Φαινόμενο παρακμής... το στρατόπεδο - δώρο Τσίπρα στον ΠΑΟΚ...

Απόψεις
Φαινόμενο παρακμής... το στρατόπεδο - δώρο Τσίπρα στον ΠΑΟΚ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάστε ακόμη "σφηνάκια" για τον ΟΦΗ, τον Μιχάλη Μπούση, τον Μπλατ που περιμένει το Ηράκλειο στο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ στα Δύο Αοράκια και άλλα...

Είναι απλά ένα φαινόμενο της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα, το να δωρίζουν οι πολιτικοί για προεκλογικούς λόγους δημόσιες εκτάσεις σε ποδοσφαιρικές ομάδες και δη ένα ολόκληρο στρατόπεδο, όπως συνέβη τώρα στον ΠΑΟΚ. Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, είναι ένα απλό δώρο που προσφέρει επιρροή κόντρα στις αντιδράσεις στη συμφωνία των Πρεσπών, σε ένα μαζικό κοινό.

Αλλά και για το χαμένο πρωτάθλημα του βόρειου "δικεφάλου" από τον «νότιο», ή μαζί και απάντηση στις γρηγορες «περιβαλλοντολογικές» κινήσεις προς την ΑΕΚ για την Αγιά Σοφιά ή τις επενδυτικές... ενέσεις στον Παναθηναϊκό.

Τόσο φτηνό δώρο όμως που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ξέχασε τι έλεγε για την κατασκευή νέων γηπέδων με τη συμμετοχή του Κράτους, δηλαδή των φορολογούμενων πολιτών, σε βάρος των ζητημάτων υγείας (ένα νοσοκομείο) ή παιδείας (ένα σχολείο).

Θα ήταν διαφορετικό αν υπήρχε ένας κεντρικός σχεδιασμός από τις κυβερνήσεις να εκσυγχρονιστεί ο επαγγελματικός αθλητισμός με κίνητρα ή ακόμη και με δωρεές από τη Πολιτεία, που να ισχύουν για όλους που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Έτσι μάλιστα.

Ο τρόπος που επιλέχτηκε από τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ, αποτελεί ένα βάναυσο αισθητικά φαινόμενο παρακμής, με περιπαικτικές υποκρούσεις για την κοινή νοημοσύνη. Η επιλεκτικότητα σαφώς συνδέεται με προεκλογικά οφέλη, ευνοεί τους μεν και αδικεί τους δε που δίνουν μάχη κάτω από άνισες συνθήκες σε ένα ανταγωνιστικό και υπόγειο πεδίο που ελέγχουν οι ευνοημένοι της παρούσης συγκυρίας.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ, σίγουρα δεν το ήθελαν έτσι, ως αντιστάθμισμα στη στάση τους για τη Μακεδονία. Το θέλουν ως δικαίωμα τους μέσα από μια συγκροτημένη Πολιτεία. Ο ΠΑΟΚ αξίζει ένα πολύ καλό γήπεδο, όπως και το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου (ο Άρης, ο ΟΦΗ κλπ…).

Ούτε είναι κορόιδα, να βλέπουν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό άμυνας να έρχονται και να τους κάνουν δώρο σε χρυσό περιτύλιγμα με φιογκάκι "ένα στρατόπεδο για να φτιάξεις γήπεδο", λίγες μόνο εβδομάδες μετά το μείζον θέμα της Μακεδονίας με την συμφωνία των Πρεσπών και με ανοικτές τις πύλες των προσεχών εκλογών… (Κιτς)

ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΜΠΟΥΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM

-Περιμένοντας την ολοκλήρωση όλων των κύκλων ενεργειών για την τάχιστη αλλαγή σελίδας της ΠΑΕ ΟΦΗ μετά το ευρύ μπαράζ κινήσεων που έχουν ή δεν έχουν καταγραφεί. Tο (θετικό) κλείσιμο σε μια μακρά περίοδος αναμονή, είναι ουσιώδες.

-Ενθαρρυντική η κίνηση του Μιχάλη Μπούση να αναρτήσει στη σελίδα του στο Instagram το εξαιρετικό βίντεο των φίλων του ΟΦΗ από τη Θύρα 4. Ήταν ένα θερμό μήνυμα του ανθρώπου γύρο από τον οποίον πάει η πλειοψηφία των μετοχών.

Μπορεί μια εικόνα να είναι… χίλιες λέξεις, αλλά κι οι λέξεις μπορούν να σχηματίσουν άφθονες εικόνες, καθώς μέσα από αυτές δημιουργείται η πραγματικότητά μας!

-Άντε να δούμε τι θα δούμε… Αυτό έχει σημασία. Η πράξη! (Με το καλό)

-Επαφές για λύσεις στον Ηρόδοτο και την ΠΑΕ, υπάρχουν με τον κατ’ εξοχήν χρηματοδότη των ομάδων του Ηρακλείου. Ένας είναι! (Μάλλον μερικώς, αλλά κι αυτό στήριξη είναι).

-Μετά τη δικαίωση του Λάζαρου, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός εναντίον του Δημήτρη Μελισσανίδη, για την στάση αμφισβήτησης της απόφασης από την ΠΑΕ ΑΕΚ στο όλο θέμα, ανοίγει τους ασκούς… για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός υπάρχει ο  ΟΠΑΠ, οι… χορηγίες σε μίντια αλλά και σε ανταγωνίστριες ομάδες στο πρωτάθλημα και άλλα. Η πιο τρανταχτή λέξη έρχεται από το παρελθόν: «Παντελόνιασμα»!

-Όσα μέτρα κι αν καταγραφούν σε κανονισμούς, διατάξεις και νόμους, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί αρνητικά.

-Η  ανάμειξη των πολιτικών στο ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι καλό. Η περίπτωση συμμετοχής των β΄ομάδων που ο κ. Βασιλειάδης πιστεύει ότι περιορίζει τους δανεισμούς, δεν θα είναι στη β΄ κατηγορία (League 1), αλλά στην ημιεπαγγελματική τρίτη εθνική. Δώρον άδωρον λόγω χαμηλότερης στάθμης ανταγωνισμό.

Στην Ισπανία οι αντίστοιχες είναι στη Segunda! Aυτά κάνουν οι βιασύνες και οι αποφάσεις δια ξέσεως του οπισθίου της κεφαλής....

-Προετοιμασία για το Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ που έρχεται στα Δύο Αοράκια, μετά το παιγνίδι της Εθνικής μας με τη Σερβία. Ένα από τα αμιγώς μπασκετικά ενδιαφέροντα των φιλάθλων περιστρέφονται γύρο από τη δουλειά του Μπλατ και απαντά ο πιο ειδικός:

«Ο coach παίζει γρήγορο και μοντέρνο μπάσκετ με πολύ κίνηση. και με άμυνες και με προσαρμογές. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο του και να το αφομοιώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Όλοι είναι σημαντικοί στην ομάδα…». (Βασίλης Σπανούλης)

-Ο ίδιος ο Αμερικανοϊσραηλινός, διδάσκει σε συνέντευξή του: «Υπάρχουν δύο τρόποι να κοουτσάρεις, το “πάω με το σύστημα” και το “πάω με τους παίκτες μου”. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News