Ο Νίκκι Παπαβασιλείου και... η πάσα που έχει τον στόχο της!

Απόψεις
Ο Νίκκι Παπαβασιλείου και... η πάσα που έχει τον στόχο της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλάθει ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο και γεμίζει το μάτι του θεατή! Πρωτοπόρος στη Football League με 3 στα 3 και έτοιμη να μετρήσει σήμερα ανώτερες δυνάμεις στο κύπελλο με τον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του Εργοτέλη Νίκκι Παπαβασιλείου, γοήτευσε και με τα λόγια του στο «Έξτρα Σπορ» της Κρήτη TV, σε μια συζήτηση ουσίας με τον Στέλιο Μαλτεζάκη. «Κάναμε καλή προετοιμασία για να αντιληφθούμε την κατηγορία και να προσαρμοστούμε σε ένα πρωτάθλημα με ιδιαίτερες δυσκολίες και στοιχεία όπως η έδρα, η δύναμη και οι στατικές φάσεις που τη χαρακτηρίζουν. Πίσω απ’ αυτό που βλέπει ο κόσμος, δουλέψαμε σκληρά εμφανίζοντας μια καλή ομάδα, που θέλει να πατά γερά στο γήπεδο, να αμύνεται και να επιτίθεται ορθά».

Αναφέρθηκε στην ταύτιση της φιλοσοφίας του με όσα συζήτησε το καλοκαίρι με τον Μάγκετ Σάμι και τον Γιώργο Τουτζιάρη: «Ήταν πρόταση με μέλλον. Ο Εργοτέλης μπορεί να μεγαλώσει και με σωστή δουλειά να πάει ψηλά, να κάνει χαρούμενο τον κόσμο του και να εξελίξει την φιλοσοφία και τα σχέδιά του… Είμαστε καλά προπονημένη ομάδα, βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά το ποδόσφαιρο που παίζουμε μπορεί να εξελιχτεί περισσότερο».

Οι στόχοι όπως είπε είναι πολλαπλοί, και δεν μπορούν να επιβαρυνθούν άμεσα με τον στόχο της Σούπερ Λίγκα! «Έχουμε πολλούς στόχους που βήμα βήμα θα τους πετύχουμε, όπως να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να παίζουμε στους αγώνες αυτό που κάνουμε στην προπόνηση… Από την πρώτη στιγμή που είδα να ταιριάζουν οι θέσεις μου με αυτά που ζητούν οι κύριοι Σάμι και Τουτζιάρης, βρέθηκα σε μια ομάδα με καλά παιδιά, ωραία ενέργεια που μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε το παιγνίδι μας και να γίνουμε ισχυρά ανταγωνιστικοί. Αν μπορούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό θα είναι σπουδαίο, δεν θέλω όμως να βάλουμε στόχους Σούπερ Λίγκα, αλλά σε κάθε παιγνίδι και βελτιώνουμε την απόδοσή μας».

Τι ομάδα είναι ο Εργοτέλης; «Θέλουμε να αρχίζουμε από πίσω, να δημιουργούμε προϋποθέσεις και κάθε πάσα να έχει ένα στόχο… Όλη αυτή η διαδρομή και μέσα από τις προπονήσεις είναι διδακτική και ως τακτική προσέγγιση, Έχουμε ταλαντούχα παιδιά με μεγάλο ταβάνι και μετρά πολύ να έρχονται με χαρά να μαθαίνουν, να δημιουργούν νοοτροπία και χαρακτήρα που μπορεί να τους δώσει μια καλή καριέρα. Τι πιο σπουδαίο, από μια ομάδα που έχει την παράδοση;».

Σε σχέση με το περυσινό έργο Γκώνια ο Νίκκι Παπαβασιλείου τόνισε ότι είδε όλα τα παιγνίδια. "Ο κ. Γκώνιας δούλεψε πολύ στο επιθετικό κομμάτι και σε πολλά ματς απέδωσε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ήξερα τα θετικά και τα αρνητικά. Ο Εργοτέλης, είχε προβλήματα στην αμυντική προσέγγιση. Ο Γκώνιας έχει τη φιλοσοφία του κι εγώ τη δική μου που έπρεπε να την περάσω επίμονα στην προετοιμασία, για να ξέρουν οι παίκτες τι θέλει ο νέος προπονητής".

Τα φαβορί του πρωταθλήματος: «Θα γίνει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στη Football League. Δεν βλέπω ως τώρα την ομάδα που θα ξεχωρίσει και αφού με ρωτάτε, θα δείξει στην πορεία αν θα είναι ο Εργοτέλης. Μπορεί ομάδες ονόματα όπως ο Ηρακλής, η Κέρκυρα, η Παναχαϊκή και η Δόξα να δηλώνουν αυτόν τον στόχο, αλλά μετράει και η Superleague 2, που έρχεται ως νέα κατηγορία που πληροί προϋποθέσεις να κρατηθεί οικονομικά μια ΠΑΕ… Θα εξαρτηθεί πολύ πως κάθε ομάδα θα διαχειριστεί κάποια άσχημα αποτελέσματα…».

Για τον Μάγκετ Σάμι: «Άνθρωπος που του αρέσει το ωραίο ποδόσφαιρο. Ήδη η Ακαδημία που δημιούργησε στην Αίγυπτο με το σύστημα «Coerver» έχει αποφέρει φοβερά αποτελέσματα.

Για τον Γιώργο Τουτζιάρη: «Τον γνώρισα πριν δύο χρόνια όταν ήθελα ένα αριστερό μπακ από τη Βάντι Ντέγκλα για την Σλόβαν. Δεν έγινε. Τώρα που τον ζω είναι ένα διαμάντι. Αξιόλογος άνθρωπος. Τον ενδιαφέρει ο καλός και δημιουργικός τρόπος στο ποδόσφαιρο.

Για τον Σταύρο Λαμπράκη: «Γνωριζόμασταν αλλά όχι καλά. Έχω εντυπωσιαστεί. Όταν τον ζεις καθημερινά, ζεις το ποιόν του, την ποιότητα του χαρακτήρα του και αισθάνεσαι χαρούμενος»!

Ο ΝΙΚΚΙ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΞΤΡΑ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗ TV:

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

«Είναι ένα παιγνίδι που εμένα σαν προπονητή, το περίμενα. Θέλω να δω που βρίσκεται η ομάδα μου. Με αγωνία το περίμεναν και οι παίκτες μου καθώς είναι μεγάλη πρόκληση για αυτούς να θέλουν να ανεβάσουν τον εαυτό τους . Αν ήμουν ποδοσφαιριστής αυτά τα παιγνίδια θα μπορούσα να περιμένω. Πρόκειται για ένα ματς που το βλέπω με ενδιαφέρον στην τακτική προσέγγιση απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο» Αυτά είπε ο Νίκκι για το ματς κυπέλλου του Εργοτέλη με τον ΠΑΟΚ».

Λίγο αργότερα συμπλήρωσε:  «Γνωρίζουμε ότι οι διεθνείς του ΠΑΟΚ θα λείπουν, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Ο ΠΑΟΚ έχει 25-26 παίκτες μεγάλης αξίας και ποιότητας, πολύ μεγαλύτερης από το δικό μας ρόστερ. Εμείς είμαστε μια ομάδα με νέα παιδιά. Αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι με μεγάλη σοβαρότητα, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News