Το χρώμα του χρήματος, η έπαρση και οι λίστες των «δικών» μας

Απόψεις
Το χρώμα του χρήματος, η έπαρση και οι λίστες των «δικών» μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε ωραία στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος αμέσως με την επιστροφή του. Το είδαμε όλοι να συμβαίνει στη Νέα Σμύρνη, με καλούς οιωνούς και προσδοκίες.

Αυτός ο ΟΦΗ απαιτεί και την καθολική στήριξη όλων των φίλων του και μαζί την λύση που αξίζει να έχει στα οικονομικά του δεδομένα, από ανθρώπους του ποδοσφαίρου και της επιχειρηματικής ζωής. Διότι απλούστατα το αξίζει.

Η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα αποτελεί αυτονόητη πλέον διαπίστωση, αλλά η επιτυχία απαιτεί πάντα όλους τους κρίκους της αλυσίδας δυνατούς και ενωμένους, ειδικά όταν η βλέψη είναι υψηλή και όταν μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με χονδρή ψαλίδα στην ουρά, που μπορεί να αυξήσει τον ανταγωνισμό και μαζί... το παρασκήνιο στις κεντρικές σκηνές.

Εμμονές – έπαρση και ξυλοπόδαρα

-Έχουν υπερβεί κάθε ισορροπία, συγκεκριμένες εμμονές στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα, που σε κάποιους θεριεύουν με εικονικό τρόπο την έπαρση και σε κάποιους άλλους δημιουργούν έντονα στοιχεία αποστροφής. Ακραία φαινόμενα της περιόδου, όπως και οι καιρικές συνθήκες της εποχής…

Έπαρση σημαίνει ότι κάποιος έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του με αποτέλεσμα να φέρεται περιφρονητικά ή υποτιμητικά στους άλλους. Υπάρχει και η αλαζονεία που βάσει της λαϊκής σοφίας είναι σαν τα ξυλοπόδαρα. Ψηλώνουν τον άνθρωπο, αλλά δεν τον μεγαλώνουν.

"Ο αλαζόνας θεωρεί τους άλλους κατώτερους, τους χρησιμοποιεί πολλές φορές σαν αντικείμενα και τους ταπεινώνει. Το πιο προσφιλές του μέσον είναι η ειρωνεία..." Κι όπως δείχνει η εμπειρία... όταν πέσουν οι μάσκες, όλα βγαίνουν στο φως.

Οι λίστες που δείχνουν την... εξυγίανση στην ελληνική διαιτησία!

Αποκαλυπτικός ο Κώστας Καίσαρης, για το πως χειραγωγείται η διαιτησία, από την εξουσία της ΕΠΟ. Χονδρικά μεταφέρουμε:

-"Οι Ενώσεις της ΕΠΟ είναι 53, με τις 13 απ’ αυτές να ανήκουν στην αντιπολίτευση: Ηράκλειο, Πειραιάς, Δυτική Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Κεφαλονιά Ιθάκη, Κορίνθια, Λακωνία, Ρέθυμνο, Τρίκαλα, Χανιά.

-Οι διαιτητές στον πίνακα της Σούπερλίγκ είναι 23. Πόσους διαιτητές έχουν στον πίνακα οι 13 αυτές Ενώσεις; Στα χαρτιά τέσσερις. Ο Πειραιάς τον Τσαμούρη, η Θεσπρωτία τον Κομίνη, η Εύβοια τον Λάμπρου και τα Τρίκαλα τον Γρατσάνη. Επί της ουσίας, μόνο οι Τσαμούρης, Γρατσάνης. Αν έμεινε στον πίνακα ο Κομίνης, δεν τον κράτησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας. Άλλος καθάρισε. Ο δε Λάμπρου, μπορεί να ανήκει στην ΕΠΣ Εύβοιας, αλλά αναφορά δίνει στον Τριτσώνη και η πιάτσα τον θεωρεί επιρροής-Γιαννάκη.

-Από τους 23 διαιτητές του πίνακα, οι 15 ανήκουν σε Ενώσεις επιρροής του χαλίφη του Βορρά (Αργολίδα, Άρτα, Δράμα, Δωδεκάνησα, Ήπειρος, Θεσσαλία, Θράκη, Καστοριά, Κιλκίς, Λάρισα, Πέλλα Καστοριά και τρεις από τη Μακεδονία).  Έξι από Ενώσεις του χαλίφη του Νότου και δύο στις Ενώσεις της αντιπολίτευσης.

-Από τους εννιά διαιτητές που ανέβηκαν το καλοκαίρι, μόνο Γρατσάνης των Τρικάλων, ανήκει σε ΕΠΣ της αντιπολίτευσης. Και θεωρητικά, ο Λάμπρου της Εύβοιας. Οι άλλοι επτά είναι «κυβερνητικοί»: Βρέσκος (Ημαθίας), Γκορτσίλας (Μακεδονίας), Κοτσάνης (Δράμας), Μανούχος (Αργολίδας) Τάσης (Ηπείρου) Φωτιάδης (Καστοριάς). Φωτιάς (Πέλλας).

-Πόσα παιχνίδια Β’ Εθνικής είδε ο Περέιρα κι αξιολόγησε ; Η μήπως πήρε το γράμμα; Η απάντηση είναι προφανής. Από τις πέντε Ενώσεις της Πελοποννήσου έχουν διαιτητή στη Σούπερλίγκ η Αργολίδα και η Αρκαδία που ψηφίζουν Γραμμένο. Ηλεία, Κορίνθια, Λακωνία, που ανήκουν, στην αντιπολίτευση, όχι. Η ΕΠΣ Μακεδονίας, έχει τρεις. Η Αθήνα (ΑΕΚ) έχει δύο κι ο Πειραιάς έναν. Η Κρήτη με τρεις Ενώσεις στην αντιπολίτευση, ούτε έναν. Αυτό που κατάγγελλαν ως εκβιασμό, σήμερα αποκαλείται εξυγίανση."

Η «αποπομπή» Κοντονή και «παραμονή» Βασιλειάδη

Αν κάτι σχολιάστηκε αμέσως ως βασικό σημείο αναφοράς στο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, είναι το κόψιμο του Σταύρου Κοντονή από το νέο σχήμα και η αναπλήρωσή του από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου ως τώρα Μιχάλη Καλογήρου.

Ο πρώην πλέον υπουργός Δικαιοσύνης, που άφησε τα πλέον αμφιλεγόμενα στίγματα από την θητεία του ως υφυπουργός αθλητισμού και ειδικά στο ποδόσφαιρο, δεν δικαιώθηκε από τις πράξεις του, ούτε από τον Πρωθυπουργό, ελέω και του καυτού πεδίου των «53». Η λέξη που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τα κεντρικά μέσα ήταν «αποπέμφθηκε». Αναφορικά με τον Γιώργο Βασιλειάδη η παραμονή του στο πόστο του υφυπουργού αθλητισμού δεν επιβεβαίωσε τις πολλαπλές φήμες για μετακίνηση αναβάθμισης σε υπουργό στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Έτσι η… εξυγίανση συνεχίζεται η παραμονή του, είναι παραμονή με υπουργό τη Μυρσίνη Ζορμπά, με γενικό στίγμα Παπακώστα που έκανε ρεσιτάλ… στο twitter!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News