default-image

Ο Πελέ δεν έχει ιδέα όταν μιλάει για τον Μέσι!

Απόψεις
Ο Πελέ δεν έχει ιδέα όταν μιλάει για τον Μέσι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ο Πελέ έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Folha του Σάο Πάολο και του ζητήθηκε η γνώμη του, πάνω στο σχόλιο των Τσάβι και Ινιέστα όπου και οι δύο πρώην παίκτες της Μπαρτσελόνα θεωρούσαν τον Μέσι ως τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο.

«Για μένα, ο Μαραντόνα ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες. Αν με ρωτήσετε, ήταν καλύτερος από ό, τι ο Μέσι; Ήταν πολύ καλύτερος. Υπάρχουν, επίσης, Μπεκενμπάουερ, Κρόιφ. Επίσης εξαιρετικοί παίκτες,» είχε πει.

Η δήλωση ωστόσο αυτή του βασιλιά Πελέ, δεν ήταν από μόνη της αιτία που ο Βραζιλιάνος μάγος μπήκε στο στόχαστρο της διεθνούς κριτικής.

Εκεί που άναψε φωτιές ήταν στην  προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη τοποθέτησή του, εστιάζοντας σε μια σύγκριση μεταξύ Μαραντόνα και Μέσι, λέγοντας. "Πώς μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ ενός παίκτη που παίζει καλά με το κεφάλι, κλωτσάει καλά με τα δύο πόδια με έναν άλλο που παίζει μόνο με ένα πόδι; Αυτός (ο Μέσι) έχει μόνο μια μόνο ντρίμπλα και δεν χρησιμοποιηθεί το κεφάλι καλά...";

Στην ισπανική Marca, η αντίδραση για όσα ισχυρίστηκε ο Βραζιλιάνος Βασιλιάς ήταν σφοδρή σε άρθρο με τίτλο «Ο Πελέ δεν έχει ιδέα όταν μιλάει για τον Μέσι!», χαρακτηρίζοντας αβάσιμη την κριτική του:

"Αν ο Πελέ λέει ότι ο Μέσι  έχει μόνο την ντρίμπλα ως την καλύτερη του ικανότητα, τότε  δεν τον έχει δει να παίζει σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν λέει ότι δεν παίζει με το κεφάλι καλά, ας ρίξει μια ματιά στον τελικό του Champions 2009 και να ρωτήσει τον Φαν ντε Σαρ κι αν πιστεύει ότι παίζει μόνο με το ένα πόδι, τότε θα πρέπει να μετρήσει τους στόχους που έχει ο Μέσι με το δεξί του πόδι. Πρόκειται για τρεις αβάσιμους ισχυρισμούς. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι ένας χαρακτήρας όπως ο Πελέ μιλάει με τόση άγνοια για το παιχνίδι του Μέσι. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν δεν έχει παρακολουθήσει την πορεία του αρχηγού της Μπαρτσελόνα με οποιοδήποτε είδος κανονικότητας. Τζάμπα δηλώσεις χωρίς καμία απολύτως βάση..". Με απλά λόγια, ο Πέλε δεν έχει ιδέα όταν μιλάει για τον Μέσι καταλήγει ο αρθρογράφος... (Μήπως γιατί απειελεί το ρεκόρ του καθώς το σκορ έχει γίνει 643-566;)

"Ο Νεϊμάρ, πιο παίκτης από τον Μπαπέ"!

Στην ίδια συνέντευξη ο Πελέ είχε αναφερθεί και για τον Νεϊμάρ.

«Είναι δύσκολο να υπερασπιστείς τον Νεϊμάρ για όλα τα πράγματα που κάνει πέρα από το ποδόσφαιρο. Μίλησα με αυτόν, του είπα για το ποδόσφαιρο. Ήταν άτυχος επειδή η ομάδα δεν κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο και σημείωσε», δήλωσε ο Πελέ.

«Βρέθηκα μαζί του δύο φορές στην Ευρώπη, μιλήσαμε και του εξήγησα ότι σε αυτόν ο θεός του ποδοσφαίρου του έδωσε το δώρο, αλλά αυτό που κάνει είναι περίπλοκο», πρόσθεσε.

O «βασιλιάς» θεωρεί ωστόσο ότι ο Νεϊμάρ είναι «περισσότερος παίκτης» από τον Κιλιάν Μπαπέ, τον συμπαίκτη του στην Παρί ΣΖ και ο οποίος κέρδισε φέτος το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία με τη Γαλλία.

«Νομίζω ότι ο Νεϊμάρ είναι περισσότερο παίκτης από αυτόν, αλλά στην Ευρώπη ο καθένας μιλάει περισσότερο για το Μπαπέ», είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News