Το… ρόδι που καλείται να σπάσει ο ΟΦΗ είναι τεράστιο!

Απόψεις
Το… ρόδι που καλείται να σπάσει ο ΟΦΗ είναι τεράστιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ντέρμπι στο «Γεντί Κουλέ», είναι το ποδοσφαιρικό γεγονός αυτού του Σαββάτου. Ο ΟΦΗ υποδέχεται την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και αυτό, από μόνο του, προδιαθέτει για ένα παιγνίδι που μπορεί να συναρπάσει τους θεατές του.

Η πρόκληση και μόνο της πρωταθλήτριας, ανεβάζει την αδρεναλίνη και είναι σίγουρο ότι οι ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας, θα ανεβάσουν τους δείκτες της αγωνιστικότητάς τους, μαζί και της αυτοπεποίθησης για την νίκη που εφόσον την πετύχουν θα έχουν σπάσει ένα τεράστιο ρόδι για την αγωνιστική σεζόν.

Ο ΟΦΗ ακόμη κι όταν ήταν στην Β΄ εθνική πρόσφατα, μας είχε συνηθίσει σε μεγαλειώδεις εμφανίσεις (μαζί και αποτελέσματα) όταν αντιμετώπιζε στην καυτή έδρα του «μεγάλους» της Σούπερ Λίγκ. Γιατί όχι και σήμερα, μετά την ανάκαμψη που παρουσίασαν οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου στο παιγνίδι κυπέλλου με την Ξάνθη. Με το καλό!

-Ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο "Γεντί Κουλέ" μετρώντας (και οι δύο ομάδες) έξι ολόκληρα χρόνια από την τελευταία τους αναμέτρηση που είχε γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου 2012.

-Στοιχείο που κάνει το ντέρμπι πιο ελκυστικό από κάθε άποψη, μέσα από τη νοσταλγία των χρωμάτων και των σημάτων και μετά από τόσες σεζόν παραπλάνησης (πότε ή μια, πότε η άλλη) στη Γ΄εθνική και στη Football League!

-Η στατιστική αυτή επισήμανση, δίνει ένα ακόμη έναυσμα, μετά και τις εξελίξεις των εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους, που μπορεί να κάνει την ατμόσφαιρα ακόμη πιο καλή και ποδοσφαιρική μεταξύ των οπαδών τους. Αυτά τα παιγνίδια δίνουν  ξεχωριστό δύναμη στις φίλαθλες δονήσεις του νησιού.

-Ελπίζοντας ότι ο  «Ζορμπάς», δεν θα είναι ικανός να αλλάξει το παραμικρό στον αγώνα. Η εγρήγορση πάντως που τονίζαμε συνέβη με τη σύσκεψη που προκάλεσε  αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για το Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ-ΑΕΚ.

-Δεν πρόκειται να… μας ξεφύγουν οι ξένοι διαιτητές. Στα ίδια καλούπια της αποδοχής πριν το παιγνίδι και αυτοί.  Ο Ελβετός Σάντρο Σέρερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Σαν Φενταγί για το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!

Ποιο είναι το θέμα; Ότι ο τελευταίος (που έρχεται) είναι στην τρίτη κατηγορία της UEFA. Εκεί μπαίνουν οι "πρωτάρηδες" διεθνείς! Αυτός που φωνάζει είναι ο ολυμπιακός (τύπος), αλλά θα πρέπει να το πάρουν απόφαση, γιατί οι χορδές στο λαρύγγι είναι πάντα ευαίσθητες...

Οι έρευνες που γίνονται δίνουν ελάχιστες πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα το VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα από τον προσεχή Ιανουάριο. Κι αυτό γιατί η εγκατάστασή του θα λειτουργήσει τον Φεβρουάριο, αλλά και πάλι η λειτουργία του (μερικώς) θα είναι πειραματική για την εξοικείωση των διαιτητών.

Ουσιαστικά το VAR μπορεί (αντικειμενικά και ολοκληρωμένα) να τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν, εφόσον όλα πάνε ομαλά με τους... φωτογραφικούς διαγωνισμούς, που μοιάζουν με ανάθεση!

Διαβάζουμε μάλιστα και για προβλήματα σε κάποια γήπεδα, όπως της Ξάνθης, των Ιωαννίνων και της Λαμίας... Αυτά!

Κι ας προσέχουν οι "μεγάλοι" υπουργοί όταν μιλούν για το ποδόσφαιρο γιατί εκτίθενται.

Τι να κάνουν οι παίκτες του Ηροδότου; Στο Παγκρήτιο έπαιξαν την μπάλα τους με εμφανή την αγωνιστική τους διάθεση. Μπορεί να ηττήθηκαν, αλλά αυτό οφείλεται στην τύχη του Απόλλωνα Πόντου. Τα παιδιά είναι πολύ στενοχωρημένα από την τροπή που πήραν τα πράγματα μόλις ανέβασαν την ομάδα τους στη Football League και το βλέπεις να είναι ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, ακόμη και όταν τους συναντάς στην πόλη. Κάνουν πάλι αποχή, αλλά και μαζί υπομονή. Το «μην ανησυχείτε» άλλωστε το ακούνε επαναλαμβανόμενα από καιρό, και εκείνοι είναι απλήρωτοι. Έχουν μέγα δίκιο…

H Μπαρτσελόνα πρόκειται να παρουσιάσει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην Ιστορία του ποδοσφαίρου.

-Τρομεροί οι αριθμοί στην Μπαρτσελόνα.  Όπως αναφέρεται στον ισπανικό Τύπο, για την σεζόν 2018/2019 ο κύκλος εργασιών θα είναι 960 εκατ. ευρώ ( έσοδα ρεκόρ). Την προηγούμενη σεζόν ήταν 914 εκατ. ευρώ, την σεζόν 2012-13 ...μόλις 470 εκατ. ευρώ και φαίνεται ότι ο στόχος του 1 δισ. είναι πλέον πολύ κοντά. Για να γίνει μία σύγκριση, ο προϋπολογισμός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι στα 725 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες θα είναι και πάλι καθοριστικά για την Μπαρτσελόνα. Επιπλέον, η UEFA βελτιώνει τη διανομή των πριμ του Champions League, από τα οποία η ισπανική ομάδα έχει ήδη εξασφαλίσει σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο μεταξύ Rakuten (55 εκατ. ευρώ), Nike (μέχρι 155) και Beko (19, νέα σύμβαση), το τρίο των χορηγών της φανέλας, φέρνει έσοδα πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.

-Δεν κάνει αίσθηση, αφού όλοι βλέπουμε ότι με τον Σαββίδη έχει σπάσει το μονοπώλιο των ΠΑΕ με σούπερ χρηματιστηριακές αξίες στις ομάδες τους. Ο Ολυμπιακός πάντως εξακολουθεί να προηγείται… αμυδρά.

-Μόλις 3,45 εκατ. ευρώ η χρηματιστηριακή διαφορά Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ! Για πρώτη φορά από την σεζόν 2013-14, τα τελευταία δέκα χρόνια, εμφανίζεται τόσο μειωμένη η διαφορά αξίας στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, που θα συναντηθούν την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης».

-Ευχή είναι να υπάρξουν κι άλλοι παράγοντες στο χώρο του αθλητισμού με την ταπεινή και γενναιόδωρη προσωπικότητα αλλά και το ήθος του Παύλου Γιαννακόπουλου. Το τουρνουά των πρασίνων στη μνήμη του, πρόσφερε γνήσιες συγκινήσεις σε όσους το παρακολούθησαν. Βαριά η κληρονομιά Δημήτρη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News