Στέλιος Μαλτεζάκης

Τα γενέθλια της πρώτης ποδοσφαιρικής ομάδας του κόσμου!

Η Sheffield FC είναι αναγνωρισμένη από την FIFA και τη FA ως η παλαιότερη!

Ιστορική για το ποδόσφαιρο, είναι η σημερινή ημερομηνία. Πριν 161 χρόνια, στις 24 Οκτωβρίου 1857, στο Σέφιλντ, ο δικηγόρος Ναθανιήλ Κρέσκουικ μαζί με τον Γουίλιαμ Προστ, ίδρυσαν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο, την Sheffield FC (Σέφιλντ).

Η FA και η FIFA τον έχουν αναγνωρίσει ως τον παλαιότερο ποδοσφαιρικό σύλλογο στον κόσμο.

Αρχικά, τα παιχνίδια παίζονται από τα μέλη του συλλόγου που χωρίζονται σε «επαγγελματίες εναντίον διαφόρων» ή «ελεύθερους εναντίον παντρεμένων». Ιδιαιτερότητα της Sheffield FC, είναι ότι από την ίδρυσή της διατήρησε το καθεστώς μη επαγγελματικής ομάδας.

Όταν δημιουργήθηκε το πρώτο αγγλικό πρωτάθλημα (1885) η ομάδα δεν ήταν αρκετά ισχυρή για να ανταγωνιστεί με τις άλλες που παρουσιάστηκαν μέσα στα χρόνια, αποφασίζοντας να επιλέξει το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Ανάμεσα τις διακρίσεις της, υπάρχει η κατάκτηση του FA Amateur Cup, το 1904, ενώ ήταν φιναλίστ στο FA Vase, το 1977.

Η ομάδα παίζει σήμερα στην όγδοη κατηγορία αγγλικού ποδοσφαίρου, στην Α΄ κατηγορία (νότιος όμιλος) της Northern Premier League. Στην διάρκεια των χρόνων, έχει χρησιμοποιήσει διάφορα στάδια στο Σέφιλντ, συμπεριλαμβανομένου του Bramall Lane, που χρησιμοποιείται σήμερα από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.Πριν από 161 χρόνια ιδρύθηκε ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον κόσμο


Ο σύλλογος έχει τα παρατσούκλια The Club (Ο Σύλλογος) και The Ancients (Οι Αρχαίοι), ενώ η εμφάνισή της αποτελείται από κόκκινη-καφέ φανέλα και μαύρο σορτσάκι. Να σημειωθεί ότι η Σέφιλντ FC, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις επαγγελματικές Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Σέφιλντ Γουένσντεϊ, εκτός από την πόλη στην οποία εδρεύουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια