-Τι αξία μπορεί να έχει ένα... τάλληρο;

Απόψεις
-Τι αξία μπορεί να έχει ένα... τάλληρο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΕ ΚΙ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Θυμάστε το σχόλιο που είχαμε κάνει όταν ανακοινώθηκαν πρώτη φορά τα 2 ευρώ που θα πλήρωνε κάθε αθλητής για τη χρήση των εγκαταστάσεων σταδίου Ελευθερίας; Είχαμε σχολιάσει ότι δεν είναι τα 2 ευρώ, αλλά η «επικίνδυνη συνήθεια», για ένα δημόσιο αγαθό.

Τώρα καταγράφεται «η πρόθεση της διοίκησης του ΕΑΚΗ –όπως ανακοινώνεται από το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του κολυμβητηρίου Λίντο- να επιβάλει σε όλους τους αθλούμενους του κολυμβητηρίου να πληρώνουν 5€ το μήνα για ατομική χρήση του χώρου»!

Το θέμα είναι βαθύτερο πολιτικό, γιατί γινόμαστε μάρτυρες εν γένει της κυβερνητικής αδιαφορίας προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και της «αναλγησίας» της για την αξία του δημόσιου αγαθού του αθλητισμού. Την ίδια ώρα σκορπάνε δημόσιο χρήμα σε ΠΑΕ αφειδώς και σχεδόν διπλάσια από όσα προσφέρει για το ίδιο «προϊόν» ο ιδιωτικός τομέας (βλέπε τηλεοπτικά στη Σούπερ Λίγκα), για να εξυπηρετήσουν προεκλογικές τους σχεδιασμούς.

Δε λέμε, το ίδιο μπορεί να βλέπουν ότι συμβαίνει και οι (φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση) επιτελείς του ΕΑΚΗ και σπεύδουν να βάλουν ένα χεράκι στις επιβαρυμένες τσέπες των νοικοκυριών. Βλέπουν δηλαδή την εγκατάλειψη, την αδιαφορία των υπηρεσιών του υφυπουργείου αθλητισμού προς τον κοινωνικό αθλητισμό, με υφυπουργούς και καλοπληρωμένα στελέχη τους, να έχουν μάτια μόνο για τη ρεκλάμα τους. Άλλο επιχείρημα, που να τους δικαιώνει την πρόθεση για το «τάληρο», δεν στέκει.

Υποθέσουμε, ότι μη βρίσκοντας άλλη λύση να ανταποκριθούν στις καθημερινές απαιτήσεις του κολυμβητηρίου, σου λέει ας πάρουμε από ένα ταληράκι το μήνα από κάθε παιδί που επιλέγει τον αθλητισμό, ώστε να λειτουργεί στοιχειωδώς η εγκατάσταση. Έτσι κι αλλιώς οι οικογένειες είναι εθισμένες στα ασήκωτα καθημερινά βάρη και πολύ παραπάνω εκείνες που έχουν παιδιά που πάνε στο σχολείο και πληρώνουν ένα σωρό φροντιστήρια και άλλα έξτρα για να γίνουν καλύτεροι πολίτες. Έλα μωρέ, τι αξία έχει ένα τάληρο! Κι όμως… με ένα τάληρο, ανοίγεις το δρόμο για την αποδόμηση του δημόσιου αγαθού.

(Αλήθεια ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης που νοιάζεται για τους μεγαλομέτοχους των ΠΑΕ και αφιερώνει τις ώρες του, πως θα τους βρει λεφτά, σχεδιάζοντας και τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, γνωρίζει ότι υπάρχει ερασιτεχνικό αθλητισμός με τεράστια κοινωνική προσφορά στη χώρα μας;)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News