Ως πρώτος επί τιμή θεατής, με νωπή αύρα από το Hall of Fame!

Μπάσκετ
Ως πρώτος επί τιμή θεατής, με νωπή αύρα από το Hall of Fame!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό κι αν λέγεται ευφυής και επιτυχής κίνηση! Να έχεις εδώ έναν σούπερ σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ με νωπή την αύρα του "Naismith Memorial Basketball Hall of Fame"!

Κι όμως ο Ντίνο Ράτζα, για τον οποίο έχουν γραφεί λογοτεχνήματα, θα είναι μαζί μας, στο Ηράκλειο, για να απολαύσει ως πρώτος επί τιμή θεατής το 3ο διεθνές τουρνουά μπάσκετ στα Δύο Αοράκια, την Παρασκευή και την Κυριακή!

Ο πρώην παίκτης των Σέλτικς, αλλά και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού εντάχθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Hall of Fame του Σπρίνγκφιλντ και θα χρειαστεί υπομονή να μοιραστεί φωτογραφήσεις και αυτόγραφα, στο κρητικό παλάτι!

Τον αποκαλούν "Ζορμπά" και δεν είναι τυχαίο: "Σχεδόν τριάντα χρόνια πριν η «Ολύμπια Χάλε» του Μονάχου, ζει μαγικές στιγμές. Η Γιουγκοπλάστικα έχει ολοκληρώσει τον θρίαμβό της στο δεύτερο φάιναλ-φορ της ιστορίας κερδίζοντας τη Μακάμπι 75-69 και οι Κροάτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν ξέρουν… πώς να πανηγυρίσουν. Ξαφνικά ακούγεται ο Ζορμπάς του Μίκη, ο αρχηγός Ντούσκο Ιβάνοβιτς αρπάζει όσους βρίσκει και ξεκινάει ένας ξέφρενος, σχεδόν διονυσιακός χορός. Μπροστάρηδες, οι δυο απίστευτοι «twenty something» της ομάδας του Σπλιτ. Ο Ντίνο Ράτζα και ο Τόνι Κούκοτς". (περιγραφή Νίκος Φιλέρης)

-"Ο Ράτζα είναι ο... Ράτζα. Ένας ξεχωριστός τύπος, ο οποίος ξεπερνά κατά πολύ τα καταγεγραμμένα πλούσια μπασκετικά ταλέντα του. Mια sui generis προσωπικότητα που μοιάζει βγαλμένη από τη μετεμψύχωση της Γκρέτα Γκάρμπο! Κοινώς μια ντίβα, απλώς σε αντίθεση με τη μεγάλη ηθοποιό, ελόγου του δεν θέλει να είναι μόνος..." (Έτσι τον αποθεώνει ο Βασίλης Σκουντής, κάνοντας λόγο για τον Γλάρο του Ντίνο)

-Τον Ντίνο Ράτζα είχε παρουσιάσει στην καθιερωμένη εκδήλωση της Μασαχουσέτης, ο Λάρι Μπερντ και ο πρώην άσος των Σέλτικς, αντέδρασε λέγοντας: «Η αίσθησή της καρδιάς μου ήταν με τους Σέλτικς από την πρώτη μέρα. Ξέρετε τι λένε, “μια φορά Σέλτικς πάντα Σέλτικς”»!

(Στην κεντρική φωτογραφία ο Ντίνο Ράτζα, εν μέσω θρυλικών μορφών του ΝΒΑ στο Hall Of Fame)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News