default-image

Φτιάξε αν μπορείς, με μια μπάλα, το όνομά σου

Απόψεις
Φτιάξε αν μπορείς, με μια μπάλα, το όνομά σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

-"Ρωσολάτρης" ο Τζιάνι Ινφαντίνο, δικαιώνοντας όλες τις σκηνοθετημένες παραστάσεις του παίζοντας μπάλα με τον Πούτιν στο γραφείο του ρώσου προέδρου, πριν ανοίξει ακόμη η αυλαία.

Τώρα που πάει για κλείσιμο, πατάει γκάζια, ο πρόεδρος της FIFA: «Έχουμε γίνει όλοι λάτρεις της Ρωσίας. Είμαστε εδώ αρκετό καιρό και πλέον, έχουμε ανακαλύψει μία χώρα που δεν γνωρίζαμε. Αισθάνομαι όπως ένα παιδί σε κατάστημα παιχνιδιών».

Η διαμόρφωση της εικόνας μιας χώρας που προσπαθούν να μειώσουν ή να παραμορφώσουν μεγάλα συμφέροντα στον πλανήτη, μέσα από αρθρογραφίες και κατασκευασμένες συχνά ειδήσεις, μπορεί να αλλάξει με μια μπαλιά ποδοσφαίρου στο «γάμα» της αντίπαλης εστίας!

Ιδού μια ακόμη καυτή σέντρα από τον Ινφαντίνο που θα έκανε πολλούς τύπους μυστικών κέντρων να ουρλιάζουν: «Πολλά στερεότυπα για τη Ρωσία έχουν καταρρεύσει χάρη στο παγκόσμιο κύπελλο. Οι άνθρωποι, διαπιστώνουν πως η Ρωσία είναι μια φιλόξενη χώρα, φιλική προς τους επισκέπτες της»!

Για να δούμε μία ακόμη φορά την επιρροή του ποδοσφαίρου και τη δύναμη της πληροφορίας που μπορεί να μεταδώσει.

Τι κάθονται και αναλώνονται σε οικονομικές αναλύσεις για το πόσο κόστισε ή πόσα κέρδισε η Ρωσία από το Μουντιάλ. Το κέρδος της μοιάζει ανεκτίμητο, ειδικά σε αυτό τον τεράστιο μετασχηματισμό που εξελίσσεται ανάμεσα τις ηγέτιδες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου.

Είναι και το άλλο που αξίζει την επίγνωση μας. Η Ρωσία άσχετα αν κατακτήσει ή όχι το τρόπαιο, δεν είναι άλλωστε και το φαβορί, θα είναι μια άλλη Ρωσία στην διεθνή ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

Το απαντά και αυτό ο Ινφαντίνο: «Η Ρωσία είναι πλέον μία πραγματικά ποδοσφαιρική χώρα. Ο ιός του ποδοσφαίρου έχει «προσβάλει» το σώμα κάθε Ρώσου πολίτη σε ολόκληρη την χώρα».

-Αλλά ας σταματήσουν την τόση φόρα που έχουν πάρει να δημιουργούν νέες διοργανώσεις γιατί μετά έρχεται μπούκωμα. Τώρα, νάτος  πρόεδρος της CONMEBOL Αλεχάντρο Ντομίνγκες, βγήκε να προτείνει την διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια. (Φίλε δεν θα είναι το ίδιο Μουντιάλ).

-Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, είχαμε την πρόκριση της Γαλλίας απέναντι στην Ουρουγουάη χωρίς τον Καβάνι. Μέσα και αυτό ο «γκουρού» μας Αντώνης Μισαργόπουλος.

Για το Σάββατο μας  έχει ήδη «σερβίρει» στο πιάτο, όπως τα λαχταριστά μπαρμπούνια το μενού των προγνωστικών και των «θέλω» του συνάμα, για τα εισιτήρια της Αγγλίας και της Ρωσίας από το Σάββατο.

-Όσον αφορά τα άλλα τα εσωτερικά μας, μας έχει κουράσει η μανία της κομπίνας που ολοένα αυξάνεται στις εκλογικές διαδικασίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σκέπτομαι πως τολμά υφυπουργός της κυβέρνησης και μόνο να σκέπτεται ότι θα τους χρηματοδοτεί μέσα από το αίμα του ελληνικού λαού. Δες τις έγινε στις εκλογές της Football League. Αηδία…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News