"Κάποιος" χτυπούσε συνέχεια την πόρτα της Εθνικής

Ποδόσφαιρο
"Κάποιος" χτυπούσε συνέχεια την πόρτα της Εθνικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Γιατί ο υπερβάλλον ζήλος για την «πατρότητα» της προσεχούς έδρας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Παγκρήτιο; Χωράει κάτι διαφορετικό από το γνωστό σε όλους, διαρκώς επαναλαμβανόμενο και κοινώς αυτονόητο;

Το ιστορικό των αγώνων της εθνικής στο Παγκρήτιο ανήκει στην ΕΠΣΗ, όπως και η καταγεγραμμένη εμμονή του προέδρου της Νίκου Τζώρτζογλου να κάνει αλλεπάλληλες κινήσεις με αιτήματα, δηλώσεις, συνεντεύξεις, για να την φέρει στην Κρήτη, στα «ορφανά» χρόνια -μετά τις «μόνιμες» και «χρυσές» αναθέσεις Γκαγκάτση- που βλέπαμε με τα κιάλια την ωραία αγαπημένη.

Αδιαμφισβήτητη επίσης η προσφορά του Δήμου Ηρακλείου πριν και μετά την σοφή και ωφέλιμη απόφασή του να διοικήσει το Παγκρήτιο Στάδιο. Επίσης αυτονόητο και καταγεγραμμένο.

Η σημαία του οφσάιντ, ωστόσο, σηκώθηκε σε ένα λεπτό σημείο που απαντά στο ερώτημα, ποιος πρότεινε (άκουσον, άκουσον!) πρώτος την έδρα του Παγκρητίου για την εθνική. Αν και επί της ουσίας, δεν έχει αντίκρισμα αξίας, η αλήθεια είναι μία: Η ΕΠΣΗ και η επιμονή (με στοιχεία εμμονής) του προέδρου της.

Είχαν βαρεθεί να τον ακούν οι «Καραϊσκάκηδες» Σαρρής και Γκιρτζίκης κι ένα παραπάνω τώρα ο Γραμμένος που τελικά δεν… τον έγραψε όπως θα στοιχημάτιζαν πολλοί, διότι οι συγκυρίες συνωμότησαν όπως το σύμπαν, για να συμβεί.

Για να μην κινδυνεύσει λοιπόν η πραγματικότητα των «Αρχών» μας να παίξουν μέσα από τα «εγώ» των ηγεσιών τους σε ένα παιγνίδι «κιτς» με… νονούς και πατρώνους, ήταν Νοέμβριος του 2016, όταν το γραφείο τύπου της ΕΠΣΗ απέστειλε email στο γραφείο του αντιδημάρχου Ηρακλείου επί των αθλητικών, προτρέποντάς τον να υποστηρίξει εγγράφως (προς την ΕΠΟ) την κίνηση της Ένωσης που ήδη είχε στείλει επιστολή με αίτημα να φιλοξενεί το Παγκρήτιο την Εθνική. Κάτι που ορθότατα έπραξε ο αντιδήμαρχος, αλλά που δεν είχε την πρώτη κίνηση.

Η επιστολή της ΕΠΣΗ είχε δημοσιευτεί σε όλα τα ΜΜΕ και δεν ήταν ούτε η μόνη, έχουν υπάρξει κι άλλες πριν και μετά… Η (τότε) πρόταση «φέρτε την εθνική στο Παγκρήτιο» κολλούσε στο «αισχρό πανό στο «Καραϊσκάκης» (Ελλάδα- Βοσνία 14/11/2016), για τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα από Έλληνες οπαδούς»…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News