ΟΦΗ - Αστάθεια, "τρύπες" και βαθμολογική υστέρηση

Απόψεις
ΟΦΗ - Αστάθεια, "τρύπες" και βαθμολογική υστέρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ εύκολα λύγισε και με την ΑΕΚ ο ΟΦΗ, δεχόμενος το πρώτο γκολ από «τεράστια» απόσταση. Δεν είναι μόνο η κατάληξη της φάσης, είναι και η πλημμελής αναχαίτιση της φάσης, με τους παίκτες της πρωταθλήτριας να αλλάζουν στον κεντρικό άξονα μπροστά στην περιοχή του ΟΦΗ, τόσες πολλές κοντινές μεταβιβάσεις. Το ίδιο είδαμε να συμβαίνει και στο τρίτο γκολ με ατομική ευθύνη. Πέρα από τη φάση Κομεσίδη δηλαδή...

Η ΑΕΚ μπορεί να είναι πολύ ικανοποιημένη που δεν χρειάστηκε να ζοριστεί ιδιαίτερα, έχοντας μπροστά την Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ και τον Ολυμπιακό μετά στο «Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα, απ’ όπου θα θελήσει να πάρει ότι και ο ΠΑΟΚ! Λουκούμι λοιπόν το πέρασμα της ΑΕΚ από το «Γεντί Κουλέ» και για τον Μελισσανίδη και για τον Ουζουνίδη….

Για τον ΟΦΗ υπάρχει το ζήτημα της βαθμολογικής υστέρησης.

Αν με την ΑΕΚ η ήττα μπορεί να περάσει ως απώλεια «προγράμματος», με τη Λαμία το ματς  γίνεται αυτόματα ζωής ή θανάτου. Διότι έχει ανάγκη «μαγιά» για να πλάσει την αντεπίθεση και να κρατάει πίσω τους ανταγωνιστές του, για μια θέση στον ήλιο.

-Ο ΟΦΗ χωρίς "μαξιλαράκι" χρειάζεται ιδιαίτερη στήριξη  γιατί πρέπει να παραμείνει στην κατηγορία. Πάνω σε αυτό δεν χωρά άλλη φιλοσοφική στάση, του τύπου «θα τον φτιάξουμε όπως πρέπει να είναι και θα τον ανεβάσουμε ξανά».

-Ο Νίκος Παπαδόπουλος καλά κάνει και δηλώνει ότι πιστεύει στην ομάδα του, όμως οι τρύπες, είναι τρύπες και το μαρτυρεί το 4-13 που είναι στο σκορ της διαφοράς τερμάτων. Ήδη έχουν περάσει πέντε αγωνιστικές και η γραφή με "γκαρμπόν" συνεχίζεται. Επικίνδυνο για πρωτάθλημα με καρμανιόλες στην ουρά του.

-Είχαμε επισημάνει την «αλλαγή της αλλαγής» στην Ξάνθη με το περιστατικό Κομεσίδη με τον προπονητή του (δημοσιεύτηκαν και οι διάλογοι, χωρίς να διαψευστούν) που ανάγκασε τον παίκτη να ζητήσει συγγνώμη και να επανέλθει κατόπιν βασικός με την ΑΕΚ, όπου είχε την ατυχία να αποβληθεί…

Θα έβλαπτε μια επίσημη ενημέρωση για τον κ. Μπούση;

-Το λογικό θα ήταν να υπάρχουν δυο λέξεις που οι νέοι άρχοντες του ΟΦΗ, θα μπορούσαν να μοιράζονταν με τον φίλαθλο κόσμο, αφού ήδη γίνονται πράξεις στην ΠΑΕ από τον Ηλία Πουρσανίδη ως εκτελεστικός διευθυντής.

-Έχουμε να κάνουμε με νοήμονα πρόσωπα με ιστορία και με αποδοχή από τον κόσμο του ΟΦΗ, όπως ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο Γιώργος και ο Γιάννης Σαμαράς, που ξέρουν τι λένε όταν μιλάνε. Χρειαζόταν αυτή η «ρήτρα εμπιστευτικότητας» από ένα σημείο και μετά;

-Το ίδιο αφορά της κινήσεις του Μιχάλη Μπούση, σχετικά με την παρουσία του στο Ηράκλειο. Όπως είχαμε γράψει από στην αρχή της περασμένης εβδομάδας- δεν θα είναι στη γενική συνέλευση της 10ης Οκτωβρίου, αλλά θα έλθει μετά και «θα δώσει συνέντευξη τύπου για όλα» (λέγεται) στο διάστημα πριν το παιγνίδι με τον Ολυμπιακό που θα γίνει στις 21 του μήνα. Ποιο το πρόβλημα, αν υπήρχε επίσημη ενημέρωση, αντί διαρροής;

Η... γηρασμένη αντίπαλος του ΟΦΗ

H Λαμία, που πήρε δεύτερο πόντο στον πίνακα με την Ξάνθη και προσεχής αντίπαλος του ΟΦΗ, είναι η τέταρτη πιο «γερασμένη» ομάδα στη Ευρώπη. Ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών της είναι 30,17 χρόνια. Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα που δημοσίευσε το CIES, διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, (βρίσκεται στην Ελβετία από το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ). Σύμφωνα με αυτή, αναδεικνύονται οι... γηραιότερες και νεότερες ομάδες μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

Οι ακραίες τιμές στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα καταγράφηκαν για δύο ιταλικές ομάδες, τη Φιορεντίνα με 23,79 χρόνια, σαν η νεότερη και την Κιέβο με 29,53 έτη σαν η πιο «ηλικιωμένη».Από τις αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, η Μίλαν είναι 19η (25,64) στη λίστα με τις νεότερες και η  Μπάγερν 8η (28,46) στην κατάταξη με τις πιο γηρασμένες. Η Νόρτζελαντ από την Δανία είναι η νεότερη από όλες τις ομάδες των 31 πρωταθλημάτων που συμμετείχαν στην έρευνα, παρουσιάζοντας μέσο όρο 21,36 χρόνια. Η πιο «γερασμένη» όλων είναι ο Απόλλων Λεμεσού με μέσο όρο 30,93 χρόνια, μπροστά από Μπεσίκτας (30,91), ΑΕΚ Λάρνακας (30,73) και φυσικά τη Λαμία που ακολουθεί τέταρτη (30,17).

Περί διαιτησίας...

-Το καλύτερο που γράφτηκε μετά από αυτή την αγωνιστική αφορά τον Ελβετό Φενταγί που διεύθυνε το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης»: «Να έχει γίνει ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 και να μην ασχολείται κανείς με τον διαιτητή»;

-Το σχολίαζε σε συζήτησή μας (μέσα από την μεγάλη του πείρα) ο πρώην διεθνής διαιτητής Γιώργος Κουναλάκης: «Φτάσαμε στην εποχή πριν γίνει επαγγελματικό το πρωτάθλημα. Ξένοι διαιτητές σφύριζαν τότε τα παιγνίδια της Α΄εθνικής, στους ξένους κατέληξαν και μετά τόσα χρόνια στη Σούπερ Λίγκ… Μια ζωή με ίδιες αιτίες…».

Έχει άδικο;

-Η πιο βάσιμη εκτίμηση για την μη ισορροπημένη σχέση ΕΠΣΗ και Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου, θεωρεί ότι όλες οι «ανωμαλίες» που έχουν εμφανιστεί  μόλις στα τελευταία χρόνια, προέρχονται από το «θέμα Κουκουλάκης»! Όχι αυτό δεν το είπε ο Γιώργος Κουναλάκης, αλλά το άκουγε να το λέει μπροστά μας, απλός άνθρωπος του ποδοσφαίρου έξω από το κατάστημα του γιου του στην Αργυράκη. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε αυτό το «ζήτημα-ινάτι» για κάποια ευρώ και στη θέση του υπήρχε στοιχειώδης έγνοια για την ομαλή εξέλιξη και το καλό της διαιτησίας του Ηρακλείου, δεν θα έμενε μια τόσο δραστήρια ποδοσφαιρικά περιοχή, σχεδόν ορφανή στις λίστες της ΚΕΔ.

Η ...κληρονομιά του Σταύρου

Το δείγμα γραφής για την ολική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εκφράζεται παραστατικά από την κακοποίηση που παρατηρείται στο καλεντάρι των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Φαινόμενο που άρχισε να γίνεται συνήθεια από τις επιλογές του πρώην υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και που εξελίσσεται σαν κάτι κανονικό! Κάθε χρόνο και χειρότερα... Φαίνεται στη "Football League" που τα τελευταία χρόνια δεν γνωρίζουν πότε αρχίζει και μετά ζητάνε και χορηγούς. Τώρα βέβαια -ξανά ετεροχρονισμένα- βγήκαν οι "μάγοι" και ανακοινώθηκε η διεξαγωγή Δ.Σ. με θέμα την σύναψη συμβολαίου με την ΕΡΤ. Ατάκα κι επί τόπου, λένε, η κλήρωση την προσεχή Τετάρτη! Δύσκολα πάντως θα γίνει πρεμιέρα στις 14 του μήνα... Τα πονταρίσματα πέφτουν για τις 21 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News