default-image

Η... μαγεία του αριθμού "7" και η φανέλλα του Ρονάλντο

Απόψεις
Η... μαγεία του αριθμού "7" και η φανέλλα του Ρονάλντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 7 είναι ο αριθμός φετίχ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο αριθμός που τον συνοδεύει κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου μέρους της καριέρας του. Και γύρω από το οποίο έχει δημιουργήσει τη δική του μάρκα: CR7.

Έτσι η ημερομηνία που επέλεξε η Γιουβέντους, 7/7, για την επίσημη παρουσίαση του Ρονάλντο είναι φορτωμένη με συμβολισμό. Ο Ρονάλντο θα είναι και ο 7ος Πορτογάλος παίκτης που θα παίξει ποτέ για τη Γιουβέντους!

Η αριθμολογία, άλλωστε ακολουθείται από τον άνθρωπο από τα αρχαία χρόνια. Ο αριθμός επτά, ήταν συχνά αντικείμενο ειδικής διδασκαλίας από τα μαθητικά μας χρόνια. Είτε από τους θεολόγους, είτε από τους φιλόλογους! Οι πρώτοι μας χαρακτήριζαν τον αριθμό «7» ως ιερό, οι δεύτεροι ως μαγικό!

Εκείνο που μου είχε κάνει εντύπωση από τότε, ήταν ότι οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που αντιστοιχούν στα τέλεια σχήματα, τρίγωνο και τετράγωνο! Όπως και το μυστηριώδες που είχε για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, όπως π.χ. ότι επτά σημεία δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο!

Πέρα βέβαια από τα πάρα πολλά κλασικά, για τον αριθμό στοιχείων, πλανητών, χρωμάτων, ευαγγελίων  κλπ… Ακόμη και οι μουσουλμάνοι παίζουν με τον αριθμό, καθώςδικαιούνται να έχουν 7 γυναίκες σύμφωνα με το Κοράνι!

«Για αυτό φόρεσα τη φανέλα με τον αριθμό 7»

Πέρσι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας σε διαφημιστική εκδήλωση της Nike, είχε αποκαλύψει το λόγο για τον οποίο φόρεσε τη φανέλα με τον αριθμό 7 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με συνέπεια εν συνεχεία να πάρει και το γνωστό προσωνύμιο "CR7".

"Ο Άλεξ Φέργκιουσον μου είπε 'κοίτα, θα ήθελα να φορέσεις το νούμερο 7'. Με εξέπληξε, γιατί ήξερα όλους τους σπουδαίους παίκτες που είχαν φορέσει αυτή τη φανέλα”, είπε χαρακτηριστικά, για να αναφερθεί στη συνέχεια στη συνεργασία του με τον Φέργκιουσον:

“Ήταν η αρχή για την επιτυχημένη πορεία μου στο ποδόσφαιρο. Δεν βελτίωσα μόνο ποδοσφαιρικές ικανότητές μου, αλλά και τη φυσική κατάστασή μου. Στα πέντε χρόνια μου εκεί, έμαθα την τέχνη του ποδοσφαίρου. Κερδίσαμε πολλά πράγματα μαζί. Ήταν ένα όνειρο για εμένα”.

Τον αριθμό 7 έχουν φορέσει επίσης κάμποσες εμβληματικές μορφές των "κόκκινων διαβόλων", με πιο χαρακτηριστικές εκείνες των Τζορτζ Μπεστ, Ερίκ Καντονά και Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο Ρονάλντο πέρασε από τη Γιουνάιτεντ την περίοδο 2003 - 2009, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε 196 εμφανίσεις και πέτυχε 84 γκολ.

Δυστυχώς για τον ίδιο, όταν το 2009 μετακόμισε στη Ρεάλ, ο αγαπημένος του αριθμός ήταν πιασμένος από τον Ραούλ. Ποιος θα τολμούσε να ζητήσει από τον Ισπανό επιθετικό να δώσει τη φανέλα του στο νέο απόκτημα της “Βασίλισσας”; Κανείς... Έτσι ο Ρονάλντο διάλεξε  το 9 και περίμενε μία σεζόν ώσπου να αποχωρήσει ο Ισπανός στράικερ για την Σάλκε και να βρεθεί ξανά με το 7 στην πλάτη.

Έκτοτε δεν τον αποχωρίστηκε ποτέ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι με το 7 στη φανέλα θα αποχωρήσει από τους αγωνιστικούς χώρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News