Σαν από ταινία γουέστερν, με τον "Καλό" και τον "Ωραίο"

Ποδόσφαιρο
Σαν από ταινία γουέστερν, με τον "Καλό" και τον "Ωραίο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και τώρα,  ο χαρακτηριζόμενος «ωραίος» Γκάρεθ Σαόυθεγκέιτ θα αντιπαρατεθεί από τον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας με τον «καλό» Ζλάτκο Ντάλιτς της Κροατίας, έχοντας και οι δύο «ρουφήξει» τη μονομαχία του «άσχημου» Ντιντιέ Ντεσάμπ επί του «κακού» Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Όπως κύλησε και βαίνει προς το τέλος του, αυτό το Μουντιάλ, μοιάζει με ταινία γουέστερν. Τα διεθνή ρεπορτάζ έκαναν λόγο από προχτές για τους 50άρηδες ηγέτες του τελικού και του μικρού τελικού της Ρωσίας. Και οι τέσσερις μαζί έχουν να επιδείξουν ως τώρα μία Ligue 1,ένα League Cup, sδύο Σούπερ Κύπελλα Γαλλίας, ένα Super Cup Αλβανίας και μία Arabian Golf League!

Ο πλέον άγνωστος –ίσως- στο ευρύ κοινό Γκάρεθ Σάουθεντ έχει πετύχει να συμμαζέψει τα νιάτα της Premier League, αν και όταν του ανατέθηκε η αποστολή από την U21 στα «Τρία Λιοντάρια», είδε να τον περνούν από γενεές δεκατέσσερις μέσα από τα πιο επικριτικά σχόλια. Ο αποψινός του ομόλογος και αντίπαλος Ζλάτκο Ντάλιτς, είναι προσωπική επιλογή του προέδρου της Κροατικής Ομοσπονδίας Νταβόρ Σούκερ, όταν έπρεπε να αντικαταστήσει τον Μαρκ Βίλμοτς.

Η μάχη Κροατίας – Αγγλίας, είναι ιδιαίτερη σημαντική για τον Μόντριτς (όπως χτες για τον Βαράν), για να μπει στην ελίτ των μόλις «οκτώ» που έχουν κατακτήσει την ίδια χρονιά Champions League και Μουντιάλ!

-Η νέα ποδοσφαιρική αίσθηση παγκοσμίως έρχεται με τον Ρονάλντο στη Γιουβέντους. Το αναμενόμενο συνέβη και δη με την δυνατή ενέργεια της Πύλου! Δεν έχει σημασία αν είναι ή δεν είναι το «deal» του αιώνα.

Στο συνολικό δεν είναι, αφού προηγούνται ο Νεϊμάρ, ο Μπαμπέ, ο Κουτίνιο, ο Ντεμπελέ και ο Πογκμπά... Το εκπληκτικό είναι ότι οι φίλοι της "Γιούβε", διαθέτουν το «οπλοστάσιο» να φρεσκάρουν ολύ αισθητά τον αέρα της παραδοσιακής ποδοσφαιρικής σχολής στην Ευρώπη!

- Από τον «Νονό» και τον Μάρλον Μπράντο (Καμένος για την ακραία δεξιά κίνηση των «δύο), στον «Σημαδεμένο» και τον Αλ Πατσίνο (Αγραβάνης για Παπανικολάου)! Στο μυαλό τους, ο Δον Κορλεόνε;

Συνήθως, όταν βλέπεις να χρησιμοποιούνται πολλά ρητά, είναι όπως εκείνοι που μιλάνε ανάμικτα λίγο ελληνικά, λίγο αγγλικά για να κρύψουν μεγάλο μέρος αυτού που πραγματικά θέλουν να πουν. Συνήθως, λένε ψέματα.

Το τιτίβισμα του υπουργού πάντως για τον «αγορασμένο Ολυμπιακό» (Δημήτρη Καμμένο) και τον «μέχρι εχθές Παναθηναϊκό» (Τάκη Μπαλτάκο), αφήνει στην άκρη… του γρίφου εκείνον που κατονομάζει ως «Εσκομπάρ»! Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!

-Όταν οι πολιτικοί λένε "να μην πολιτικοποιούμε το ποδόσφαιρο, εννοούν «να το κομματικοποιούμε».

Αυτό που κάνουν στη Ρωσία οι Κροάτες, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό τους. Είτε με αυτό του Βουκόγεβιτς, είτε με το «Δόξα στην Ουκρανία…» και «… να καεί το Βελιγράδι» που προκάλεσε ο διεθνής Ντομαγκόι Βίντα…  Οι αιτιολογίες δεν μπορούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη κανενός.

Η FIFA θα έπρεπε να είναι αμείλικτα αυστηρή και όχι μόνο, όπως τότε για ένα πανό σε παιγνίδι της Εθνικής Ελλάδας…  Έχουμε ήδη ξεχάσει τι έκαναν με… το «φερ πλέι» σε βάρος του Μανωλά στην πιο κρίσιμη προκριματική μάχη του Μουντιάλ. Αλλά ο Νταβόρ Σούκερ, έχει μεγάλη εξουσία δίπλα στον Ινφαντίνο…

-Ο πιο εύστοχος τίτλος για τα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας: "Για πέμπτη φορά το Μουντιάλ έγινε… Euro"!

-Μπορεί να έχουμε γοητευτεί οι περισσότεροι από τις διαιτησίες στη χρήση του Var στο Μουντιάλ, αλλά όπως μαρτυρούν οι έρευνες η υιοθέτησή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, δε αποτελεί κάτι που μοιάζει με μαγικό ραβδί. Άλλο είδος. Αλλά, άσε πρώτα να μπουν σε τόσα γήπεδα οι οπτικές ίνες, που απαιτούνται…

-Δεν θα μπορούσε να είναι και εξαιρετικός πολίστας ο Ούγκο Κάιπερς και να σκοράρει όπως και στο ποδόσφαιρο;

-Ποιοι σκαλίζουν από καιρό, να παραδώσουν σε ισχυρούς; Φαίνεται, φτάνει το πλήρωμα του χρόνου, να δούμε τους καρπούς τους, ποντάροντας και για πάρτη τους… Αν είναι να έλθει, έρχεται με αλλαγές…

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Η σύγκλιση που δίνει βηματισμό στο πρωτάθλημα

Τα αμοιβαία βήματα μπρος πίσω, συνθέτουν χορευτική φιγούρα. Παράγουν κάτι που μπορούν να ακολουθήσουν κι άλλοι. Η περίπτωση των αναδιαρθρώσεων είχε από τη φύση της αυτή την απαίτηση, από τις πρώτες στάσης εμμονής, τόσο από τον υφυπουργό αθλητισμού, όσο κι από τη Σούπερ Λίγκα. Η κρίσιμη απόφαση της διοργανώτριας που αναμένεται να ληφθεί σήμερα δεν μπορεί να είναι άλλη από εκείνη της λογικής που μπορεί να «κουμπώνει» με την ορθή υπαναχώρηση του υφυπουργού από την εδώ και τώρα μείωση των ομάδων σε «12». Η αποδοχή του να συνεχίσει το πρωτάθλημα με 14 ομάδες και να πάει σε 12 μετά από δύο σεζόν, μέσα από δεσμεύσεις, συνδυάζεται με την υπαναχώρηση της Λίγκας να παίξει πλέι οφ για πρωταθλητή και θέσεις Ευρώπης, όπως και πλέι άουτ. Το θα γίνει με τις ομάδες που πέφτουν ή ανεβαίνουν σε σχέση με τη Football League, είναι θέμα που θέλει τη λύση του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News