Με... άλλες δυνάμεις, γνωρίζοντας τον δρόμο της νίκης...

Απόψεις
Με... άλλες δυνάμεις, γνωρίζοντας τον δρόμο της νίκης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέες οικονομικές ροές προς το σύνολο της ομάδας -που προέρχεται μάλιστα από μια κατάσταση άλλης… συνήθειας- αποτελούν ισχυρά κίνητρα που προδίδουν μια δυνατή συγκέντρωση σε όλους, για να προσφέρουν το καλύτερο.

Συμβαίνει  μπροστά σε ένα ακόμη παιγνίδι που η βαθμολογική του σημασία είναι αυξημένη. Ο ΟΦΗ πάει στη Λειβαδιά με πέντε σημαντικότατες απουσίες (Βουό, Νέιρα, Μεγιάδο, Παπαστεριανός, Ποτουρίδης) και με άγνωστη τη συμπεριφορά της διαιτησίας του Γρατσάνη που είχε αδικήσει με «ομορφιές» την κρητική ομάδα στο παιγνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Η καλή ψυχολογία σίγουρα θα γιγαντώσει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Νίκου Παπαδόπουλου για να επιτύχουν θετικό αποτέλεσμα και δη τη νίκη στη Λειβαδιά. Η συνέπεια αξίζει περισσότερο, όταν απαντάται με συνέπεια! (Δεν είναι καθαυτό το χρήμα, είναι η χαρά που παίρνεις…)

Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ

Ότι βαθμούς έχει είναι από την έδρα του

Μια ματιά στην πορεία και το πρόγραμμα του Λεβαδειακού (προτελευταίος στον πίνακα με 4 βαθμούς), μας δείχνει ότι στην έδρα του έχει κάνει όλη την βαθμολογική του συγκομιδή νικώντας τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα και φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με την ΑΕΛ την προηγούμενη αγωνιστική, έχοντας γνωρίσει ήττες από την Ξάνθη (1-2) και τον Ατρόμητο (0-2), έχοντας πετύχει συνολικά τρία γκολ, ενώ έχει δεχτεί πέντε Εκτός έδρας έχει ισάριθμες ήττες σε πέντε παιγνίδια με Ολυμπιακό, Άρη, Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό και Λαμία. Όχι τόσο εύκολα πάντως. Μετά το ματς με τον ΟΦΗ, πάει στα Γιάννινα. Οι στοιχηματικές αποδόσεις στο παιγνίδι Λεβαδειακός – ΟΦΗ είναι 2.25 η νίκη της γηπεδούχου με πτωτική τάση και 3.50 η νίκη της φιλοξενούμενης, με την ισοπαλία να κυμαίνεται από 2.85 έως 3.10.

Ο ΟΦΗ ΣΤΗ ΛΕΙΔΑΔΙΑ

Ξέρει το δρόμο της νίκης

Ο ΟΦΗ καλείται να επαναλάβει την επιτυχία του 2012 στη Λειβαδιά. Ήταν η τελευταία φορά που νίκησε τον Λεβαδειακό ως γηπεδούχο (0-2 με σκόρερς του Μάντζιο και Παπουλή) για τη Super Legaue. Η κρητική ομάδας έφυγε με θετικό αποτέλεσμα και την επόμενη σεζόν με 1-1 (Λισγάρας – Παπάζογλου). Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις τους έκτοτε για την κατηγορία, νικητής ήταν ο Λεβαδειακός, με 2-1 το 2014 και 3-0 το 2015. Στη νεώτερη ιστορία ο ΟΦΗ είχε νίκες εκεί το 2011 (0-1), το 2009 (0-2) και το 2008 (0-3).

ΠΡΟΣΟΧΗ... ΓΡΑΤΣΑΝΗ

Το Παρασκήνιο

Στην Ελλάδα έχουμε βιώσει πολλά (με διαπλοκές ποικιλίας…) που μας υποχρεώνουν να κρατάμε ανοικτές κεραίες και το σήμα υπενθύμισης προς κάθε πλευρά.

Η μάχη κάθε ομάδας δίνεται μέσα σε συγκεκριμένο περιβάλλον με σταθερές και μεταβλητές που εν προκειμένου θυμίζουν λίμνη γεμάτη από πεινασμένους κροκόδειλους.

-Καλά ο Τζήλος δεν ήταν ο διαιτητής που έκανε… τουμπεκί το πέναλτι στο Περιστέρι; Πως τον όρισε τέταρτο διαιτητή στη Λειβαδιά (Λεβαδειακός-ΟΦΗ) ο Περέιρα στο πακέτο με τον Γρατσάνη, αντί να τον βάλει στο "ψυγείο"; Τι θα επιβραβεύσει εκεί για να γεμίσει την κλεψύδρα της εξισορρόπησής τους; Ελπίζοντας να μη ζήσουμε άλλες τρικαλινές «ομορφιές».

Βαλτός ή βάλτος;

-Δεν ξέρουμε αν ήταν βαλτός ή προβοκάτορας αυτός που λέει ο Ολυμπιακός που πρωτοστάτησε στα επεισόδια της Πάτρας, αλλά το «σύστημα» λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί να γεμίσει από τέτοιους τύπους.

_Μεγάλη κατάντια για ένα πρωτάθλημα να επικεντρώνει το μείζον ενδιαφέρον στις αστυνομικές και δικαστικές του εξελίξεις και από την άλλη να μην υπάρχει χρόνος για αποκαταστάσεις εκτραχύνσεων στον περιβόητο αθλητικό νόμο, που όλο ερχόταν και ποτέ δεν ήλθε.

Η... αναγνώριση

-Μεγαλύτερη σύμβαση από την έμπρακτη προσφορά, το ήθος, τις υπογραφές που άνοιξαν τις πόρτες εισόδου, αλλά και το χειροπιαστό έργο που σήμερα απολαμβάνεται, δεν υπάρχει.

-Τα υπόλοιπα αποτελούν δείγματα γραφής που παρακάμπτουν την σπουδαιότατη έννοια της αναγνώρισης… μαζί με το «ευχαριστώ» που εκφράστηκε με αυτόν τον τρόπο, μέσα (ίσως) από «διαβολές» που ανταμείβονται...

-Σημαντικής αξίας το ραντεβού της Τετάρτης (15:00) στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο. Η προετοιμασία της ομάδας του Ηρακλείου αποτελεί μια ακόμη πιστοποίηση της οργανωτικής σοβαρότητας που διέπει τη διοίκησή της. Με το καλό το τρίποντο πρώτα από τη Σπάρτη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News