Ο ΟΦΗ αξίζει το καλύτερο και ο κόσμος του τη διαφάνεια

Ποδόσφαιρο
Ο ΟΦΗ αξίζει το καλύτερο και ο κόσμος του τη διαφάνεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρειάζεται να δούμε την βασική πράξη της κίνησης Σαμαρά – Πουρσανίδη με τους μετόχους της ΠΑΕ, καθώς σε αυτήν θα αναδειχτούν όλα τα κρίσιμα και από τις δύο πλευρές. Το ακριβές περιεχόμενο της πρότασης, κυρίως η ταυτότητα του ανθρώπου που βάζει τα λεφτά, αλλά και η συνολική στάση των μετόχων της ΠΑΕ που έχουν πρώτο λόγο στη πλειοψηφία της σύνθεσης.

-Έχουν σημασία και τα δύο για τη διαφάνεια, σε μια περίοδο που ο φίλαθλος κόσμος του ΟΦΗ είναι γεμάτος με αγωνιώδεις προσδοκίες να δει την ΠΑΕ με δυνατή οικονομικά ηγεσία. Τον Σαμαρά και τον Πουρσανίδη τους έζησε ως ποδοσφαιριστές, όπως είχε ζήσει και τον Μαχλά που αργότερα ασχολήθηκε παραγοντικά με τα διοικητικά.

-Αυτό που δεν ξέρει (ο κόσμος) από τα επίσημα χείλη,  είναι το «who is who» του επενδυτή, που είναι πίσω από την κίνηση του Γιώργου και του Ηλία, την εγκυρότητα του οποίου έχουν πάρει πάνω τους, αλλά οι ίδιοι δεν είναι οι επενδυτές, έχοντας όπως λέγεται συμφωνήσει (και υπογράψει) για συγκεκριμένες αναλήψεις ευθυνών αγωνιστικού περιεχομένου.

Αποτελεί βασικό ερώτημα ποιους εκπροσωπούν και θα ήταν πολύ καλό οι ρήτρες εμπιστευτικότητας, να ισχύουν για άλλα πράγματα και όχι σε ότι αφορά την ενημέρωση του φίλαθλου κοινού αυτής της ομάδας, παρότι οι επαφές με επιφανείς ντόπιους μετόχους πύκνωσαν και χτες.

-Πιστεύουμε ότι ο φίλαθλος κόσμος δικαιούται να γνωρίζει, ώστε να μη γίνεται έρμαιο θεωριών και σεναρίων.

Είναι άλλωστε νωπή –χωρίς να την συσχετίζουμε καν στο υπόβαθρό της- και η άλλη κίνηση πριν από μήνες από έναν ακόμη παλαίμαχο παίκτη του ΟΦΗ, που «θα έφερνε πρόταση» η οποία αποδείχτηκε γραμμένη με κιμωλία, αλλά και μια προϊστορία της ΠΑΕ, που γεμίζει τόμους.

Οι παρουσίες του Γιάννη, του Γιώργου Σαμαρά και του Ηλία Πουρσανίδη, ωστόσο, δίνουν άλλο περιεχόμενο από κάθε άλλη προηγούμενη περίπτωση, κάνοντας την περίπτωση σοβαρά αξιοπρόσεχτη, όμως τίποτε δεν μπορεί να σχολιαστεί επί της ουσίας και να έχει αντίκρισμα, χωρίς την αποκάλυψη του ονόματος του επενδυτή με όλα τα ευνόητα που συνοδεύουν και πρέπει να ερευνώνται σε αυτές τις υποθέσεις.

-Ο ΟΦΗ αξίζει να έχει αυτό που σήμερα στερείται. Οικονομική ισχύ και δυνατότητα να σχεδιάζει ευρύτερα το μέλλον του, μέσα από οραματικές επιλογές και όχι, όπως συμβαίνει ως τώρα, ακολουθώντας μια αναγκαστική μετριότητα, ανάμεσα στις συμπληγάδες των ανοιγμάτων και της αδυναμίας εκπλήρωσης βασικών οικονομικών αναγκών προς την ίδια την ομάδα.

-Δεν γίνεται αυτός ο ΟΦΗ που βιώνουμε τώρα να έχει τη φιλότιμη αγωνιστική παρουσία και οι οφειλές προς τους παίκτες να είναι μόνιμα ανοικτή πληγή. Ούτε ταιριάζει στη φυσιογνωμία και στην απήχηση του, ενώ διαθέτει μια μεγάλη γκάμα μετόχων που επιλέγουν τη διοίκηση, η τελευταία να αναγκάζεται να χτυπά συνέχεια πόρτες για θέματα που αυτονόητα μια ΠΑΕ θα έπρεπε να τακτοποιεί.

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Με την οικογένειά του από την Αργεντινή ο Νέιρα

Ο ΟΦΗ αξίζει να έχει μια μετοχική σύνθεση συνδεδεμένη με τη διοίκηση για το κάθε τι οικονομικό, τρέχον και μελλούμενο. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Χουάν Νέιρα.

Ο Αργεντινός που κέρδισε κατά κράτος τις πανελλήνιες εντυπώσεις στην πρεμιέρα, αντιμετώπισε ώρες οικονομικής αγωνίας, αλλά και την βασανιστική αναμονή να εκπληρωθεί ο όρος της συμφωνίας του να έχει μαζί του στο Ηράκλειο την οικογένειά του. Μετά… τη Νέα Σμύρνη, αυτό έγινε πιο επιτακτικό.

Η ΠΑΕ αναγκάστηκε –σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- να χτυπήσει την πόρτα του Αντώνη Παπαδάκη και ήταν πάλι ο γιατρός που εκπλήρωσε μια ακόμη λεπτή αναγκαιότητα κάνοντας τα έξοδα του ταξιδιού.

Η οικογένεια του Νέιρα αναμένεται στην Κυριακή!

Το αναφέρουμε για να δείξουμε πως η παρούσα φάση στην ΠΑΕ ΟΦΗ, απαιτεί να εναρμονιστεί με καλύτερες συνθήκες που μπορούν να ανεβάσουν τους δείκτες της ποιότητας σε όλους τους τομείς οργάνωσης που απαιτεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

-Ο γηραιότερος

Αυτό που έκανε ξεχωριστή την χτεσινή μέρα στις επαφές, σε σχέση με τις προηγούμενες, ήταν η έξτρα παρουσία τριών προσώπων (δύο με κοστούμια και ένας γηραιότερος σε ηλικία) που ήταν στο τραπέζι, με τους πρώην παίκτες που ανέλαβαν να τρέξουν το ντιλ. Το βράδυ πάντως στην πόλη, είχαν κληθεί άτομα από τη μετοχική σύνθεση.

Η δε επιμονή στη ρήτρα εμπιστευτικότητας που επικαλούνται Γιάννης, Γιώργος και Ηλίας, εξακολουθούσε να μένει αυστηρά κλειδωμένη, μέχρι την ολοκλήρωση των κινήσεων…

-Η συμμαχία λιμανιού και συμπρωτεύουσας σε συγκεκριμένα πεδία, όπως η Σούπερ Λίγκα, σε μια ακόμη καταγεγραμμένη λυκοφιλία ευκαιρίας (και που μπορεί να τιναχτεί σε ένα δευτερόλεπτο, ως συνήθως) κάνει τους «φίλους», να αδιαφορούν για ζητήματα «τρίτων» τους οποίους προσέγγιζαν για μια σχέση επιρροής.

-Ποιος τραγουδά, τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά;

-Η άλλη αλήθεια είναι ότι οι καλοί φίλοι που είναι στην Κρήτη αυτές τις μέρες, άρχισαν σχετικά νωρίς, να ψάχνονται και για το πραγματικό πεδίο που διερευνούν, εντοπίζοντας διάφορα εξαρτώμενα "σημεία" στη σύνθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News