default-image

Γαλλική κυριαρχία στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Απόψεις
Γαλλική κυριαρχία στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία με ποσοστό 19,7% είναι η χώρα που «αντιπροσωπεύεται» με περισσότερους παίκτες στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία), σύμφωνα με την έκθεση του CIES, του διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία (κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ). Οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές είναι μπροστά στην κατάταξη από τους Ισπανούς (15,2%) και τους Γερμανούς (9,8%).Συνολικά, παίκτες που προέρχονται από 85 χώρες έχουν συμμετάσχει στους αγώνες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά για παίκτες από το εξωτερικό καταγράφηκαν για τους Γάλλους στην Αγγλία (10,9%) και τη Γερμανία (8,0%), τους Βραζιλιάνους στην Ιταλία (7,0%) και τη Γαλλία (6,8%), καθώς και για τους Αργεντινούς στην Ισπανία (επίσης 6,8%). Η αγγλική Premier League φιλοξενεί τους «αντιπροσώπους» των περισσότερων χωρών (54). Αυτός ο αριθμός είναι 50 στη Serie A, 46 στη Ligue 1, 45 στην Bundesliga και 40 στην Liga.

Στην Ligue 1, πρώτοι είναι οι Γάλλοι με 62,7% , μπροστά από τους Βραζιλιάνους (6,8), στην αγγλική Premier League οι Άγγλοι αποτελούν το 35,3%, μπροστά από τους Γάλλους (10,9) στην ιταλική Serie A το 39% είναι Ιταλοί μπροστά από τους Βραζιλιάνους (7), στη γερμανική Bundesliga οι Γερμανοί είναι το 48,5%, μπροστά από τους Γάλλους (8) και στην Ισπανική Laliga οι Ισπανοί, είναι με 68,5%, μπροστά από τους Αργεντινούς (6,8). 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News