Το "ναι" του Ντίνο Ράτζα στην Κρήτη εν μέσω παγκόσμιας αποθέωσης!

Απόψεις
Το "ναι" του Ντίνο Ράτζα στην Κρήτη εν μέσω παγκόσμιας αποθέωσης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ιδιαίτερος λόγος (ως κίνητρο) που ο Ντίνο Ράτσα ανταποκρίθηκε χωρίς δισταγμό στην πρόσκληση του προέδρου της ΕΚΑΣΚ Μπάμπη Μαρκάκη, να δώσει παρών στο 3ο Διεθνές Τουρνουά μπάσκετ Κρήτης, είναι το σεμινάριο που διοργανώνεται για τους προπονητές στα πλαίσια της διοργάνωσης. Θεωρεί ότι η επιμόρφωση των προπονητών αποτελεί άμεσο κέρδος για τους αθλητές και το ίδιο το μπάσκετ. Ο ίδιος μάλιστα έχει δείξει μέγα ενδιαφέρον στους τομείς ανάπτυξης στην Ομοσπονδία της Κροατίας, όπου έχει ενεργή συμμετοχή σε όλα της τα δρώμενα και αξιοποιεί διδακτικά την ένδοξη καρριέρα του.

Η παρουσία του Ντίνο Ράτζα στο Ηράκλειο (αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής μέσω Φρανκφούρτης), έχει ιδιαίτερη αξία, αφού γίνεται λίγες μέρες μετά την είσοδο του στους «αθάνατους» του παγκόσμιου μπάσκετ (Hall of Fame).

"Κύματα Αγάπης"!

«Όλες αυτές τις ημέρες ο Ντίνο απολαμβάνει τεράστια κύματα αγάπης απ’ όλο τον κόσμο. Μια πραγματική μαγεία! Λαμβάνει μηνύματα συγχαρητήρια από παντού και επικοινωνούν μαζί του άνθρωποι που έζησαν μαζί του σε κάθε σταθμό της καριέρας του. Είναι πολύ συγκινημένος…» μας έλεγε χτες ο στενός του φίλος Νίκος Γεωργιάδης, από τους διακεκριμένους παιδαγωγούς και αθλητικούς ψυχολόγους, σύμβουλος επίσης Αθλητικού και Εκπαιδευτικού προσανατολισμού με πλούσιο βιογραφικό με σπουδές και δράσεις στην Αμερική.

«Είναι μια υπέροχη ψυχή ο Ντίνο. Του μίλησα για την παρουσία μας στο τουρνουά και φυσικά μέτρησε πολύ και η παρουσία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις, από τον καιρό που φόρεσε τη φανέλα του. Είναι σπουδαίο που θα τον έχουμε εδώ μαζί μας και χαίρομαι πολύ που θα είμαστε ομιλητές στο σεμινάριο».

Ο κ. Γεωργιάδης, μας ενημέρωσε ακόμη ότι ο μεγάλος γιος του Ράτσα σπουδάζει στην Αμερική, ενώ ο μικρός του γιος έχει κληθεί και θα φορέσει (στα χνάρια του) τη φανέλα της εθνικής παίδων μπάσκετ Κροατίας!

Επέμεινε δε ότι ο συνδυασμός των προκλήσεων για το ταξίδι του στην όμορφη Κρήτη, σε αυτή τη μεγάλη στιγμή της ζωής του, εν μέσω παγκόσμιας αποθέωσης, έγινε για το αγωνιστικό επίπεδο του τουρνουά και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων που περιέλαβαν στο πρόγραμμα οι διοργανωτές.

Ράτζα: Από το Σπλιτ στο Σπρίνγκφιλτ!

Παράλληλα με το τουρνουά θα διεξαχθούν δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις. Αρχικά το τουρνουά 3 on 3, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο βοηθητικό γήπεδο του κλειστού στα Δύο Αοράκια από τις 10 π.μ., με τη συμμετοχή μικρών αθλητών και αθλητριών του νησιού.

Η συμμετοχή των ομάδων να είναι δωρεάν, ενώ στη διάρκεια του τουρνουά θα κάνουν την εμφάνισή τους και παίκτες των ομάδων. Την ίδια μέρα (22/09), από τις 09:00 ως τις 12:00, θα διεξαχθεί και το σεμινάριο προπονητικής με σημαντικές παρουσίες και ενδιαφέροντα θέματα. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι οι Ράτζα, Μπλατ, Πρίφτης και Κεμζούρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

09:00-09:15: Γεωργιάδης (Ψυχολογική προετοιμασία πριν από αγώνες),

09:15-09:30: Berwald (Σχολείο και μπάσκετ),

09:30-10:00: Γκατσούλης (Εκγύμναση νεαρών παικτών), 10:00-10:30: Κεμζούρα (Λιθουανικό μοντέλο ανάπτυξης νεαρών παικτών),

10:20-10:50: Ράτζα (Από το Σπλιτ στο Σπρίνγκφιλτ),

10:50-11:20: Πρίφτης (Έλληνες προπονητές στο εξωτερικό),

11:20-11:50: Μπλατ (Τι είναι ο προπονητής μπάσκετ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News