Μήπως ήλθε η ώρα... να μιλήσουν οι παίκτες;

Ποδόσφαιρο
Μήπως ήλθε η ώρα... να μιλήσουν οι παίκτες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλο αυτό που συμβαίνει (ελπιδοφόρα και προοπτικά) για την αλλαγή των πραγμάτων στον ΟΦΗ, περιμένεις να ανεβάσει τους δείκτες της αφοσίωσης μέσα στην ποδοσφαιρική ομάδα, για να δούμε κάτι καλύτερο μέσα στο γήπεδο.

Είναι ένα άλλο κίνητρο, που ήδη έχει δώσει πληρωμένους παίκτες όσο ποτέ άλλοτε στη νεότερη ιστορία της ομάδας, πρόσωπα που ετοιμάζονται να σηκώσουν μανίκια, έχοντας τεράστια κατάρτιση σε αυτό που λέμε ποδόσφαιρο και γενικά μαρτυρεί ότι έρχεται κάτι καλύτερο.

Η σημασία σε αυτό που βιώνει τώρα στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ, είναι να μπορέσει να δει ο κόσμος του και ο κόσμος του ποδοσφαίρου γενικότερα, ότι αρχίζει να εκφράζεται μέσα στο γήπεδο από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Πρώτη στάση Λαμία… Περιμένουμε! («Πράσινο φως» από την ΕΕΑ για τις μετοχές (63.26%) Μπούση στην ΠΑΕ ΟΦΗ)

Η νίκη θέλει φλόγα ΟΦΗ για να έλθει

Ο ΟΦΗ έχει την πρόκληση της Λαμίας. Μέχρι τώρα δεν κερδίζει, αλλά και δεν έχει δείξει -εξαίρεση η πρεμιέρα- ότι παίζει με τη φλόγα που φωτίζει τη νίκη. Η πρόκληση αφορά πρωτίστως την ανατροπή αυτής της αταίριαστης για τον ΟΦΗ εικόνας κι αν συνδυαστεί με την εκτός έδρας νίκη απέναντι σε κατ’ εξοχήν ανταγωνίστρια αντίπαλο και οικοδέσποινα, δεν θα είναι μόνο οι βαθμοί, θα είναι και το μπόνους της πίστης…

Κάτι πρέπει να γίνει. Η ομάδα δεν είναι χαρτοπαίγνιο να αλλάζεις συνέχεια φύλλα. Η σταθερότητα βγαίνει πάντα (από το υλικό που έχεις) μέσα από την ετοιμότητα των πλάνων. Οι τόσες αλλαγές, είναι δείγμα που δείχνει ακριβώς αυτή τη μη ετοιμότητα.

Όταν ο Γκέραρντ έλεγε, μη με ρωτάτε για την ομάδα μου και πως θα πάει στο πρωτάθλημα, αν δεν περάσουν οι πρώτες επτά αγωνιστικές, δεν εννοούσε ότι η ομάδα του δεν ήταν έτοιμη. Απλά τότε έβλεπε που μπορεί να πάει…

Η αναγνώριση στον Σαμαρά

Οι νέοι παίκτες του Παναθηναϊκού που γοητεύουν στο πρωτάθλημα, έχουν την πλήρη ωριμότητα να εκφράσουν τα πιστεύω τους, για την εμπιστοσύνη που δέχτηκαν μέσα από τις συγκυρίες να σηκώσουν στους ώμους τους την πρώτη ομάδα. Είναι όμως συγκλονιστικό να τους βλέπεις να μαρτυρούν (όπως ο Χρήστος Δώνης) ότι τα μεγάλα εφόδια που διαθέτουν τα απέκτησαν με δάσκαλο τον Γιάννη Σαμαρά, όπως και άλλα παιδιά όπως ο Πίσπας που πήγε δανεικός στο Βόλο να υποστηρίζει πως οφείλει πολλά επίσης στον Γιάννη Σαμαρά.

Τί θέλει να πει πάλι ο Κούγιας για τον ΟΦΗ;

 Ρωτήθηκε σε συνέντευξη ο Αλέξης Κούγιας για το αν «μπλοκάρει» τον Μελισσανίδη η παρουσία ξένων διαιτητών  και αφού απάντησε με το γνωστό  «...εννοείται», συνέχισε με αναφορά περί… Μητροπουλαίων, είπε γενικότερα για δοσοληψίες και ζυμώσεις και κατέληξε λέγοντας: «Σκεφτείτε ότι ο ΟΦΗ πέρσι πριν τα Χριστούγεννα ήταν για διάλυση και μετά… πήγαινε τρένο».

Αν κάτι ξέρει, ας το πει ο έμπειρος νομικός και ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, γιατί είναι η δεύτερη φορά που αναφέρεται για τον ΟΦΗ (τον οποίον πριν από χρόνια παζάρευε να αγοράσει), σπεύδοντας μετά να ανασκευάσει μετά από ένα ακόμη υπονοούμενο.

Θα συμφωνήσουμε ωστόσο με μια άλλη προτροπή του: «Αν δείτε τι γίνεται στο τέλος του πρωταθλήματος με τις ομάδες που πέφτουν και τις ομάδες που διεκδικούν την Ευρώπη… κάντε μια μελέτη. Δείτε ποιοι παίκτες τραυματίζονται, ποιοι μένουν εκτός αποστολής".

Ελληνικά "σφηνάκια"

- «Έγινε η κλήρωση, άγνωστη η ημερομηνία έναρξης»!

Αλήθεια πόσο τριτοκοσμικό κι ακόμη πιο αλήθεια, τι Ελληνικό!

-Μεγάλη υποκρισία αυτό που συμβαίνει από τους «μάγους» με την Football League. Ευτελισμός σε μια κατάσταση που έχει ευκρινή χαρακτηριστικά, αιτίες και παραλείψεις. Γιατί το ανακαλύπτουν κατόπιν εορτής οι αρμόδιοι πολιτικοί που αρέσκονται να φαίνονται, με συνέπεια η πρεμιέρα να… μπαίνει προς στοιχηματισμό, για το αν γίνει ή πότε θα γίνει;

-Κανείς δεν νοιάζεται από τις ηγεσίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η έγνοια αφορά την υπηρεσία προς τον Άρχοντα ή στην επίδειξη δύναμης που θα αφορά τον Άρχοντα του «πόλου».

-Καλή συνεδρίαση της ΕΠΟ στο Μακεδονία Παλλάς κι όλοι δόξα κι όλοι χάρη! (Θα παρελάσουν κιόλας στη Μεγάλη Χάρη του Αγίου Δημητρίου;)

-Ελπίζουμε πάντως πως θα ορίσουν συνεδρίαση και στο Ηράκλειο, αν και για τα ματς της εθνικής στο Παγκρήτιο, άλλοι υπερθεματίζουν υπέρ του Μεγάλου Κάστρου. Εξ ανάγκης κατά τη γνώμη μας, αν και ο Αλέξης ως κρητικός γαμπρός, ξέρει καλά τι καλό συμβαίνει στο νησί!

- Ο Δέδες (μετά τη σταδιοδρομία του ως αθλητικός συντάκτης στην Ελευθεροτυπία των παλιών καλών εποχών, έχει ζήσει από κοντά τα ματς της εθνικής του Ρεχάγκελ στο Παγκρήτιο, είτε ως γραφείο τύπου της ΕΠΟ, είτε ως οργανωτικός της υπεύθυνος. Ώρα να τα ζήσει και ως εκτελεστικός! Οι εκτιμήσεις θέλουν να είναι πολύ κοντά να συμβεί τώρα (να δώσει η Εθνική στο Ηράκλειο τα παιγνίδια της) μετά την ήττα στην Ουγγαρία, θέλοντας πραγματική στήριξη για διαρκή τρίποντα.

-Είδαν και αποείδαν μερικοί άνθρωποι, από τις «πιέσεις» και τους «εκβιασμούς» των εντεταλμένων –προφανώς με αντάλλαγμα παρουσίας- και άρχισαν να τους καταγράφουν τις συνομιλίες. Τουλάχιστον, έτσι λέγεται… (Επικίνδυνο δείγμα γραφής και τα δύο)

-Αν εξεταστεί το φαινόμενο σε όλες τις παραμέτρους του, εκ πρώτης άποψης είναι απαράδεκτο και από την άλλη καθόλου ηθικό, πέραν της σαφέστατης παραβίασης του νόμου. Σαν να βλέπουμε, πάντως ταινία με τον  Μάρλο Μπράντο!

-Όσον αφορά τα άλλα των τελευταίων ημερών, μπορεί να φαίνονται απίστευτα, αλλά δεν είναι φανταστικά!

-Παντού ίντριγκες, παντού «δουλειές» που γεμίζουν λογαριασμούς. Μπορείς πλέον να πιστέψεις ότι υπάρχουν όργανα απονομής δικαιοσύνης στο διεθνές στερέωμα που να είναι υπεράνω πάσης υποψίας; Η βόμβα που έβαλε ο Μούτου στο CAS, αποκάλυψε δυσοσμία από τον κόσμο των «εκλεκτών» και των «αθανάτων»…

-Τι είναι αυτό με τα… μαρούλια; Από την πολύ χρήση που τους γίνεται ή (συ)ζήτηση, αυξήθηκαν οι παραγγελίες στα εστιατόρια σε μαρουλοσαλάτες και φρικασέ, ωστόσο απ’ ότι μαθαίνουμε εκείνη που κάνει θραύση είναι μια απίστευτα νόστιμη γκουρμέ με τρυφερό μαρούλι, αγγουράκι, μήλο, χυμό μήλου και καπνιστό σολομό.  Καλή όρεξη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News