Η τόλμη επιστρέφει στον ΟΦΗ, συνεχίζει με γοητεία ο Εργοτέλης

Απόψεις
Η τόλμη επιστρέφει στον ΟΦΗ, συνεχίζει με γοητεία ο Εργοτέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ισοπαλία ξεκίνησε και στο κύπελλο ο ΟΦΗ, εν μέσω τριών συνεχόμενων ηττών στο πρωτάθλημα και του αγώνα που είναι μπροστά με την ΑΕΚ. Ο βαθμός αυτός πάντως (εκτός έδρας) αφήνει κάτι θετικό και για την ψυχολογία, ως καλύτερος από την ήττα, που σίγουρα δεν θα άξιζε με τίποτα, να υποστεί (αυτή τη φορά) στην Ξάνθη.

Φυσούσε πολύ δυνατός αέρας, για να μπει κάποιος βαθύτερα αγωνιστικά, αλλά ο  ΟΦΗ ήταν φανερά βελτιωμένος στην εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο μέρος. Όμως εκείνο που έχει μέγιστη σημασία είναι η ανάγκη αυτής της ομάδας να βρει ξανά την τόλμη και την αποφασιστικότητά της.

-Ο ψυχολογικός παράγων, για τους σκοπούς της αποστολής στον ΟΦΗ στον πρώτο γύρο, είναι φωναχτά ο κυριότερος.  Ένας λόγος παραπάνω να αγκαλιάσουν οι φίλαθλοι το Σάββατο την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών απέναντι στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

- Ο αγώνας που έρχεται με την ΑΕΚ είναι (πολλαπλά) δύσκολος για τον ΟΦΗ, αλλά εκείνο που προέχει είναι να δούμε τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Παπαδόπουλου, να κάνουν το παιγνίδι τους, με γερό βηματισμό.

-Η ανατροπή στο περιβόητο θέμα των εισιτηρίων της ΑΕΚ για το παιγνίδι με τον ΟΦΗ, έγινε από θέσεις αρχής για τις μετακινήσεις των οπαδών, από την ισχυρότερη θύρα της κρητικής ομάδας που αξιώνει πάγια  την ελευθερία των μετακινήσεων.

-Από την ανατροπή της ανατροπής πιστοποιήθηκε η εκτίμηση μας, ότι δεν συνέτρεχε πονηρός λόγος από τον ΟΦΗ έναντι της ΑΕΚ (…για τον ΠΑΟΚ) στην προηγούμενη στάση που έκανε την Αστυνομία να στείλει στοιχεία απαγόρευσης προς τον υφυπουργό. Απλά τώρα, η οργανωμένη μετακίνηση μετατράπηκε σε μεμονωμένη…

-Υπάρχουν εξελίξεις που μοιάζουν ως πράξη «ηρωικής εξόδου». Ο αποδέκτης της κριτικής, διάβασε την ανάλυση του στενού του συνεργάτη, τα πήρε στο κρανίο και τηλεφώνησε έξω φρενών, ζητώντας να σηκωθούν αμέσως κοφτερά τα αλέτρια...

Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό είχε υπάρξει συνάντηση, όπου τονίστηκαν οι «αποκλειστικοί» όροι.

-Στάζουν μέλι για τη δουλειά του «Νίκκι» στον Εργοτέλη και από τα Σπάτα.

Όλοι! Παίκτες, προπονητές, θεατές αλλά και αντίπαλοι. Αφοσιωμένος και βαθυγνώστης πλάθει με τα παιδιά του μια πρωταγωνίστρια ομάδα στο νέο πρωτάθλημα... Έγινε πολύ κουβέντα και χτες στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για τις δυνατότητες που υπάρχουν, καθώς περίμεναν ως τις 11 να "πετάξουν" για την επιστροφή τους! Απέναντι στον Αήττητο με τους έμπειρους και δαπανηρούς παίκτες και με τον Χαντί αντίπαλο ως το 60, ο Εργοτέλης άφησε αίσθημα υπεροχής, ως μια ομάδα κυρίαρχη στο παιγνίδι κατοχής και με παίκτες που έχουν προσανατολισμό σε κάθε τους κίνηση. Μια καλοδουλεμένη και ταλαντούχα ομάδα όπως αυτή, δεν μπορεί παρά να είναι από τις πρωταγωνίστριες του πρωταθλήματος, για το οποίο μη ρωτάτε πότε θα αρχίσει!

-Η αλλαγή της αλλαγής, σε παιγνίδι πρωταθλήματος της Κυριακής έγινε για μια πασίγνωστη φράση που εκστόμισε ποδοσφαιριστής στον προπονητή του, εκνευρισμένος από τις διαρκείς οδηγίες και παρατηρήσεις του. Συμβαίνουν σε συνθήκες πίεσης…

-Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι της σημερινής κατάστασης που έφεραν την Ελλάδα, που «κουταλομετρούν» τα λεφτά τους για να δουν αν αντέχουν μια μηνιαία συνδρομή για αγωνιστική δραστηριότητα. Αρκετοί αναγκάζονται να κόβουν όνειρα στα μικρά τους παιδιά. Κι μετά μου λες…

- Η απόδειξη που είδαμε να εμφανίζεται, δεν ήταν η συνδρομή ενός αθλητή, αλλά δύο αθλητών συνολικά…

-Σε όλη την επικράτεια υπάρχει αναβρασμός για τις νέες ανθελληνικές δηλώσεις του Ρασβάν Λουτσέσκου και η σύνδεση τους με τους ναζί του Χίτλερ. Πολλοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο που μοιάζει με ψυχική διαταραχή. Μήπως τα παιδικά (του) βιώματα και το σύνδρομο Τσαουσέσκου, είναι οι κατασκευαστές του μηχανισμού σκέψης αυτού του τύπου;

-Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει ρεκλάμα και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που το έχουν «γραμμένο». Διαβάζουμε ότι ακόμη και οι υποσχέσεις για μετακινήσεις ομάδων που μπήκαν ετσιθελικά σε ανάποδους ομίλους στη Γ΄εθνική, τελικά δεν θα πάρουν μία. Όπως π.χ στην Αχαία.

Δημιουργούν… αλγόριθμο!

Η FIFA έκανε το πρώτο βήμα για την επανάσταση στη μεταγραφική αγορά ξεκινώντας μια σειρά αποφάσεων που μπορούν να κάνουν το πεδίο πιο καθαρό, δίνοντας και μια λύση στον δανεισμό ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα δε με το Reuters υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος για τον υπολογισμό της σωστής τιμής των μεταγραφών παικτών, έτσι ώστε να περιοριστεί όχι μόνο το κόστος, αλλά και η δόλια συμπεριφορά. Σε συνάντηση της επιτροπής FIFA Football Stakeholders στο Λονδίνο, δόθηκε το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα μεταγραφών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News