Κάθε ανατροπή θέλει υπέρβαση και φλόγα!

Απόψεις
Κάθε ανατροπή θέλει υπέρβαση και φλόγα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ θα χρειαστεί να έχει στο ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό τη φλόγα με την οποία αντιμετώπιζε τις μεγάλες ομάδες στην ιστορία του, αλλά και στα χρόνια της Β΄ εθνικής όταν ερχόταν στην έδρα του για το κύπελλο. Στο τωρινό ματς, έχει τους αυτονόητους έξτρα λόγους να αντιπαρατεθεί με γιγαντωμένη προσοχή και πάθος.

Όσον αφορά την παράδοση των τελευταίων αγωνιστικών περιόδων αγώνων στη Σούπερ Λίγκα, μεταξύ ΟΦΗ και Ολυμπιακού στο «Γεντί Κουλέ», η κρητική ομάδα εμφανίζει τελευταίο αποτέλεσμα με βαθμολογικό κέρδος το 0-0 της περιόδου 2012-13, τελευταία νίκη στις 23.10.2005 με 1-0 και τελευταία φορά που σκόραρε στην ήττα με 1-2 (17.09.2006), έχοντας απανωτά νίκη και ισοπαλία στις αμέσως προηγούμενες σεζόν.

Οι αποδόσεις των στοιχηματικών, ανέβασαν ελαφρά τη νίκη του Ολυμπιακού στο 1.44 (από 1.34), ο μέσος όρος κατέβασε την απόδοση της νίκης του ΟΦΗ στο 7.25 (από 8.00) και κρατά ψηλά την ισοπαλία στο 4.60!

Το «παιγνίδι» των στατικών φάσεων

Πρέπει να έχει γίνει πολύ δουλειά στις στατικές φάσεις το τελευταίο διάστημα στον ΟΦΗ, για να καλυφτούν αδυναμίες, που παρατηρήθηκαν και κόστισαν σε επίσημα και φιλικά παιγνίδια, ώστε η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου να εμφανιστεί πιο έτοιμη από κάθε φορά και να ανεβάσει στροφές στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Βλέποντας το ρεπορτάζ  των φιλοξενουμένων, ο Μαρτίνς φέρεται να έχει δώσει επίσης σημασία σε αυτό για να σκοράρει, υπολογίζοντας και τη «ρέντα που είχε δείξει στο ξεκίνημα της σεζόν να βάζει γκολ από στατικές φάσεις με Λουκέρνη, Λεβαδειακό, Μπέρνλι και ΠΑΣ Γιάννινα αλλά που εδώ και ένα μήνα η ομάδα του, δεν έχει καταφέρει να σκοράρει με αυτό τον τρόπο.

 Η έδρα στο

μικροσκόπιο

Ο Μαρτίνς υπολογίζει πολύ τον διψασμένο για νίκη ΟΦΗ, παίρνοντας και τις πληροφορίες για το "κλειστό" ποδοσφαιρικό γήπεδο, ενώ του δόθηκαν και πληροφορίες ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι στα καλύτερά του.

«Ο ΟΦΗ έχει μια δύσκολη έδρα, το γήπεδο είναι μικρό σε διαστάσεις, ο κόσμος είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Όλες οι ομάδες δυσκολεύονται, αλλά θα πάμε με σκοπό να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να είμαστε αποτελεσματικοί και να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης», δήλωσε.

-Σκεπτόμασταν τότε που ρωτούσαμε τον Γκέραρντ στην αρχή κάθε πρωταθλήματος (στην εποχή Κόκκαλη) ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και απαντούσε με ακλόνητη σιγουριά «ο Ολυμπιακός». Τι θα έλεγε άραγε ο αείμνηστος για την τρέχουσα σεζόν; Αν υπήρχαν μεταφυσικές δυνάμεις προς χρήση, θα στοιχηματίζαμε ότι θα έλεγε… «ο ΠΑΟΚ»!

-Ο πόλεμος και δη ο μέγας «εμφύλιος» που αναμενόταν να τεθεί σε πεδία μάχης, έχει ήδη ξεκινήσει. Η ΑΕΚ το φωτογραφίζει σε κάθε λέξη της ανακοίνωσής της μετά την παραμονή του -3 στην απόφαση της έφεσής της. Δεν είναι η πρόθεση του CAS, είναι οι λέξεις του κειμένου αντίδρασης της όπως αυτές:

«…όσοι νομίζουν ότι βρήκαν τον τρόπο για να θέσουν την ΑΕΚ εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος θα απογοητευτούν και πάλι οικτρά! Η πρωταθλήτρια Ελλάδας δεν είναι τόσο εύκολος αντίπαλος, όσοι κι αν συσπειρωθούν εναντίον της…».

-Το θέμα δεν είναι μόνο να έχεις καλές ιδέες, είναι και πως τις προσαρμόζεις στο περιβάλλον που αποφασίζεις να τις υλοποιείς. Σκέτη η μεταφορά από άλλες πολιτείες, με άλλα δεδομένα και συνήθειες, δεν εξασφαλίζουν άρον άρον την επιτυχία τους. Η ευφυία βρίσκεται στην προσαρμογή σε νέα δεδομένα.

-Ωραία η εκδήλωση της ΠΑΕ ΟΦΗ στο «Ibis», δεν είχε ουδεμία σχέση με μια κυριολεκτικά εννοούμενη συνέντευξη τύπου.

- Δεν επισημάνθηκαν παρουσίες προέδρων της εποχής της πολυμετοχικότητας του ΟΦΗ, διότι πλεόναζαν οι απουσίες, λόγω της «σκέτης» παρουσίας! Οι πρόεδροι πάντως της εποχής της ευρωπαϊκής δόξας ήταν μαζί στην αίθουσα και στα καφεδοκαθίσματα του ξενοδοχείου Δουλουφάκης, Παπαματθαιάκης και Καζανάκης.

-Ήταν εκεί και ο ιδρυτικός γενικός αρχηγός της ΠΑΕ ΟΦΗ Κώστας Ρεπανάκης, που έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο μεγάλη προσπάθεια να βρει σημεία ποδοσφαιρικής διανοητικής επαφής για μια γνήσια και αποδοτική συνεργασία του ΟΦΗ με την Ντόρτμουντ, αλλά καθώς φάνηκε στο «Ibis» από το χαμόγελό του, μίλησε με τον Γιάννη Σαμαρά!

Καλό θα είναι ο έμπειρος «ομιλίτης» παράγοντας να δημοσιοποιήσει μέρος ή όλη την αλληλογραφία που έχει κάνει με τη Γερμανική ομάδα, για να καταλάβει ο κάθε φίλαθλος, πως ο ΟΦΗ έχει κλωτσήσει πολλές ευκαιρίες, επειδή κατά καιρούς δεν είχε τους κατάλληλα κατηρτισμένους ανθρώπους να τις αξιοποιήσουν. Όχι ότι δεν ήθελαν. Δεν ήξεραν…

- «Αρχικά στην ΕΠΟ αποφάσισαν να φύγει ο Τσάνας από βοηθός του Σκίμπε, όμως τον επαναπροσέλαβαν ένα μήνα μετά. Αρχικά αποφάσισαν η ομάδα να αλλάξει ξενοδοχείο στους εντός έδρας αγώνες, όμως οι διεθνείς αντέδρασαν και έμειναν στο ίδιο.  Αρχικά, την πήραν από το Καραϊσκάκη για να παίζει στην Περιφέρεια της Ελλάδας, όμως την «εγκατέστησαν» στο παγωμένο Ολυμπιακό Στάδιο." (Μερικές από τις λεπτομέρειες της «ανευθυνοϋπεύθυνης» διχασμένης προσωπικότητας της διοίκησης της ΕΠΟ).

-Η προσοχή στα τραπέζια, στα δείπνα και στις εκλογές που έρχονται!... 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News