default-image

«Κυνηγά» τον Πελέ ο Μέσι, ξεπέρασε τον Γκερντ Μίλερ!

Απόψεις
«Κυνηγά» τον Πελέ ο Μέσι, ξεπέρασε τον Γκερντ Μίλερ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ήδη μύθος για όλα όσα έχει επιτύχει κερδίζοντας σε συλλογικό και σε ατομικό επίπεδο. Το αστέρι της Αργεντινής ξεπέρασε τον Γκερντ Μίλερ ως κορυφαίο σκόρερ στον ίδιο σύλλογο και τώρα θα προσπαθήσει να νικήσει το ρεκόρ ενός άλλου θρύλου, του Πελέ!

Είναι δύσκολο να βρεθούν επίθετα που να περιγράφουν τα επιτεύγματα του Μέσι με την Μπαρτσελόνα. Από αγώνα σε αγώνα και από γκολ σε γκολ, φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλος παίκτης τόσο πλήρης όσο αυτός σε όλη την ιστορία του ποδοσφαίρου. Παρά το γεγονός ότι κέρδισε τα πάντα, συνεχίζει με την ίδια δίψα για τίτλους για να κάνει την ομάδα του να λάμπει.

Στα 31 του χρόνια, αυτός ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου εξακολουθεί να έχει μπροστά του ρεκόρ να κυνηγήσει και να ξεπεράσει. Ένα από αυτά, είναι να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην Ιστορία, μόνο με μία ομάδα..

 Εναντίον της Μπέτις, έφτασε τα 566 γκολ, ένα περισσότερο από τον Γκερντ Μίλερ που έμεινε στα 565, περνώντας έτσι στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης, όπως αναφέρει Mundodeportivo. Ο Μίλερ, που υποχώρησε τρίτος, έπαιξε για δεκαπέντε σεζόν στη Μπάγερν(από το 1964 έως το 1979).

Στην κορυφή της λίστας, ο παίκτης που κυνηγάει ο Μέσι, βρίσκεται ο Πελέ. Ο «βασιλιάς», υπερηφανεύεται ότι έχει σκόραρε στην καριέρα του πάνω από χίλια γκολ συνολικά, αλλά με τον σύλλογο όπου έγινε θρύλος, την Σάντος έφτασε τα 643 γκολ σε 18 σεζόν (1957 και 1974).

Έτσι ο Μέσι θέλει 77 γκολ για να ισοφαρίσει τον Πελέ και 78 για να τον προσπεράσει. Να σημειωθεί ότι  ο Αργεντινός έχει ήδη ξεπεράσει ένα ακόμη εντυπωσιακό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, σημειώνοντας 91 γκολ σε μία σεζόν, το 2012, αφήνοντας πίσω τα 85 του Γερμανού  από το 1972

Ήδη κάτω από τον Πελέ, τον Μέσι και τον Μίλερ, υπάρχουν άλλοι επιφανείς παίκτες στο ρεκόρ γκολ με τον ίδιο σύλλογο. Ο επόμενος είναι ο Εουσέμπιο, ο οποίος πέτυχετα 473 γκολ με τη Μπενφίκα. Ακολουθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο , ο οποίος έφτασε στα 450 στην Ρεάλ Μαδρίτης και επόμενος είναι ο Ρας της Λίβερπουλ , ο οποίος είναι ήδη μακριά με 349 γκολ.

 Οι δέκα πρώτοι παίκτες σε γκολ με τον ίδιο σύλλογο:

Πελέ                     Σάντος                       643

Μέσι                     Μπαρτσελόνα          566

Μίλερ                   Μπάγερν                   565

Εουσέμπιο          Μπενφίκα                  473

Κρ. Ρονάλντο      Ρεάλ Μ.                      450

Ρας                       Λίβερπουλ                 349

Θάρα                   Αθλέτικ Μπιλμπάο    335

Μεάτσα               Ιντερ                            288

Ντελ Πιέρο         Γιουβέντους               287

Φαν Ρέενεν         Άγιαξ                            273

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News