Το όνειρο, το μαξιλαράκι και αυτό που περιμένει ο ΟΦΗ

Απόψεις
Το όνειρο, το μαξιλαράκι και αυτό που περιμένει ο ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ Α’ ΚΑΙ Β΄ΓΥΡΟ

Υπάρχει ένα… μαξιλαράκι που απαιτείται να προσέξει ιδιαίτερα ο ΟΦΗ για να αλλάξει τη μοίρα του ολοσχερώς στο τρέχον πρωτάθλημα. Είναι τα τρία συνεχόμενα παιγνίδια μέσα στην έδρα του στο τέλος του πρώτου γύρου και στις αρχές του δεύτερου. Τότε θα υποδεχτεί απανωτά τον Ατρόμητο (τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου) και θα ξεκινήσει το 2019 με Πανιώνιο και Παναιτωλικό, λογικά και με κάποιες ενισχύσεις στο ρόστερ του. Οι παρούσες συνθήκες κάνουν πιο επιτακτικές τις μεταγραφικές ενισχύσεις και δη μεσοεπιθετικά με παίκτες που να έχουν ροή παιγνιδιών. Ας αφήσουμε να δούμε τι θα επιφέρει το μεταγραφικό σαφάρι του Γιάννη Σαμαρά στις Κάτω Χώρες και στις άλλες… (άσε τη λίστα των «ανέργων»). Υπάρχει όμως και ένας ακόμη σοβαρός λόγος. Στο δεύτερο γύρο θα φιλοξενηθούν στο «Γεντί Κουλέ» ανταγωνίστριες ομάδες που συνήθως κλείνονται. Θέλεις… μπουκαδόρους!

Η ΦΤΩΧΗ ΛΙΣΤΑ

Μεσοεπιθετικοί και σκοράρισμα

Οι επιδόσεις των μεσοεπιθετικών, ή επιθετικογενών ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο δραστήριος Πλατέλας, ο Κουτσιανικούλης, ο Ντίνας (έπαιξε πολύ λίγο...), δεν έχουν σκοράρει.  Από τη λίστα τους, ο Βουό έχει πετύχει το χρυσό γκολ με τον Ολυμπιακό, ο Αραβίδης ένα γκολ με πέναλτι στη Λιβαδειά, ο Σάσι ένα με κεφαλιά με τον Άρη και ο Νέιρα τρία γκολ σε έξι συμμετοχές λόγω τραυματισμών (δύο με σουτ με Πανιώνιο και ένα με στη Λαμία με προβολή). Τα άλλα (από τα ολίγα), τα πέτυχαν ο Παπαστεριανός (μεσοαμυντικός) με σουτ με τον ΠΑΟΚ, ο Ποτουρίδης (στόπερ) με φάουλ στα Γιάννινα και ο Μοράρ με αυτογκόλ στο Αγρίνιο…

Έτσι περνάει…τις έδρες

Ο αξιοθαύμαστος φετινός Παναθηναϊκός, έχει όλες τις απώλειες του εκτός έδρας, με εξαίρεση την ισοπαλία με την ΑΕΚ στην κοινή τους έδρα ως γηπεδούχος. Με ομάδες από το μεσαίο ή το κάτω ράφι δεν μάσησε μακριά από το ΟΑΚΑ. Πέρασε με νίκη από τη Λάρισα, πήρε ισοπαλία στην Τρίπολη, πριν του σκάσει ο Τζοβάρας στο Βικελίδης.  Δύο είναι οι ομάδες χωρίς ήττα εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος. Στη βαθμολογία πάντως ο ΟΦΗ ως γηπεδούχος πάει άκλαυτος ως προτελευταίος.

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΑΚΟΜΗ. Χωρίς καμία διάθεση για χιούμορ και με όλο το σεβασμό, ίσως πρέπει ο κ. Μιχάλης Μπούσης, να απευθυνθεί νοερά στη γιαγιά του. Αυτό το όνειρο που είδε τη βραδιά του μνημόσυνου της και αποκάλυψε ο ίδιος, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, είναι το μόνο καλό που έχει συμβεί φέτος στον ΟΦΗ.

("Η σημερινή νίκη ήταν ό,τι καλύτερο. Σήμερα ήταν το μνημόσυνο της γιαγιάς μου, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που πέθανε, και έβαλε το χεράκι της", είχε δηλώσει ο πρόεδρος μετά την «ερυθρόλευκη» επιτυχία, που κρατάει τον ΟΦΗ στον πίνακα, με ελπίδα.)

-Γιατί ούτε με τον Αγιασμό του Σεβασμιότατου Ειρηναίου, δεν ήλθε η ολοκλήρωση. Και στα Γιάννινα κόλλησε στο «Χ», ενώ προηγήθηκε. (Εντάξει, δεν έχασε…)

-Θέλει και… τη μεταφυσική του το πράγμα, όπως σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε αδιέξοδο, αφού οι ρεαλιστικές καταστάσεις δεν έχουν αποδώσει τα ελάχιστα προσδοκώμενα. Κι όσο περνά ο χρόνος ο βαθμολογικός πίνακας με τη ζώνη σωτηρίας γίνονται «βραχνάς».

-Η νίκη είναι η λέξη που μπορεί να αλλάξει μαγικά την κατάσταση στον ΟΦΗ. Ας τη ζεστάνουν περισσότερο στο μυαλό τους οι παίκτες… Ας κάνουν μια προσευχή, έναν διαλογισμό. Να την ονειρευτούν! Μοιάζει σα να έχουν μαλώσει και μάλιστα άγρια μαζί της.

-Αρνητική βαθμολογία, αρνητικός δείκτης στη διαφορά των γκολ και υπέρτερες οι μονάδες της ισοπαλίας… Πάνω απ’ όλα πάντως οι ήττες. 

-Αν σε κάτι έχει πετύχει κάτι αβανταδόρικο ο ΟΦΗ στους δείκτες του, είναι οι ισοπαλίες που έχει αποσπάσει εκτός έδρας από ανταγωνιστικούς αντιπάλους, αναφορικά με την προοπτική να τις βάλει από κάτω στη βαθμολογία ή στις ισοβαθμίες στον δεύτερο γύρο. Σε Νέα Σμύρνη, Λαμία, Λάρισα και Γιάννινα.

-Αυτό που πρέπει να σπάσει, είναι η αδικία στην έννοια της έδρας «Γεντί Κουλέ». Ο ΟΦΗ χρειάζεται τώρα άλλη μια «αιώνια» νίκη… Μπορεί; - Όπως, μπόρεσε με τον Ολυμπιακό!

-Είπαμε να ψάξουμε στα σημάδια. Τους οιωνούς… Με λιγότερο gossip σαν να βρίσκεσαι στην ελίτ της κατηγορίας, αλλά με περισσότερη αγκαλιά με την κοινωνία…

SMS: «Καλά διαβασμένος και με ιδανικές αρχικές επιλογές ξεκίνησε το ματς στα Γιάννινα, ο Παπαδόπουλος αλλά οι αλλαγές του (στο 0-1) όσο κι αν είχαν τη λογική τους (με τόσους επιθετικούς που πέρασε ο Πετράκης), δεν του βγήκαν. Ο ΠΑΣ κέρδισε άκοπα μέτρα με τους τρεις «κρητικούς» κεντρικούς αμυντικούς και εξασφαλισμένα γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή… Αλλά και ο Σάσι που βγήκε στο 69, για τον Μιχόγεβιτς, είχε έκρηξη στο παιγνίδι του. Ήταν κουρασμένος ο καλύτερος Μεγιάδο και άλλαξε με τον Παπαστεριανό;»

VIBER: «I did not want to hear anything else now, except that OFI will win the Panathinaikos».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News