default-image

Τα σχέδια Ινφαντίνο για δύο νέα παγκόσμια πρωταθλήματα επιστρέφουν

Απόψεις
Τα σχέδια Ινφαντίνο για δύο νέα παγκόσμια πρωταθλήματα επιστρέφουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σχέδια του Τζάνι Ινφαντίνο για δύο νέα παγκόσμια πρωταθλήματα επιστρέφουν στην ημερήσια διάταξη ως «μίνι Παγκόσμιο Κύπελλο» και το εκτεταμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Club που θα συζητηθεί από τη FIFA

Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο βάζει ξανά στην ημερήσια διάταξη τα δύο νέα παγκόσμια πρωταθλήματα, στην συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, στην Ρουάντα, με το διοικητικό συμβούλιο της FIFA, να συζητα για ένα νέο «μίνι παγκόσμιο κύπελλο» και ένα εκτεταμένο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, άγνωστο όμως αν τα σχέδια αυτά θα τεθούν σε ψηφοφορία.

Στην επιστολή του τον περασμένο Μαίο ο Ινφαντίνο, τόνιζε ότι τα σχέδια αυτά υποστηρίζονται από μια «σταθερή και σοβαρή» ομάδα επενδυτών που επιθυμούν να δαπανήσουν 25 δισεκατομμύρια δολάρια για έναν κύκλο 12 ετών, αρχίζοντας από το 2021, χωρίς να περιγράφει την ταυτότητα των επενδυτών, αλλά αρκετά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο ιαπωνικός όμιλος SoftBank Group είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας.

Στο όλο πρόγραμμα αντιτίθενται σθεναρά σύλλογοι από λίγκες στην Ευρώπη, ενώ ο πρόεδρος της UEFA, , δήλωσε ότι ήταν «πολύ κυνικά», κατηγορώντας την FIFA για την «πώληση της ψυχής του παιχνιδιού».

Τα συγκεκριμένα σχέδια, δεν περιελήφθησαν στην ατζέντα του συνεδρίου της FIFA στη Μόσχα τον Ιούνιο, όμως θεωρείται βέβαιο, πως εάν περάσουν οι προτάσεις Ινφαντίνο, θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο διεθνές ημερολόγιο.

Το μίνι Παγκόσμιο Κύπελλο, θα έχει οκτώ εθνικές ομάδες και θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, με την ονομασία Final -8 και θα είναι η κορύφωση μίας προτεινόμενης παγκόσμιας διοργάνωσης τύπου Nations League. Στην επιστολή του Μαΐου, αναφέρθηκε ότι το νέο τουρνουά θα διεξάγεται κάθε Οκτώβριο ή/και Νοέμβριο, με αρχή από το 2021.

Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα καταργηθεί.

Το ετήσιο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, το οποίο διαθέτει σήμερα επτά ομάδες, θα επεκταθεί σε 24 ομάδες και θα γίνεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τις προτάσεις Ινφαντίνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News