ΟΦΗ: Θέλει έτοιμους και ετοιμότητα

Απόψεις
ΟΦΗ: Θέλει έτοιμους και ετοιμότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σοκαριστική ήττα απαιτεί ψυχραιμία

Το γεγονός της ήττας του ΟΦΗ από τον Άρη, ήταν εξόχως σοκαριστικό για όλους. Όχι μόνο για την ομάδα και τους φίλους, αλλά και για τον μέσο ποδοσφαιρόφιλο θεατή. Η χρονική διάρκεια του συμβάντος και οι απαιτήσεις του βαθμολογικού πίνακα το κάνουν σοβαρότερο, σε σημείο η ψύχραιμη αντιμετώπιση να γίνεται μονόδρομος. Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει την ενδέκατη αγωνιστική και οι υπεύθυνοι της ομάδας, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ότι είναι δυνατόν για τη συνέχεια.

Η αποστολή σωτηρίας, απαιτεί βαθμούς από αυτή την ομάδα και το ρόστερ της στα τέσσερα δύσκολα παιγνίδια, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Και προχωρημένες κινήσεις ενίσχυσης από την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου. Ποτέ δεν τα παρατάς στο ποδόσφαιρο…

Διαβάστε: Το 50% των γκολ που δέχεται ο ΟΦΗ είναι από στημένες φάσεις!

-Έτοιμους αγωνιστικά παίκτες θέλει ο ΟΦH από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι οι επιλογές γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση, με κύριο βάρος σε μεσοεπιθετικούς. Μερικοί από αυτούς, που έχουν γραφεί, δεν παίζουν, στους εν εξελίξει σχεδιασμούς. Άλλα ονόματα, θεωρούνται μεταγραφές του καλοκαιριού, επειδή χρησιμοποιούνται αραιά και που στις ομάδες τους.

Δεν θα αλλάξει το ενεργό ρόστερ, αλλά θα εμπλουτιστεί με πέντε – έξι ποδοσφαιριστές, που μπορούν κάνουν διαφορά. Οι παίκτες που αγωνίζονται στον ΟΦΗ επιθυμούν την ενδυνάμωση της ομάδας, για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα και η δική τους δουλειά.

-Υπήρξε μέγα σοκ από την ανατροπή του Άρη. Το πιο εύκολο πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να ασκήσεις σκληρή κριτική σε ομάδα και πρόσωπα, αλλά η ισοπεδωτική δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις.

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου σε αγωνιστικό επίπεδο το μόνο που μπορεί να γίνει είναι άξιες κινήσεις να σε κρατήσουν όρθιο για μάχη. Αν πάλι η ομάδα συνεχίσει ως είναι, γράψε “Oρατότης μηδέν”.

Ο ΟΦΗ βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τη θέση σωτηρίας και τυγχάνει να είναι με τον προσεχή αντίπαλό του τον ΠΑΣ που αντιμετωπίζει το Σάββατο στα Γιάννινα και δύο βαθμούς από τη (γνώριμη) θέση μπαράζ.

Δεν αντιδράς λοιπόν σαν σε συντέλεια, αλλά θα κριθείς αναλογικά από τις κινήσεις που επιλέγεις μετά το σοκ. Είτε είσαι διοίκηση, είτε είσαι προπονητής, είτε είσαι παίκτης. Ποιες κινήσεις; - Αυτές, που θα φανούν στο γήπεδο.

-Κάνε το δικό σου για να το καταλάβεις. Το βάρος πρέπει να δοθεί εμφατικά πλέον, στις βαθμολογικές αποστάσεις. Το πιο κρίσιμο παιγνίδι είναι το επόμενο. Εν προκειμένω με τον ΠΑΣ, γιατί αν η διαφορά -που τώρα είναι σε έλεγχο- γίνει χαοτική, σε στέλνει αδιάβαστο.

Με επτά βαθμούς ωστόσο δεν σε σώνει ούτε ο Αβραάμ Πάπας και θα αλλάξουν και νόημα οι μεταγραφές. Με Γιάννινα, Παναθηναϊκό, Αστέρα και Ατρόμητο, θα σηματοδοτηθούν οι όποιες προοπτικές.

-Πάνω από το ΒAK προς την Τύλισο αναζητήθηκαν στρέμματα για να χωρέσουν τα σχέδια του προγράμματος ανάπτυξης. Θέλουν όμως πολλά και αυτό αποτελεί ένα ερωτηματικό. Κι αυτό, αν τα «περιβόητα» δεν περάσουν από το Υπουργείο, που πλέον έχει τον τελευταίο λόγο.

 ( -Σοκαριστικό δεν είναι να τρως τα μισά γκολ από φάουλ ή κόρνερ; Ένα καλύτερο πλάνο με περισσότερα φροντιστήρια, μήπως είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα;)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News