Η σούπερ μπασκετική δόνηση στα Δύο Αοράκια και τα αποκαλυπτήρια

Απόψεις
Η σούπερ μπασκετική δόνηση στα Δύο Αοράκια και τα αποκαλυπτήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 ΤΕΣΤ ΥΠΟΜΟΝΗΣ 20 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΦΗ – ΤΟ TWITTER ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ – ΤΟ ΠΑΖΛ – Ο ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ – Η ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…

 Η πόλη του Ηρακλείου για μια ακόμη φορά γίνεται μια διεθνής μπασκετούπολη! Από σήμερα που καταφτάνουν οι αποστολές, μέχρι τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, το διεθνές τουρνουά στα Δύο Αοράκια, θα κάνει περισσότερο πλούσιες τις ήδη πλούσιες παραστάσεις του φίλαθλου κοινού της Κρήτης, με συνθεατή τον Ντίνο Ράτζα!

-Ολυμπιακός, Ούνιξ Καζάν, Χάποελ Ιερουσαλήμ και Γαλατασαράι, φέρνουν άρωμα Ευρωλίγκα και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με τον ισχυρό απόηχο του παγκόσμιου αγώνα Ελλάδας – Σερβίας, να κρατά ακόμη μπασκετικές δονήσεις στις κερκίδες του πανέμορφου κλειστού!

-Παρακολουθώντας το ρεπορτάζ του μπασκετικού Ολυμπιακού, είδαμε ότι η χθεσινή του προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες του Κεστούτις Κεμζούρα καθώς ο Ντέιβιντ Μπλατ απουσίασε για θρησκευτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα λόγω του Yom Kippur (ημέρα Εξιλασμού), ίσως για την πιο σπουδαία γιορτή του εβραϊκού θρησκευτικού έτους. Αυτήν την ημέρα, βάσει του εβραϊκού έθιμου, σταματούν να δουλεύουν, νηστεύουν και πηγαίνουν στις Συναγωγές.

Κάτσετε καλά, ο Γιάννης σας υπερβαίνει! 

-Καλά θα κάνουν όλες οι πλευρές να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο την περίπτωση Αντετοκούνμπο. Τίποτε δεν αποτελεί προσωπική υπόθεση κανενός. Ο παίκτης αποτελεί κεφάλαιο προβολής για το ελληνικό μπάσκετ και την χώρα μας. 

-Το παράδειγμα που είδαμε να αναδεικνύεται είναι πολύ πειστικό με τη γλώσσα των αριθμών:

Η ΕΟΚ ανήρτησε στο Instagram μια ομαδική φωτογραφία της Εθνικής την οποία  πήρε μετά ο Αντετοκούνμπο και την ανέβασε στον δικό του λογαριασμό. Η ανάρτηση από της ΕΟΚ  πήρε 4,007 likes. H ανάρτηση του Γιάννη την ίδια ώρα της καταγραφής, 104,219! Τί δεν καταλαβαίνουν;

 Τεστ υπομονής 20 ημερών!

 -Αποκαλυπτήρια στις 10 Οκτωβρίου. Ημέρα Τετάρτη, στη συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ που προκηρύχτηκε χτες και είχαμε προαναγγείλει από τη στήλη. Περιμένοντας έστω και τόσο αργοπορημένα, να δοθούν όλες οι απαντήσεις που αξίζει να έχει ο φίλαθλος κόσμος του ΟΦΗ, με την παρουσία του Μιχάλη Μπούση και άλλων μελών της οικογένειας του στο Ηράκλειο! 

Μακάρι... να φέρει μαζί και τον Αντετοκούνμπο!!!

Η νέα ανάρτηση με το σήμα του ΟΦΗ που έκανε την Κυριακή από την προσωπική του σελίδα στο Instagram, ο Μιχάλης Μπούσης, έλαβε αρκετά σχόλια από χρήστες, φίλους της κρητικής ομάδας στο στυλ «…κάνε τον ΟΦΗ μας ξανά μεγάλη ομάδα». Ο ίδιος … έγνεψε με επτά μπάλες, ο μπασκεμπολίστας γιος του Δημήτρης με δυο τελείες σε άσπρο μαύρο, μπαλίστες κι ένα πρόσωπο - σκίτσο να παρακολουθεί και ο αδελφός του Γιώργος (Forbes) αφιέρωσε τρία σημαιάκια σε άσπρο-μαύρο να κυματίζουν. Η ενημέρωση κάνει καλό στο περιβάλλον.

Ακαδημίες κι Ανάπτυξη στον ΟΦΗ...  Γιάννης Σαμαράς!

-Πληροφορούμενοι ότι υπήρξε συνάντηση με τον ερασιτέχνη, οι άνθρωποι της επόμενης μέρας, έκαναν γνωστό το ενδιαφέρον τους, με τη φράση «θεωρούμε τον ΟΦΗ ενιαίο».

-Έρχεται λοιπόν ο Γιάννης Σαμαράς, για να αναλάβει τις Ακαδημίες του ερασιτέχνη και μαζί τη γενική εποπτεία των αγωνιστικών τμημάτων ανάπτυξης. Στα σχέδιά τους υπάρχουν κι άλλα…

-Μια ματιά και μόνο στα ονόματα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που διαπρέπουν στη Σούπερ Λίγκα, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, δείχνει τους καρπούς της δουλειάς του Γιάννη Σαμαρά και των συνεργατών του στο μεγάλο διάστημα που δούλεψαν στις Ακαδημίες των «πρασίνων». Έτσι δεν είναι Γιάννη Μπουζούκη;

 Παζλ και φιλοσοφίες

-Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβούν ριζικές αλλαγές -οπουδήποτε- χωρίς να σπάσει ένα ποτηράκι. Αλλά και οι εκτιμήσεις είναι υποκειμενικές καθώς εξαρτώνται από την οπτική ή την ίδια την θέση που βλέπει ο καθένας τα πράγματα. Το πώς μπορεί να τα βλέπει ο καθένας , είναι ολόκληρο ζήτημα, με ξεχωριστά κεφάλαια και παραγράφους, ψυχολογίες, μικρόκοσμοι και πολλά άλλα…

-Το άλλο που είναι σίγουρο, είναι πως όσο είναι κρυμμένο το κεντρικό σημείο ενός παζλ, τόσο η φαντασία οργιάζει, δίνοντας χώρο για φήμες με την υπερβολή –αυτονόητα- να οργιάζει. Ειδικά όταν το κοιτάζουν μαζικά. Μερικές φορές, λειτουργεί κι ως άσκηση υπομονής...

-Η εξέλιξη της ζωής, θα μπορούσε επίσης να κάνει όλους τους ανθρώπους που έζησαν ακόμη και στο μεσαίωνα, να πιστέψουν ότι το αλάθητο του Πάπα, δεν υφίσταται και να ενστερνιστούν το «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα».

-Τα παραπάνω  μπορούν να απηχούν ή να αντιστοιχίζονται με καταστάσεις που βιώνουμε τώρα, μπορεί και όχι.

 Παιγνίδια παραλλαγής

-Ποια ήταν άραγε  η ουσία και δη η σκοπιμότητα της προσφυγής της Superleague εναντίον την απόφασης της ΕΠΟ για τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων στο Διαιτητικό Δικαστήριο, αφού η Ομοσπονδία έχει καραμπινάτο  δικαίωμα να τις αλλάζει και οι αποφάσεις της εκτελεστικής της επιτροπής δεν απορρίπτονται;

Για σταματήσουν τις φωνές της κάτω λίγκας, που ακόμη επιμένουν (μεμονωμένα) για δυο απευθείας ανόδους; 4-2 δηλαδή αντί 3-1;

Κυρίως είναι η «κάλυψη» για τη στάση των ΠΑΕ μελών του συνεταιρισμού που είχαν τηλεοπτικά συμβόλαια να ψηφίσουν υπέρ της μείωσης των ομάδων σε 14 όπως ήθελε ο υφυπουργός για να στεγαστούν τηλεοπτικά οι μέχρι τότε "άστεγες", σαφώς για προεκλογικές ανάγκες της πολιτικής σκηνής... Έτσι έφαγαν τάπα και μάλλον έχει δίκιο που φωνάζουν ο Κούγιας και η Λάρισα!

Ε, όχι και Τόνι Μπλερ!

-Θα το ζήσουμε κι αυτό; O Βρετανός πρώην πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, είναι σύμφωνα με την «Daily Mail», ένας από τους υποψηφίους για την προεδρία της Premier League! Αν και το ποδόσφαιρο δεν ήταν από τα μεγάλα πάθη του,παρά τους ισχυρισμούς του ότι ήταν φίλαθλος της Νιούκαστλ. Τα πάθη του ήταν οι πόλεμοι και... οι κόλποι!

Έτσι πάνε τόσο μπροστά…

-H μεγαλύτερη συγκέντρωση προπονητών και τεχνικών διευθυντών που διοργανώθηκε ποτέ από τη FIFA, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Λονδίνο, για να αποτιμηθούν όλα τα στοιχεία που αναδείχτηκαν στο Μουντιάλ της Ρωσίας, σε μια πλήρη τεχνική και τακτική αξιολόγηση. Θα υπάρχει επίσης  αφιέρωμα στους νικητές της Γαλλίας, με τη συμμετοχή του Ντιντιέ Ντεσάμπ και θα συζητηθούν  θέματα σχετικά με την προπόνηση και τη χρήση VAR.

Όπως είπε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FIFA, Ζβονιμίρ Μπόμπαν. «Είναι απαραίτητο για να αρχίσει ο διάλογος μεταξύ των προπονητών και των τεχνικών εμπειρογνωμόνων που απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία στη Ρωσία και εκείνων των οποίων οι ομάδες δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών».

Τολμά ν’ αλλάξει φανέλλα!

-Η Μπαρτσελόνα που μας γοήτευσε στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ετοιμάζει να αλλάξει μετά από δεκαετίες, την εμφάνιση της φανέλας της, αφήνοντας στο παρελθόν την κλασσική με τις ρίγες «μπλαουγκράνα» και να την αντικαταστήσει με μικρά τετράγωνα, στα παραδοσιακά χρώματά της, από την περίοδο 2019-2020 .

Το υποστηρίζει σε αποκλειστικό δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος της «Sport», Ζοάν Βέχιλς, ο οποίος ανήρτησε στο Twitter, την νέα φανέλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News