Θόδωρος Βαρδινογιάννης-ΟΦΗ, 22 χρόνια μετά: Το συμβολικό συναπάντημα

Απόψεις
Θόδωρος Βαρδινογιάννης-ΟΦΗ, 22 χρόνια μετά: Το συμβολικό συναπάντημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συναπάντημα από το μεγάλο ταξίδι του Θόδωρου Βαρδινογιάννη, σαν σήμερα στις 21 Σεπτεμβρίου 1996, θα εύχεται τώρα ο κάθε φίλος του ΟΦΗ να είναι αισίως σημαδιακό 22 χρόνια μετά.

Ο ευεργέτης και «φύλακας άγγελος» της Κρητικής ομάδας πέθανε ξαφνικά σε  ηλικία 54 ετών και η αντίστροφη μέτρηση για τον ΟΦΗ μόλις είχε αρχίσει μέχρι να κλείσει τον κύκλο της «εποχής Βαρδινογιάννη» δέκα χρόνια μετά. Η κατιούσα είχε επέλθει και το 2009 ήλθε ο πρώτος υποβιβασμός.

Χωρίς να χρησιμοποιήσουμε υπερβολές και υποκειμενικές σκέψεις, περιμένουμε τις πράξεις σε αυτή την εποχή που ανατέλλει, με μπροστάρηδες διακεκριμένα πρόσωπα εκείνης της αλησμόνητης από τη μνήμη και την ιστορία περιόδου που υπογράφηκε από τον Ευγένιο Γκέραρντ, με το ακλόνητο στήριγμα του Θόδωρου.

Κατά καιρούς έχουμε γράψει σημαντικές πτυχές από την συνάντηση που είχαμε μαζί του ως δημοσιογράφοι που κάλυπταν κεντρικά το ρεπορτάζ της ευρωπαϊκής ομάδας της Κρήτης. Θα επιμείνουμε και σήμερα στην μνήμη του, τονίζοντας ότι ο Θόδωρος είχε προβλέψει ότι θα έρχονταν οι δύσκολες περίοδοι, έχοντας ζητήσει τη στήριξη μέσα από τα κείμενά μας.

Τα αφιερώματα σε κάθε επέτειο αναδείκνυαν τους αριθμούς επιτυχιών χάρις στη στήριξη του Θόδωρου και της οικογένειας του, του Ευγένιου Γκέραρντ και των ποδοσφαιριστών του, αλλά και των παραγόντων που στήριξαν με αφοσίωση και εντιμότητα το εξαίσιο αγωνιστικό (αλλά και οργανωτικό) έργο στον ΟΦΗ:

Ο ΟΦΗ είναι η 8η ομάδα σε συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία. Στην εποχή εκείνη, έπαιζε στα ίσα τους "μεγάλους" και  το 1986 τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Παναθηναϊκό και την επόμενη χρονιά  κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στον τελικό της 21ης Ιουνίου του 1987 το ματς με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ.

Την ίδια χρονιά έφτασε μέχρι τους «16» στο Κύπελλο UEFA. Δύο χρόνια μετά κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο και το 1990 ξανά έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ( ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 4-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο).

Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι αυτό που γράφεται κατά κόρον από τότε: "Ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης δεν είπε σχεδόν ποτέ όχι σε ό,τι του ζήτησε ο  Ευγένιος Γκέραρντ, δαπανώντας πολλά ποσά για μεταγραφές και άλλα πολλά.. Από το 1986 μέχρι το 2000 (περίοδος Βαρδινογιάννη), είχε τερματίσει δέκα φορές στην πρώτη εξάδα. Χωρίς ποτέ να πέσει από τις πρώτες εννιά θέσεις.

Πίσω όμως απ' όλα αυτά, η αξία της προσφοράς του, αποτυπώνεται στο "Βαρδινογιάννειο" αθλητικό κέντρο, όπου πλάθεται το μέλλον του ΟΦΗ και η ίδια η υπεραξία του. Μένει να δούμε τι θα υλοποιηθεί ως συνέχεια των τωρινών απαιτήσεων από τα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα ηνία του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News