Η δυστυχία του να έχεις δάνεια για πρώτη κατοικία και να θέλεις ρεύμα!

Απόψεις
Η δυστυχία του να έχεις δάνεια για πρώτη κατοικία και να θέλεις ρεύμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

-Θα ξεφύγουμε σήμερα από τα αμιγώς αθλητικά «σφηνάκια». Επιλέξαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα κείμενο που μας ήλθε χτες και αφορά μια από τις ανείπωτες σκοτεινές πτυχές της καθημερινότητας αυτής της Ελλάδας που τρώει τα παιδιά της, μέσα από ένα ανάλγητο, γραφειοκρατικό και αργοκίνητο κράτος, μαζί κι άλλων τοπικών φορέων της εξουσίας του.

Πρόκειται για μια μαρτυρία, κατάθεση ψυχής ενός απλού πολίτη και καλού δημότη (σαφώς «Δεσμώτη») που αγαπά τη ζωή και τα σπορ και θέλησε να εκφράσει την κραυγή του με τις λέξεις ενός κειμένου μέσα από τη στήλη μας, σαν κοκτέιλ σφηνάκι, "εις υγείαν των ιδεολόγων νεο-εξουσιαστών και των οργάνων τους"!

-Διαβάστε τι γράφει, μεταξύ άλλων:

«Το πόσο έχει αυξηθεί η γραφειοκρατία τα τελευταία χρόνια σε ορισμένους τομείς της δημόσιας και δημοτικής μας ζωής, μαζί και η ταλαιπωρία του πολίτη, ρωτήστε να σας πω από πρώτο χέρι!

Και καλά να είναι μόνο η ταλαιπωρία, κομμάτι ας πάει…

Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν από τέλεια καταστροφή, σε μια Πολιτεία (μαζί και σε μια Πόλη) όπου η κοινωνική ευαισθησία φαίνεται να λειτουργεί ως απωθητικό στοιχείο για τα γρανάζια της εξουσίας που έχει μάθει να την ευαγγελίζεται (την κοινωνική ευαισθησία) μόνο στα λόγια για εκλογικά και άλλα κέρδη, αλλά στην πράξη εμφανίζει ένα τερατώδες πρόσωπο. 

Άλλο η νομιμότητα, άλλο η γραφειοκρατία. Αλλά τι είδους νομιμότητα μπορεί να είναι αυτή, όταν εκτελείται (και πρέπει να τηρείται) με γραφειοκρατία και χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας;

Ακόμη και η πρώτη κατοικία για μισθοσυντήρητους, βρίσκεται υπό διωγμό, γιατί το να πάρεις ρεύμα όσο και αν είσαι «τακτοποιημένος», θα πρέπει να περάσεις του Χριστού τα πάθη…

Σκέψου σε περίοδο κρίσης με σφικτά οικονομικά που δεν σου φτάνουν ούτε για τα βασικά της επιβίωσης, να κουβαλάς στην πλάτη σου σαν Σίσυφος ένα δάνειο που κατάφερες να σώσεις με χίλια ζόρια και να κινδυνεύεις άμεσα να το κοκκινήσεις ξανά, επειδή οι υπηρεσίες που εμπλέκονται με την ηλεκτροδότηση, σου τρώνε τις μέρες και τους μήνες (ακόμη δεν έφτασα τον χρόνο) και συ να είσαι αναγκασμένος με σακατεμένους μισθούς ή ανεργία των μελών της οικογένειας σου, να πληρώνεις μαζί και τη δόση του δανείου σου και το ενοίκιο της κατοικίας σου…

Καταστρέψτε έναν ακόμη άνθρωπο, μια ακόμη οικογένεια, άλλον έναν Έλληνα, μια ακόμη Ελληνίδα, δύο ακόμη νέα παιδιά της Ελλάδας και ανάψτε τους προβολείς να το καμαρώσετε, σαν μια παράσταση από ένα έργο του Φελίνι…»

-Για τη δημοσίευση

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News