Η "συνέχεια" του ΟΦΗ, η λάμψη του "Νίκκι" και το "no mafia" του Μπλάτερ!

Ποδόσφαιρο
Η "συνέχεια" του ΟΦΗ, η λάμψη του "Νίκκι" και το "no mafia" του Μπλάτερ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυνατό μήνυμα από ΟΦΗ η «συνέχεια»!

Η ισοπαλία στη Λάρισα, έδωσε σκαλοπάτι στον ΟΦΗ να βρεθεί εκτός θέσεων που οδηγούν σε υποβιβασμό από τη Σούπερ Λίγκα και μαζί το πολύ σημαντικό δείγμα (ως ανοδικό) για τη συνέχειά του στο πρωτάθλημα. Έχοντας περάσει το μαζεμένο γνωστό πρόγραμμα «φωτιά» απέναντι στους μεγάλους στην έδρα του και των ανταγωνιστών του στις έδρες τους, μπαίνει πλέον στη ροή ενός προγράμματος με εμφανή ισορροπία.

Οι τρεις ισοπαλίες εκτός έδρας δείχνουν την αξία τους στον πίνακα, ενώ η αύξηση των τριπόντων στο «Γεντί Κουλέ» μετά τη νίκη υπεραξίας επί του Ολυμπιακού, είναι αναμενόμενη. Ο ΟΦΗ είναι ο μοναδικός αήττητος x3 συνεχόμενα, μετά την έκτη θέση (την κατέχει πλέον η Λαμία) στη βαθμολογία, με δύο ισοπαλίες εκτός έδρας και μια νίκη!

-Πρωταγωνιστής έτσι ή αλλιώς ο Βουό στην ανάταση του ΟΦΗ. Η αγωνία των φίλων του ΟΦΗ ήταν τεράστια για τον τραυματισμό του στη Λάρισα και τους φόβους που περιλάμβανε αρχικά. Έτσι η αγαλλίαση ήλθε πιο εκκωφαντικά! Περαστικά Πάτρικ.

 Αθλητικά πέρασε και στην Αθήνα ο Μιχάλης Μπούσης, παράλληλα με τις επαφές του για τον ΟΦΗ αλλά και τις κλασικές ελληνικές διασκεδάσεις. Πριν τη Λάρισα βρέθηκε τη Πέμπτη στο ΣΕΦ και είδε το σημαντικό ματς του Ολυμπιακού με την Μακάμπι για την Ευρωλίγκα.

Είναι γνωστό ότι είναι φίλαθλος του αθλήματος μιλώντας πάντα για τους Μπακς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι ο γιος του παίζει μπάσκετ και έχει κληθεί στις μικρές εθνικές ομάδες των ΗΠΑ!

Η στενή σχέση του με τον αθλητισμό (υπήρξε αθλητής ο ίδιος, παίζοντας μπέιζμπολ), φαίνεται και στις δηλώσεις του που αφορούν τα τμήματα ανάπτυξης και το κέρδος που μπορούν να επιφέρουν σε έναν σύλλογο, έχοντας απάντηση για κάθε τι...

-Συγκίνησε το πλήθος ο Νίκκι Παπαβασιλείου στην εξαιρετικά επιτυχημένη ημερίδα του Εργοτέλη, με τις ποδοσφαιρικές σοφίες και ιστορίες του.

Η αναφορά του για την εμπειρία του στην Ακαδημία της Άρσεναλ, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα, ήταν συγκινητική και διδακτική μαζί, ειδικά όταν περιέγραφε ότι έπρεπε να πλύνει τα παπούτσια των μεγάλων ποδοσφαιριστών.

Ο Νίκκι έχει πολλές ιστορίες που μπορείς να τις ακούς σαν τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, με περιστατικά από όλα τα στάδια της ποδοσφαιρικής και προπονητικής του καριέρας. Τυχεροί οι φίλοι του ποδοσφαίρου στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου.

Κάποια στιγμή θα του ζητήσουμε να εξιστορήσει την εμπειρία του με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο ποδοσφαιριστή και τον πολύ γνωστό διεθνή μάνατζερ του. Είναι όλα τα λεφτά, που αναδεικνύει ήθος, ποδοσφαιρική προσήλωση και καθαρή προσωπικότητα!

-Αλλά και για κείνη την περίοδο όταν ο Σαμαράς τον φιλοξένησε στην Ολλανδία!

"Σφηνάκια" Art

-Πολλοί περιμένουν το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού για να δουν την αγωνιστική αντίδραση των νεαρών «πρασίνων» πρωταγωνιστών! Ωραίο αυτό το έξτρα κίνητρο, ωστόσο οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν ήδη δείξει τις δυνατότητες τους, για να μπουν σε δοκιμασία τεστ. Κι ας τους περιμένει και η ΑΕΚ. Νέα παιδιά, άλλη φλόγα! Ακόμη κι αν δεν τους πάει το παιγνίδι, έχουν πολύ ενέργεια για το προσπεράσουν και μαζί σοβαρό προπονητικό ηγέτη… Ομάδα με ταλέντο που δουλεύει, δεν κινδυνεύει!

-Δυο παιγνίδια μας τρέλαναν το Σαββατοκύριακο στο εσωτερικό. Πρώτα το παιγνίδι της Αγυάς στο 2-2 της Παναχαϊκής με τον Αιγινιακό με όλα τα γκολ στις καθυστερήσεις και μετά το Πανιώνιος-Ατρόμητος με το ίδιο σκορ, όπου ζήσαμε την απόλυτη άρνηση της ομάδας του Περιστερίου να χάσει!

Το δεύτερο ματς θύμιζε κάτι από ταινίες με τον Κλιντ Ίστγουντ και τον Τσαρλς Μπρόνσον και σίγουρα τον τίτλο «Πολύ σκληρός για να πεθάνει».

Το πρώτο… Χίτσκοκ! Αλλά τι θέλουν να πουν οι ποιητές γράφοντας για «Χ ημίχρονο - Χ τελικό»; Παλιά μου τέχνη κόσκινο;

-«Παρά τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, η FIFA δεν είναι Μαφία...

Υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση και άλλα που δεν ελέγχονται". Το δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ στην "Marca", υπερασπιζόμενος την "αθωότητά" του!

Το μόνο που δεν είπε ήταν ποια λέξη θα έβαζε στη θέση της λέξης «μαφία», όταν έκανε το «δώρο» του 1,8 εκ. ευρώ στην Μισέλ Πλατινί… Δείτε πως το αιτιολγεί. Έχει επιχείρημα ο Σεπ:

«Παρά τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, η FIFA δεν είναι Μαφία. Υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση και άλλα που δεν ελέγχονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επί 17 (1998-2015) έτη πρόεδρος της FIFA και πρόσθεσε: «Οταν ανέλαβα εγώ, υπήρχαν 11 άτομα που παρήγαγαν έργο. Και σήμερα είναι 800! Στο ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα επειδή δεν υπήρχαν χρήματα. Ίσως θα πρέπει να αλλάξει η οργανωτική δομή από την βάση με έναν νέο αξιακό κώδικα. Για το μόνο που μετανοώ, είναι πως δεν άκουσα την οικογένεια μου, όταν μου έλεγαν να μην αναλάβω αυτήν την θέση. Αλλοι στα 62 τους χρόνια παίρνουν σύνταξη κι εγώ υπηρέτησα 17 χρόνια την FIFA. Και συνολικά, 40 χρόνια το ποδόσφαιρο. Το πρόσημο της παρουσίας μου είναι θετικό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News