Στέλιος Μαλτεζάκης

Γιατί κάνουν... τη διαφορά Παγκρήτιο και Δύο Αοράκια

Όταν σε άλλες πόλεις, τα μεγάλα στάδια υπολείπονται...

Αν το Ηράκλειο και η Κρήτη έχουν υψηλές επιδόσεις στις μεγάλες διοργανώσεις ποδοσφαίρου και μπάσκετ, που αποτελούν τα πλέον δημοφιλή σπορ, το οφείλουν πρώτα απ’ όλα στην αγάπη της ίδιας της κοινωνίας, που ξέρει να εκτιμά και να αγκαλιάζει τις σπουδαίες προσπάθειες.

Με την ευκαιρία της επικείμενης συμφωνίας για τον ορισμό του Παγκρητίου ως έδρα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, τονίσαμε χτες το «έργο» των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, επικεντρώνοντας στην ΕΠΣΗ και τον «Γαλανόλευκο Φάρο». (Διαβάστε: Ανθρώπων έργο και η έδρα της Εθνικής στο Παγκρήτιο!)

Αξίζει όμως να μείνουμε στους μεγάλους αγωνιστικούς χώρους (Παγκρήτιο Στάδιο και Δύο Αοράκια) που φιλοξενούν παραστάσεις διεθνούς επιπέδου, για να επισημάνουμε αυτό που κάνει τη διαφορά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η διαφορά είναι στο ότι και οι δύο αθλητικοί χώροι είναι ζωντανοί οργανισμοί, που σφύζουν καθημερινά από αθλητική δραστηριότητα. Δεν καταστρέφονται, αναπτύσσονται…

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας τους, ο Δήμος Ηρακλείου επί Γιάννη Κουράκη και ο τομέας αθλητισμού του με την προεδρία του Γιάννη Δροσίτη, λειτούργησαν πρωτοποριακά, αναλαμβάνοντας την μεγάλη ευθύνη (σε σχέση με το αδηφάγο κράτος) να λειτουργήσουν και τα δύο μεγάλα γήπεδα ως κοιτίδα αθλητικής προσφοράς. Μια δράση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, απολαμβάνοντας καρπούς με τεράστιας ακτινοβολίας διοργανώσεις.

Η γενική αυτή εκτίμηση, είναι απαλλαγμένη από οποιαδήποτε πολιτική ή μικροπολιτική ανάγνωση ενός φαινομένου που απαντάται ως πρότυπο ανά την Επικράτεια, την ώρα που αλλού καταγράφεται η εγκατάλειψη, το ημιτελές και εν τέλει το μη κατάλληλο. Επιπρόσθετα, είναι δίκαια η υπενθύμιση για αυτό που γνωρίζουν όλοι, από κάθε πλευρά, ότι το κλειστό στα Δύο Αοράκια φέρει εξ ολοκλήρου την υπογραφή της δημιουργίας του, από τον πρώην δήμαρχο.

Μέσα από μια συνεχή παραγωγή εκδηλώσεων που ανεβάζουν το επίπεδο της ζωντανής εμπειρίας στην πόλη, η προσφορά των δύο οικοδομημάτων, ακτινοβολεί από την Κρήτη με αθλητικό πλούτο.

Αυτονόητα, η θεσμική συνεργασία των ηγεσιών όλων των τοπικών αρμόδιων φορέων, υπερβαίνει τα πρόσωπα και τις όποιες διαφορές έχουν εκφραστεί μεταξύ τους, μπροστά στην αποστολή τους για την αρτιότητα οργάνωσης και φιλοξενίας αυτών των γεγονότων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια