Όπως το «Φτου καπρό…» του παλιού καλού καιρού

Απόψεις
Όπως το «Φτου καπρό…» του παλιού καλού καιρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευφυής ο Τσίπρας, αξιοποίησε (...ορθά) τη διατάραξη που προκάλεσε ο Μπαρούφας, δρώντας με κύματα ενσυναίσθησης (μετά και την οξεία αντίδραση του Γιάννη), με ανάρτησή του στο Instagram, «ανεβάζοντας» φωτογραφία του στην οποία φοράει τη γαλανόλευκη φανέλα με «Αντετοκούνμπο» στην πλάτη,

Μια και μόνο κοινοποίηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δημιουργεί ένα είδος παγκοσμιοποίησης, αφού θα σε δουν εκατομμύρια επισκέπτες… Το επικοινωνιακό εύρημα και καθαρό δώρο βλακείας (ίσως και όχι) του Μπαρούφα, τέλειο... Αλλά δεν χρειάζονταν καν, αφού ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε με «tag» και τα τέσσερα αδέρφια Θανάση, Γιάννη, Κώστα και Αλέξανδρο.

-Και το Βαλκανικό Μουντιάλ… του 2030 (συνάντηση Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας) παίζει επικοινωνιακά στην πολιτική μας σκηνή, όπως όλα τα άλλα θέματα μιας ευρείας προεκλογικής ατζέντας, που περιλαμβάνουν και ολίγον τι σανό στο μενού τους, ανεξαιρέτως κόμματος εξουσίας.  (-Είσαι για μια βόλτα στο Βελιγράδι και μετά Βρυξέλλες, Γιώργο Β;)

-Κόβουν βόλτες μέσα από τον αθλητισμό όλοι τους. Πρώτο τραπέζι πίστα! Ο Κοντονής από υφυπουργός αθλητισμού έγινε υπουργός Δικαιοσύνης, ο Βασιλειάδης βάζει πλώρη για βουλευτής, ο Δρόσος από πρόεδρος ΠουΔουΕ της ΕΠΟ, νάτος σαν μεγάλο κεφάλι στην ΕΡΤ, νάναι καλά ο άνθρωπος με τις γνωμοδοτήσεις του και το ξέφραγο έργο του στο Γουδή και τα μπράτσα του…

(Δρόσος σε νεώτερη δήλωσή του, με άγνοια αποστολής, ίσως: "Έχω τα εύσημα της FIFA για την ΕΠΟ, πόσο πιο άγριοι να είναι στην ΕΡΤ;")

-Στο λαϊκό πεδίο των σπορ περνάνε με άνεση τα μηνύματα μέσα από έναν δίαυλο όπου ο φρουρός της πύλης του αποδέκτη, παίζει, έχοντας κάτω τα όπλα του…

-Το είδαμε και δω με τις περιβόητες επιστολές για την έδρα του Παγκρητίου και την Εθνική, σαν από παλιό παιγνίδι του ««Φτου καπρό….» ή του «Κύριε, Κύριε, εγώ…» (εννοεί πρώτος)!

-Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τους πιο παλιούς της ζωής, που πρόλαβαν να παίζουν βόλους, κρυφτό, σφεντόνα, ή γύρω-γύρω όλοι! Αυτή η λέξη "φτου καπρό", μάλλον άγνωστη στις εποχές του διαδικτύου, κάνει τώρα κωδικοποιημένα "κβαντικά" τη δουλειά της, σε παιγνίδια ταχείας μετάδοσης στα social media.

-Επί της ουσίας; «O ρατσισμός συνεχίζει να υπάρχει στην κοινωνία». Το γνωρίζουμε όλοι, αλλά το εξήγησε καλύτερα μέσω του ποδοσφαίρου ο Λιλιάν Τουράμ που επιμένει ότι ο αγώνας κατά των προκαταλήψεων δεν έχει τελειώσει.

-Πιστεύει ότι η επιτυχία της Γαλλίας με την κατάκτηση του κορυφαίου τροπαίου στα γήπεδα της Ρωσίας, από τους συμπατριώτες του Πολ Πογκμπά και Κιλιάν Μπαπέ, συνέβαλαν αποφασιστικά σε μια πιο ζωηρή συζήτηση σχετικά με τις φυλετικές σχέσεις.

-«Όταν η Γαλλία κερδίζει και οι άνθρωποι εξετάζουν τη σύνθεση της ομάδας, αυτό έρχεται σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζουν οι άνθρωποι για τη μετανάστευση», τόνισε στο πρακτορείο Reuters σε συνέντευξή του στο «Καμπ Νόου». «Όταν κερδίζει η ομάδα, οι συζητήσεις για τη μετανάστευση γίνονται απλούστερες». Επιβεβαιώνοντας και την πτυχή που περιλαμβάνει την επικοινωνιακή ισχύ του αθλητισμού και τους φρουρούς της πύλης, αν κάτσει και κάτι παράπλευρο...

  -Τα δύο Παγκόσμια Κύπελλα που κατέκτησε η Γαλλία, το 1998 και το 2018 και τα οποία χαρακτηρίστηκαν από την πολυεθνικότητα που υπήρχε στον πάγκο, συνέβαλαν στη μείωση των φυλετικών εντάσεων στη χώρα και άλλαξαν την στάση απέναντι στους μετανάστες, όπως παραδέχθηκε ο πρώην διεθνής αμυντικός των «τρικολόρ», Λιλιάν Τουράμ.

Ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γαλλίας, ήταν αυτός που την οδήγησε στην κατάκτηση του πρώτου Μουντιάλ στην Ιστορία της πριν από 20 χρόνια, σκοράροντας δύο φορές στον ημιτελικό εναντίον της Κροατίας, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για τον θρίαμβο της Γαλλίας μέσα στο σπίτι της.

Ωστόσο, ο πρώην άσος των Μονακό, Πάρμα, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, είναι επίσης γνωστός για τις πολιτικές του απόψεις, αλλά και για τις θέσεις του σχετικά με τους πολίτες στα περιθωριοποιημένα προάστια του Παρισιού κατά τη διάρκεια των ταραχών του 2005, επικρίνοντας έντονα τον τότε Πρόεδρο της χώρας, Νικολά Σαρκοζί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News