Το έργο που θα μιλάει, οι πρόεδροι και ο Τσινός!

Απόψεις
Το έργο που θα μιλάει, οι πρόεδροι και ο Τσινός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

-Μπορεί να μη πήραμε απάντηση (εισπράττοντας προς το τέλος μαζί, μια κάποια δυσφορία…) από τον κ. Μπούση στο δεύτερο ερώτημά μας στην εκδήλωση του «Ibis» στην όποια πρόθεση του για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ή άλλη κίνηση που θα λειτουργεί ως υπογραφή και «διαπιστευτήριο» στη νέα ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΟΦΗ, αλλά κρατήσαμε με ιδιαίτερη προσοχή, την εξής δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα:

«Τα έργα μας αποτελούν τις ανακοινώσεις μας. Άμα είμαστε σωστοί θα το ξέρετε και δεν θα χρειάζεται να σας το πω…».

-Η νέα κατάσταση στην ΠΑΕ ΟΦΗ μέχρι στιγμής, έχει ως μεγάλο εχέγγυο την παρουσία των Γιάννη, Γιώργου Σαμαρά και του Ηλία Πουρσανίδη, όπου πράγματι δεν χρειάζονται ούτε λόγια, ούτε συστάσεις. Η παρουσία τους αποτελεί «έργο», μαζί και «κεφάλαιο».

-Έτσι λοιπόν σε άλλη ανάγνωση, μπορεί κανείς να διακρίνει μια συνάρτηση στις τοποθετήσεις που έγιναν από τον διευθυντή ποδοσφαίρου Γιάννη Σαμαρά, αλλά και του Γιώργου, με την κατεύθυνση των τοποθετήσεων του Μιχάλη Μπούση. Ή το αντίστροφο.

-Εξαρτάται ωστόσο από ποια σκοπιά το βλέπεις. Από ποδοσφαιρική θεώρηση, τα λόγια που ακούστηκαν σε αυτήν την εκδήλωση μπορεί να μοιάζουν με «Ευαγγέλιο», ενώ από σκέτη επενδυτική, σκιάζεσαι στα ερωτήματα, περιμένοντας να δείξουν με τις πράξεις-έργο που πρόκειται να ακολουθήσουν μέσα από την πραγματική ροή των σχεδίων, των απαιτήσεων και της μεταγραφικής περιόδου.

-Το αξιοσημείωτο είναι πως όλη αυτή η φιλοσοφία ποδοσφαιρικής αναδημιουργίας που καλεί τον ΟΦΗ να «χτιστεί» από την αρχή, ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που όλοι ξέρουμε τη φθορά και την ακολασία του, αποτελεί μια πρόκληση που μόνο εύκολη δεν είναι και αν μη τι άλλο απαιτεί χρόνο.

-Όσοι γνωρίζουν καλά τις απόψεις του Γιάννη Σαμαρά, κατανοούν πλήρως αυτά που επικαλέστηκε, «χωρίς να μας νοιάζει τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα» (όπως υπερτόνισε και ο γιος του Γιώργος) και πόσο τις υπερασπίζεται μέσα από τη δουλειά του.

-Όταν είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ με συνεργάτη τον Γρηγόρη Τσινό το 2000-01, ήταν μια σεζόν που οι δυο επιστήθιοι καλούνταν να βγάλουν την ομάδα από αδιέξοδο. Είχαν κληθεί να σηκώσουν το μεγάλο βάρος, με εφόδια τις γνώσεις και την εμπειρία τους να κρατήσουν τον ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία.

-Όχι μόνο το πέτυχαν, αλλά θα είχαν βγει και στην Ευρώπη, αν οι μεγάλες δυνάμεις δεν έκαναν περίεργα παιγνίδια στο τέλος πριμοδοτώντας την Ξάνθη, γιατί έτσι συνέφερε…

-Η επίκληση αυτής της πτυχής, είναι πολύ σημαντική για τον υπογραφόμενο, για όποιον επιχειρεί ή επιθυμεί να διαβάσει τις εξελίξεις με στερεότυπα εργαλεία ανάλυσης…

ΘΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΟΦΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η ξεχωριστή παρουσία του Γρηγόρη Τσινού!

Ένα από τα πρόσωπα που μαγνήτισαν τους καλεσμένους στην εκδήλωση του ΟΦΗ στο «Ibis», προκαλώντας αλλεπάλληλους χαιρετισμούς, παρά τη διακριτική παρουσία του ήταν, ο Γρηγόρης Τσινός! Συνοδευόμενος από τον Μύρωνα Σηφάκη και τον φίλο του Σήφη, το πάλαι ποτέ μυαλό της ομάδας των διακρίσεων του ΟΦΗ, δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα νέο εγχείρημα της αγαπημένης του ομάδας. «Θα έρχομαι να συνδράμω τακτικά», μας είπε, «αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να μετακομίσω στο Ηράκλειο, λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων». Ο Τσινός έχει τρία παιδιά που έχουν σχολικές υποχρεώσεις και παράλληλα είναι στέλεχος σε Δασαρχείο της συμπρωτεύουσας. «Από το καλοκαίρι βλέπουμε. Το πιθανότερο είναι να είμαι εδώ»! Όταν είχε αναλάβει τον ΟΦΗ με προπονητή τον Σαμαρά το 2001 είχε ερωτηθεί -Με ποιον τρόπο θα ξαναγίνει μεγάλη ομάδα ο ΟΦΗ; Είχε απαντήσει: «Με δουλειά, ενότητα και καθορισμό των ρόλων…» (Στη φωτογραφία ο Γρηγόρης τραβάει βίντεο τις ομιλίες)

Οι πρόεδροι και... ο Βαρδινογιάννης!

Οι δυο πρώην πρόεδροι της ΠΑΕ ΟΦΗ Νίκος Δουλουφάκης και Γιάννης Παπαματθαιάκης, φωτογραφίζονται με τον Μιχάλη Μπούση, αφού ήδη είχαν ανταλλάξει κάποιες απόψεις για το γεγονός που ήδη έχει ενεργοποιηθεί για την επόμενη μέρα. Ο νυν πρόεδρος εξέφραζε τον θαυμασμό του για όσα πέτυχε ο ΟΦΗ επί των ημερών τους. Μάλιστα έδειξε έμφαση όταν πληροφορήθηκε ότι ο Νίκος Δουλουφάκης είναι ο ιδρυτής της ΠΑΕ και φέρεται να σχολίασε: «Εσείς είστε που φέρατε την οικογένεια Βαρδινογιάννη στον ΟΦΗ, Μπράβο»!

Ο φίλος από το Σικάγο με ορυχεία χρυσού

Οι δυο πρόεδροι γνωρίστηκαν επίσης με τον φίλο του Μιχάλη Μπούση που τον συνοδεύει από το Σικάγο σε αυτό το ταξίδι. Πρόκειται για τον ομογενή μας Γιάννη Δημόπουλο, που όπως τους είπε ασχολείται στην Αμερική με ορυχεία χρυσού. Ο κ. Δημόπουλος με καταγωγή από την Καλαμάτα και την Σπάρτη, τους έλεγε πόσο ικανός και δίκαιος είναι ο νέος πρόεδρος, αλλά και ότι ως παλιός παίκτης του μπέιζμπολ αγαπά και νιώθει τον αθλητισμό. «Από μερικά χρόνια πίσω ήθελε να αναλάβει μια ομάδα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και είναι ευτύχημα που συνέβη με τον ΟΦΗ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News