

#Μένει, δεν μένει… Έμεινε ο Θωμάς Γράφας στα Τρίκαλα και υποδέχεται τον Ηρόδοτο! (Ο προπονητής αδυναμία του Ηρακλή, από τα Χανιά και πέρα…)

#Ποιόν μεγαλοπρόεδρο από την Κρήτη «πρεσάρουν» να είναι υποψήφιος βουλευτής σε μεγάλο κόμμα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές; Θα το αποδεχτεί, με τόση επιφόρτιση που τον διακατέχει;

-Πόσο άλλωστε απέχει η ποδόσφαιρο από την πολιτική; Πιο είναι καλύτερο ή χειρότερο; Έτσι κι αλλιώς το ποδόσφαιρο είναι καθρέπτης και η Βουλή (μαζί του) μπορεί να αποκτήσει νόημα…

#France's Yellow Vest: «Τα «κίτρινα γιλέκα» παίζουν μπάλα στη Γαλλία και η Ligue 1 δεν προλαβαίνει να αναστέλλει τα παιγνίδια της!» Το κρίμα (για τους "στενά ποδοσφαιρόφιλους) είναι ότι αναβλήθηκε η πρώτη προπονητική συνάντηση του Τιερί Ανρί με τον Πατρίκ Βιεϊρά και εκεί εστιάζουν τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης).

-SMS: «Η έντονη κριτική στον Μέλο Περέιρα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από το φίλα προσκείμενο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. -Το μόνο που περιμένω πλέον από την ΚΕΔ του Περέιρα είναι να στείλει σε αγώνα του ΠΑΟΚ τον Κομίνη... σχολιάζεται καυστικά. Αναμφίβολα η έννοια της αδικημένης νέας εξουσίας του ποδοσφαίρου, βρίσκει ρόλο με αυτά τα «όπλα» στην φαρέτρα της… Αλλά στο ευρύ πεδίο, πράγματι μπορούν να χαρακτηριστούν, πολλές ως γελοίες αποφάσεις που λαμβάνονται από τον Πορτογάλο»

Διαβάστε: Ο Πελέ δεν έχει ιδέα όταν μιλάει για τον Μέσι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News