Πρώτος και με διαφορά ο ΟΦΗ!

Ποδόσφαιρο
Πρώτος και με διαφορά ο ΟΦΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ... ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 

Τι κι αν πέρασε από τρίτη και δεύτερη εθνική τα τελευταία χρόνια, τι κι αν έλλειψε από τα σαλόνια της πρώτης, ο ΟΦΗ κρατάει δυνατά τη σημαία της καλύτερης περιφερειακής ομάδας στη συνολική βαθμολογία στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής!

Μας το υπενθύμισε η περιήγησή μας σε βάσεις δεδομένων, με τον πίνακα (συμμετοχές κάθε ομάδας από την καθιέρωση της Α' Εθνικής) να έχει τον ΟΦΗ με 41 συνολικές συμμετοχές στην όγδοη θέση μακρά από τον επόμενο εκπρόσωπο της περιφέρειας, που είναι η Λάρισα με 29 και ακολουθούν η Παναχαϊκή (26), ο Πανσερραϊκός (24) και ο ΠΑΣ Γιάννινα (24).

Σύμφωνα με αυτό τον πίνακα η κρητική ομάδα έχει δώσει 1297 παιγνίδια στην κατηγορία και 1580 βαθμούς, αν βέβαια είναι ακριβής.

Η 16άδα: Ολυμπιακός, παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ με 60 συμμετοχές, ΑΕΚ (58), Πανιώνιος (58), Άρης (54), Ηρακλής (53), ΟΦΗ (41), Απόλλων (40), Εθνικός (36), Ξάνθη (29), Λάρισα (29), Παναχαϊκή (26) Πανσερραϊκός (24), ΠΑΣ Γιάννινα (24) και  Αιγάλεω (23).

Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

-Οι στοιχηματικές αποδόσεις στο ματς ΟΦΗ – Απόλλωνα συνιστούν προσοχή στον γηπεδούχο (1.75 η νίκη), τάμα στην Παναγιά στον φιλοξενούμενο (5.20 με ανοδική τάση χτες) και 3.30 έως 3.50 στην ισοπαλία. Για τον ΟΦΗ το παιγνίδι του με τον Απόλλωνα Σμύρνης την Κυριακή, σηματοδοτείται με τον μονόδρομο της νίκης, καθώς έτσι θα επικυρώνει την «ανοδική του συνέχεια» που  θα του αλλάξει το status στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτονόητα ζητούμενα μέσα στο «Γεντί Κουλέ», αλλά που η κατάκτησή τους, απαιτεί αυτή τη φλόγα που περιλαμβάνει όλα τα καλά ποδοσφαιρικά στοιχεία. Το ότι ο αντίπαλος του δεν έχει κανένα βαθμό (ούτε έχει σκοράρει εκτός έδρας), το κάνει και επικίνδυνο, όπως φάνηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό με λυτρωτή το Μάνο στις καθυστερήσεις. Επί πλέον ανοίγει η όρεξη να βελτιωθούν οι δείκτες του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» στον συντελεστή τερμάτων που τώρα είναι 2-6 (μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ).

ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Δυο φορές αντιμετώπισε φέτος τον Απόλλωνα Σμύρνης ο ΟΦΗ σε φιλικούς αγώνες εδώ και στο Καρπενήσι και τον νίκησε και τις δύο φορές (2-1,2-0). Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ σε όλη την αναφορά μας, το ίδιο συνέβη και πέρσι για το κύπελλο (2-1.) Στη Football League to 2017, οι δυο ομάδες ήλθαν ισόπαλες 1-1, ενώ στις τελευταίες τους συνυπάρξεις στη Superleague, ο ΟΦΗ έκλεισε με νίκες 2-0 (2014) και 1-0 (2012 και 1999). Ωστόσο είχε υποστεί ήττα την περίοδο 98-99 με σκορ 0-1. Δυο τρανταχτά παιγνίδια που μένουν για την ευρύτητα του σκορ, ήταν τον Απρίλιο του 1995 που Απόλλων σάρωσε τον ΟΦΗ με το εκπληκτικό 1-4, ως απάντηση τις νίκης με 2-1 που είχε πετύχει στον πρώτο γύρο η κρητική ομάδα στη Ριζούπολη. Είχε προηγηθεί το εμφατικό 5-1 του ΟΦΗ την περίοδο 93-94...

ΜΕ "ΣΦΗΝΑΚΙΑ"

-"Ομάδα με πολύ τρέξιμο, κίνητρο...". με αυτές τις λίγες λέξεις χαρακτήρισε τον Εργοτέλη πριν από τη μονομαχία με την δική του ομάδα, ο Γιώργος Πετράκης, αξιοποιώντας πλήρως τις σημειώσεις που κράτησε από την φιλική τους αναμέτρηση. Ο προπονητής του ΑΟΧ Κισσαμικού, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Νίκκι Παπαβασιλείου και κάθε φορά που συναντιούνται συζητούν εξαιρετικού ενδιαφέροντος ποδοσφαιρικά θέματα. Όλα άρχισαν από μια σούπερ κοινή τους εμφάνιση πριν δύο χρόνια σε αθλητική εκπομπή της Κρήτη TV.

-Σπουδαίο ραντεβού απόψε με τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία της ΑΕΚ να ανταμώνουν σε ένα εξίσου χαρακτηριστικό «στέκι» της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές που τη σεζόν 1976/77 έφτασαν έως τους ημιτελικούς του Κυπέλλου UEFA θα αναβιώνουν μεγάλες στιγμές στη «Βυζαντινή Γωνιά» της Αθήνας. Θωμάς Μαύρος, Λάκης Νικολάου, Τάσος Κωνσταντίνου, Μπάμπης Ιντζόγλου, Απόστολος Τόσκας, Νίκος Χρηστίδης (ο τερματοφύλακας-ήρωας της πρόκρισης με την Queens Park Rangers)

-Αρρωστημένη κατάσταση όλο αυτό που συμβαίνει στην μοναδική ομάδα της Σούπερ Λίγκα που θα μπορούσε να συμβαίνει, με την παρουσία αυτού του ιδιοκτήτη της.

-Μπράβο στον πρώην συνάδελφο, στενό συνεργάτη του κ. Κοντονή και διευθυντή επικοινωνίας της ΕΠΟ για τα απίστευτα υψηλά του προσόντα.

-Ναι! Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης ως μέλος της ΕΟΑ, εξελέγη πανηγυρικά γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) εξελέγη πανηγυρικά στις εκλογές που έγιναν την Τετάρτη, με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ήταν μοναδικός υποψήφιος και συγκέντρωσε 75 προτιμήσεις σε σύνολο 76 ψήφων (βρέθηκε μία λευκή ψήφος) και διαδέχεται στη θέση αυτή τον Ισίδωρο Κούβελο.

-Κανένα πρόβλημα με την ταλάντωση στο ΟΑΚΑ, επισήμως. Βασιλειάδης: «Καμιά ανησυχία για ΟΑΚΑ, θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια».

-Χοντρή πλάκα κάνουν με τους ορισμούς στον Ολυμπιακό. Του έβαλαν τον άσπονδό του Σιδηρόπουλο με τον Άρη και όρισε Αυστριακό στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.Το άκρον άωτον είναι ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Άρης είναι από τις ομάδες που έχουν ζητήσει ξένους διαιτητές στα παιγνίδιά τους...

-Η προβοκάτσια θα πάει σύννεφο στο πρωτάθλημα, με τα γεγονότα βίας, με τον τρόπο που έχουν νομοθετήσει. Μυαλό δεν υπάρχει στο κεφάλι;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News