default-image

«Γκουαρδιόλα, Κλοπ και Ποκετίνο, έκαναν... τη διαφορά σ΄ αυτό το Μουντιάλ»!

Απόψεις
«Γκουαρδιόλα, Κλοπ και Ποκετίνο, έκαναν... τη διαφορά σ΄ αυτό το Μουντιάλ»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η όποια αναζήτηση μπορεί να έχουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου για το τι υπερέχει και πιο είναι το κυρίαρχο στοιχείο που ξεχωρίζει  σε αυτό το Μουντιάλ σίγουρα, έχει το άρωμα της Premier League.

"Είναι η πραγματική διαφορά, που μένει ως ποδοσφαιρική αξία στην παρούσα στιγμή που διανύει το αγγλικό ποδόσφαιρο, μέσα από την υψηλή κατάρτιση που προσφέρουν στους ποδοσφαιριστές του κορυφαίου πρωταθλήματος οι προπονητές της Premier League και τα επιτελεία τους. Οι ποδοσφαιριστές είναι μορφωμένοι σε αυτό που κάνουν, διαθέτοντας υψηλά λογισμικά στο μυαλό τους, για την αφομοίωση και την άμεση εκτέλεση των νέων στοιχείων, που λειτουργούν αποτελεσματικά μέσα από τη ταχυδυναμική που απαιτείται πλέον, για να κάνεις τη διαφορά, αλλάζοντας αντιλήψεις περί χώρου και κατοχής".

Αυτό είναι ένα από τα σχόλια που έκανε χτες στο ράδιο 98,4 και τον Στέλιο Μαλτεζάκη, ο προπονητής του Εργοτέλη, Νίκκι Παπαβασιλείου, μένοντας στην αρχική του εκτίμηση από την αυλαία του παγκόσμιου κυπέλλου της Ρωσίας, ότι η πληθώρα των πρωταγωνιστών της διοργάνωσης που προέρχονται από τη Premier League, δίνουν το πιο δυνατό άρωμα κάνοντας  διασκεδαστικό και συναρπαστικό το Παγκόσμιο Κύπελλο των τελευταίων δεκαετιών. Εμμένοντας πάντως ότι την αρτιότερη κατάρτιση ομάδας με υπερέχον το "αγγλικό" στοιχείο είναι το Βέλγιο «και πρώτο φαβορί να κατακτήσει το τρόπαιο».

"Πρώτο φαβορί το Βέλγιο".

"Το Βέλγιο έχει κάνει τα καλύτερα παιγνίδια με τον μοναδικό τρόπο που δίνει ρεσιτάλ, μέσα από την πανέξυπνη καθοδήγηση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ", είπε και πρόσθεσε ότι όλα τα πολύ ωραία που έχουμε δει οφείλονται στην βαθιά εργασία που έχουν κάνει ο Γκουαρδιόλα, ο Κλοπ και ο Ποκετίνο στους ποδοσφαιριστές τους, στη Premier League"

Δεν είναι μόνο το στυλ του ποδοσφαίρου και το επίπεδο θεαματικότητας,  αλλά επίσης ότι οι περισσότεροι παίκτες που έχουν επιβιώσει ακόμα, συμπεριλαμβανομένων Βέλγων και Γάλλων, αγωνίζονται στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι ομάδες, έχουν φτάσει μέχρι στιγμής σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που προσαρμόζεται τέλεια στο στυλ στο οποίο είναι συνηθισμένοι αρκετοί παίκτες τους.

«Η Γαλλία επίσης έχει την αγγλική της αύρα και δεν αποκλείει την όποια επιτυχία της σε αυτό το σταθμό των «τεσσάρων», η Κροατία είναι ποιοτική και έμπειρη ομάδα με μυαλά ξυράφια στη μεσαία της γραμμή (δες Μόντριντς) και η Αγγλία την οποία θέλουν οι οιωνοί ν κατακτήσει το τρόπαιο, μετά το ξόρκισμα της κατάρας, μας προδιαθέτουν για ξεχωριστές νύκτες»!

Τα στοιχεία που ανέδειξε η ισπανική εφημερίδα "Marca", έρχονται απλά να πιστοποιήσουν αυτό αποτελεί αίσθηση, μια πραγματικότητα που συμφωνεί με τους αριθμούς.

   -Τα «στημένα», φάουλ ή κόρνερ είναι το πρώτο επιχείρημα που εξηγεί το ειδικό βάρος της Premier League στη Ρωσία. Ποτέ πριν δεν υπήρξε δείκτης γκολ τόσο υψηλός όσο σε αυτήν την περίπτωση. Μέχρι τώρα, 68 από τα 157 γκολ έχουν έρθει από «στημένη μπάλα». Αυτό είναι 43,3%, όταν στη Βραζιλία δεν έφθασε το 30%. Από αυτά τα 68 γκολ, 25 ήταν από κόρνερ, 5 απ 'ευθείας φάουλ, 17  από φάουλ-σέντρα και 21 πέναλτι. Βέβαιοι οι Αγγλοι ήταν πρωταγωνιστές, αφού 8 από τα 11 γκολ ήρθαν είτε από στημένη μπάλα είτε από πέναλτι.

  -Ένα άλλο γεγονός που δείχνει στην τάση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι αυτό της κατοχής. Οι τρεις ομάδες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη κατοχή είναι Γερμανία, Ισπανία και Αργεντινή, όλες τους πάνω από το 60%, αλλά όλες τους αποκλεισμένες.

 - Αντίθετα, οι ομάδες που επιθυμούν να τρέξουν όπως Βέλγιο ή Γαλλία έχουν δείξει την καλύτερη πλευρά τους όταν είχαν χώρους. Στην περίπτωση των Βέλγων κατά το πρώτο ημίχρονο έναντι της Βραζιλίας και στην περίπτωση των Γάλλων κατά το δεύτερο κατά της Αργεντινής.

  -Φυσικά, ο αριθμός των παικτών που επιβιώνουν σε αυτό το τουρνουά είναι κυρίως από την Premier League, αφού εξακολουθούν 40. Εκτός από τους 23 Αγγλους, υπάρχουν και άλλοι 17 που κατανέμονται στις άλλες τρεις εθνικές των ημιτελικών.

   -Ακόμη και στη μάχη για την θέση του πρώτου σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μπορεί κάποιος  να δει την αγγλική επιρροή. Ο Κέιν (6 γκολ) και ο Λουκάκου (4) είναι οι δύο κορυφαίοι μπροστά στο τουρνουά που ηγούνται της κατάταξης. Και οι δύο παίζουν στο αγγλικό πρψτάθλημα.

-   Επιπλέον, το σύνολο των γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο (44) είχε τη σφραγίδα των παικτών της Premier League, περισσότερα από τα 36 που συνέβαλε, για παράδειγμα, η LaLiga.

Δείτε κι αυτά σε ποσοστά:

"Λίγες μέρες πριν τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στους τέσσερις μονομάχους που έχουν απομείνει, από τους 92 συνολικά ποδοσφαιριστές των ημιτελικών οι 41 αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ (44%).

Αυτό το ποσοστό αποτυπώνει ιδανικά τον τίτλο του Αγγλικού πρωταθλήματος, καθώς οι «ανταγωνιστές» βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά.

Στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης λίστας βρίσκονται ισόβαθμα το Ισπανικό και το Γαλλικό πρωτάθλημα με 12 παίκτες (13%), ενώ ακολουθούν Γερμανία και Ιταλία με 7 παίκτες  από τα εγχώρια πρωταθλήματα (≈7%).

Ακόμη και αν αφαιρέσουμε από τους 41 εκπροσώπους της Πρέμιερ Λιγκ ολόκληρη την αποστολή των «λιονταριών» (και οι 23 αγωνίζονται στην Αγγλία), οι 18 παίκτες (≈20%) αποτελούν πάλι τον υψηλότερο αριθμό εκπροσώπων από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου".

-Η φωτογραφική σύνθεση με τον Χάρι Κέιν είναι από το αφιέρωμα της αγγλικής  mirror.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News