Δείξε με τη ψυχή σου ότι το θες περισσότερο

Ποδόσφαιρο
Δείξε με τη ψυχή σου ότι το θες περισσότερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ είναι ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Το παιγνίδι της Κυριακής δεν θα κριθεί μόνο από τη διαφορά των αγωνιστικών χαρακτηριστικών των δύο ομάδων, αλλά και από τα στοιχεία που μπορεί να χαρακτηρίσουν τη συμπεριφορά τους. Ο ΟΦΗ είναι με την πλάτη στον τοίχο βαθμολογικά, είναι γηπεδούχος στο «Γεντί Κουλέ», έχει την ανάγκη να θέλει τη νίκη περισσότερο και απαιτείται να δείξει ότι είναι η ομάδα που μάχεται αφοσιωμένα για το «τρίποντο».

Όλα τα στοιχεία που αφορούν την ευφυή προετοιμασία και τον σχεδιασμό του παιγνιδιού, τις καταλληλότερες επιλογές στη σύνθεση, την αυτοσυγκέντρωση, την αυτοπεποίθηση και το πάθος των ποδοσφαιριστών, μπορεί να μετρήσουν καθοριστικά στο αποτέλεσμα. Παίκτες συγκεντρωμένοι στην αποστολή, που το μάτι τους γυαλίζει για τη νίκη και για το οξυγόνο που θα τους δώσει για τη συνέχεια…

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΟΦΗ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ Ο ΠΑΟ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ

Επισημάνσεις με αριθμούς που μιλάνε… Ο νεανικός Παναθηναϊκός, έχει αποσπάσει τον θαυμασμό των φίλων του ποδοσφαίρου για τις επιδόσεις του, αλλά δεν είναι και άτρωτος, ειδικά εκτός έδρας, καθώς στα έξι ως τώρα παιγνίδια του, έχει μία ήττα (ΠΑΟΚ) τρεις ισοπαλίες (Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός, Άρης) και δύο νίκες (Λάρισα, Παναιτωλικός).

Το εκρηκτικό στοιχείο που αναδεικνύει η στατιστική των δύο ομάδων, είναι ότι εκεί που Παναθηναϊκός υπερτερεί, ο ΟΦΗ πάσχει. Τα πλέον κρίσιμα σημεία που ο ΟΦΗ δέχεται τα γκολ στην έδρα του είναι από το 61-75 (0-2 γκολ) και 76-90 (2-4). Έξι γκολ δηλαδή που αποτελούν το 1/3 των τερμάτων που έχει δεχτεί συνολικά (19). Αντίστοιχα σε αυτά τα χρονικά διαστήματα ο Παναθηναϊκός διαπρέπει εκτός έδρας, με 3-1 υπέρ του γκολ και 3-2 αντίστοιχα, επίσης το 1/3 των γκολ που έχει πετύχει (21).

Εν γένει το δεύτερο ημίχρονο είναι όλο το παιγνίδι για τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας με συνολικά γκολ 6-5 (1-4 ο ΟΦΗ), έναντι 1-1 (2-4 ο ΟΦΗ) στο πρώτο ημίχρονο.

Στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα έχουν επιτευχθεί ως τώρα 80 γκολ στο πρώτο ημίχρονο (38,1%) και 130 στο δεύτερο (61.9%). Ο ΟΦΗ χρειάζεται να μη χάσει ούτε δευτερόλεπτο στη συγκέντρωση των παικτών του.

#Σκουλάς… μετά μουσικής την Κυριακή στο «Γεντί Κουλέ»! Και Μανόλης και πολιτικός μηχανικός και διεθνής και αερισμένος από τα Αστερούσια… Σαν να έχουν ορίσει ξένο διαιτητή (σε αρτιότητα) για τη μάχη ΟΦΗ-Παναθηναϊκός! Γιατί διαμαρτύρονται; Επειδή σπούδασε στη Θεσσαλία,  παντρεύτηκε από τις Σέρρες και επέστρεψε στο Βόλο;

#Ο Περέιρα πάντως σίγουρα θα έχει δει τον Λάμπρο Κωσταντάρα στην ταινία «Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα στην Ελλάδα»! (Δεν εξηγείται αλλιώς η παράνοια... και η πονηρία χωρίς επιστημονική ετυμηγορία. Ο νοών νοείτο...)

#Από τον ΟΦΙ ο Παναθηναϊκός με τα «πουλέν» του τη γλύτωσε στο 94… Την Κυριακή οι «κανονικοί» και ξεκούραστοι μαχητές του Δώνη, πως θα καταφέρουν να αποδράσουν από τα δηλητηριώδη χτυπήματα του μεγάλου ΟΦΗ και να ξεφύγει από τα μάτια που -πρέπει να- γυαλίζουν;

#Το πείραμα στον φετινό Παναθηναϊκό, με τους νέους ταλαντούχους Έλληνες παίκτες τον υπερβαίνει, διότι αφορά το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

-VIBER: Στη γλώσσα μας σήμερα: «Η καλή φιλοξενία, δεν χρειάζεται ντάντεμα. Παν μέτρον άριστον αρχηγέ!»

- SMS: «Υποτιμητικό απέναντι στην υψηλή στάθμη μιας πόλης όπως το Ηράκλειο, θεσμικοί και εκλεγμένοι άρχοντες να βάζουν το «Εγώ» τους πάνω από την (θεσμική) ιδιότητά τους που είναι να υπηρετεί το κοινό όφελος και να μην συνεργάζονται σε μια τόσο σοβαρή αποστολή που απαιτεί καλή επικοινωνία και δη στις λεπτομέρειες. Τόση «εγωπάθεια» που φυσικά δεν περνά απαρατήρητη από τα κεντρικά πρόσωπα που αποφασίζουν. Μας το σχολίασαν πριν λίγες μέρες, φίλοι από το Γουδή, γνωρίζοντας αυτό που δεν μπορούσε να κρυφτεί από τον επισκέπτη τους. Άσχημο…».

#Στη ροή του ρεπορτάζ η Εθνική Ιταλίας, καθώς την προσμένουμε με την αγαπημένη των Ελλήνων στο Παγκρήτιο, εφόσον όλα πάνε καλά…

-«Δεν εργάζομαι για να προετοιμάσω μια ανταγωνιστική Ιταλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το Euro 2020, να πάμε εκεί για να το κερδίσουμε», είπε ο Μαντσίνι στο Coverciano στο περιθώριο του σεμιναρίου Ussi-Figc και συμπλήρωσε: «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά το μονοπάτι που έχουμε πάρει είναι το σωστό. Έχουμε φέρει πίσω τον ενθουσιασμό, υπάρχει αρμονία και το σωστό πνεύμα για να πάμε καλά».

#"Ανεπίτρεπτο, συμπλεγματικό, προσβλητικό και εξόχως υβριστικό" το αθλητικό νομοσχέδιο Βασιλειάδη για τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο και μόνο λόγω του τίτλου "Δημοκρατικός Εκσυγχρονισμός" που φέρει. (Όταν ο πλούτος των λέξεων ξεχειλίζει όπως το νερό από το ποτήρι… και για το "λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα" )

#Στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του ιταλικού Σούπερ Καπ φέτος  ανάμεσα στην νταμπλούχο Γιουβέντους και τη φιναλίστ του περσινού κυπέλλου, Μίλαν. Στις 16 Ιανουαρίου στο «King Abdullah Sports City», ανακοίνωσαν οι Ροσονέρι από το twitter. (Ανοίγει ορέξεις και δρόμους… Πόσο δίκιο είχε ο Γκιρτζίκης!)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News