Θέλεις να σωθείς; -Κοίταξε στα μάτια τα 5 προσεχή ματς και προστατέψου από Γρατσάνηδες...

Ποδόσφαιρο
Θέλεις να σωθείς; -Κοίταξε στα μάτια τα 5 προσεχή ματς και προστατέψου από Γρατσάνηδες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ότι και να πεις τώρα (για την ήττα… Γρατσάνη στη Λιβαδειά), κείνο που μετράει είναι αυτό που μπορείς να κάνεις μπροστά. Οι επτά βαθμοί σε δέκα αγωνιστικές είναι ανεπαρκείς και απαιτούν σούπερ ενίσχυση.

Μπροστά είναι για τον ΟΦΗ πέντε ακόμη δύσκολα ματς που κλείνουν τον πρώτο γύρο και έπεται η μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου. Με τον Άρη μέσα, τα Γιάννινα έξω, τον Παναθηναϊκό μέσα, τον Αστέρα έξω και τον Ατρόμητο μέσα (τελευταίο ματς 22 Δεκεμβρίου). Προκλήσεις που προβάλλουν απαιτητικές.

Ο ΟΦΗ χρειάζεται να μεγαλώσει τη βαθμολογική του συγκομιδή σε ένα ελπιδοφόρο μέσο όρο μέχρι το φινάλε του έτους, για να επιτύχει το στόχο του αγωνιστικά στο δεύτερο, μέσα από μια αντεπίθεση που θα μπορεί να στεφτεί με επιτυχία. Κατά τα λοιπά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Έργο που μιλάει με τα εργαλεία που διαθέτεις…

-Από τη Λειβαδιά, όσο κι αν η διαιτησία ήταν επιπέδου Γρατσάνη, δεν μπορεί να απορροφήσει την αγωνιστική εικόνα του ΟΦΗ, με τις αναλογίες πρώτου και δεύτερου ημιχρόνου…

-Πολύ σημαντική βέβαια η έλλειψη των πέντε βασικών ποδοσφαιριστών του άξονα. Ποτουρίδης στο κέντρο της άμυνας, Μεγιάδο, Παπαστεριανός στο κέντρο, Νέιρα στο επιτελικό κομμάτι και φυσικά Βουό στην κορυφή… Να είναι αυτό που επηρέασε την μη ολοκληρωμένη πνευματική προετοιμασία που χαρακτήρισε το παιγνίδι;

Πως είναι γκολ, όταν η μπάλα δεν περνά τη γραμμή;

Η διαιτησία είναι κάθε αγωνιστική στο απόσπασμα και οι εξυγιαντικές κινήσεις, μάλλον πάνε για ανακύκλωση. Φάνηκε και στην 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, αναμενόμενα μάλιστα στο Λεβαδειακός - ΟΦΗ με τον Γρατσάνη.

Μπορεί σε ορισμένες φάσεις να αδίκησε και τους δύο, όμως και μόνο ο ορισμός σε ένα παιγνίδι "ζωής ή θανάτου", φανερώνει την χαλαρότητα στην ΚΕΔ. Ο Τρικαλινός, όπως και στο Αγρίνιο με τον ΟΦΗ, επιβεβαίωσε ότι αποτελεί επικίνδυνο ορισμό και ειδικά για τον ίδιο τον ΟΦΗ.

Η φάση που προκάλεσε την μεγαλύτερη αντίδραση είναι στο νικητήριο γκολ του Λεβαδειακού. Διαβάζοντας την ανάλυση της από τον Παναγιώτη Κουτάκο η θεωρία του περί ανάποδων φάλτσων, δίνει απάντηση ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή: «Από την εκτέλεση του φάουλ η μπάλα βρίσκει στην εσωτερική πλευρά του οριζοντίου δοκαριού, σκάει στο έδαφος, διαγράφει παράλληλη πορεία προς την εστία και βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Ο βοηθός Καρατζίκας δείχνει σέντρα. Στο σκάσιμο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, διότι η μπάλα είναι καθαρά πάνω στη γραμμή. Τώρα, αν πέρασε με ανάποδα φάλτσα στην πορεία της μέχρι το κάθετο δοκάρι, δεν μπορεί να το διακρίνει κάποιος από την κάμερα». Ο βοηθός Καρατζίκας πως ήταν σίγουρος, ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή; Από... οφθαλμολογική Κομποτίαση;

Η άλλη φάση... των κριτικών διαιτησίας, είναι που είδαν αμφισβητούμενο ή καθόλου το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο ΟΦΗ. Πεντακάθαρο φίλοι μου!

-Η καστρινή παρουσία του Παναγιώτη Κονέ δεν πέρασε απαρατήρητη, από θαυμαστές του που παρακολουθούν και τα… gossip ρεπορτάζ  τύπου «Full in love» ...παράλληλα με τα πρώην εκείνα του φίλου του. Το ημερολόγιο γράφει Νοέμβριος. Έπεται ο Δεκέμβριος! Η σεναριολογία του μήνα που τον ήθελε να τον θέλει ο Παναθηναϊκός καθώς είναι ελεύθερος, φέρεται να μην υφίσταται. Για να δούμε, το κασέ παίζει πάντα το ρόλο του… Επειδή είναι χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις, το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει ότι προπονείται μόνος του και μάλιστα μεθοδικά.

- Το χρήμα της νέας εποχής, βάσει πληροφοριών. Από τα 300 τόσα, στα 800 τόσα στο σύνολο… Έπεται συνέχεια.

-Τετ α τετ με τον Φώτη Τσάλο βρέθηκαν στα γραφεία του ΒΑΚ επιτελικά στελέχη της ΠΑΕ, η ουσία πάντως συζητήθηκε με το εκτελεστικό διευθυντή Γιώργο Σαμαρά και σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντησή τους, έγινε για τις μετοχές του πρώην προέδρου καθώς επίκειται η νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το αποτέλεσμα δεν έγινε γνωστό, αλλά o Τσάλος να στάζει μέλι για τον Γιάννη Σαμαρά επαινώντας τους καλούς τρόπους και την ευγένεια που τον υποδέχτηκε.Ο πρώην πρόεδρος –σύμφωνα με πληροφορίες- παρέδωσε στη νέα διοίκηση το περιβόητο κλειδί του χρηματοκιβωτίου στο υπόγειο του ΒΑΚ, όπου φυλάσσονται θησαυροί της ιστορίας του ΟΦΗ!

- Ο Γιώργος Κουναλάκης, είχε δηλώσει κώλυμα από την ΚΕΔ το Σαββατοκύριακο που πέρασε επειδή είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Αθήνα. Και εκείνοι, δεν έχασαν την ευκαιρία και τον όρισαν στο Ελ Πάσο διαιτητή στο Καλλιθέα - Ηλυσιακός για τη Γ΄εθνική!

-Πάνω που η επιλογή του Παγκρητίου γινόταν πρώτης γραμμής για την έδρα της εθνικής και εκείνοι που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, εκτιμούσαν ότι η μεγάλη αντίδραση θα ερχόταν από τον Λασκαράκη για το Πανθεσσαλικό, η… φάση έγινε από το Παμπελοποννησιακό (είδαμε το χωράφι στο ματς κυπέλλου Παναχαϊκής-Ολυμπιακού). Οι αναλύσεις του παρασκηνίου, βάζουν το στοχείο των εκλογών που είναι μπροστά, εκτιμώντας ότι λόγω της επικείμενης βουλευτικής υποψηφιότητας του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, μπορεί να επηρεάσει τις έτσι κι αλλιώς επηρεαζόμενες  αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ για θέματα μείζονος σημασίας...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News