Αυτό που περιμένουν, ο «γκουρού» και οι «μπουκς» για το Μουντιάλ

Ποδόσφαιρο
Αυτό που περιμένουν, ο «γκουρού» και οι «μπουκς» για το Μουντιάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γκουρού» στις ποδοσφαιρικές εκτιμήσεις ο νέος προπονητής του ΕΓΟΗ, Αντώνης Μισαργόπουλος. Οι προβλέψεις του στο ράδιο 9.84 για τις ομάδες που θα έμπαιναν στη λίστα των «οκτώ» του Μουντιάλ, έκαναν θραύση! Μόνο η Ελβετία… τον νίκησε, περνώντας επί της Σουηδίας. Οι… άλλες επτά ομάδες που πέρασαν και θα δούμε στο εκρηκτικό διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου, προκρίθηκαν με τις ευλογίες του! Οι φίλοι του στοιχήματος απόλαυσαν μια επιτυχημένη εκτίμηση 87,5%! 

Οι στοιχηματικές εταιρείες εκτιμούν ως πρώτο φαβορί για το τρόπαιο τη Βραζιλία (3.75) και ανέβασαν τη Αγγλία με τη Γαλλία (5.00) στη δεύτερη θέση εκτίμησης. Ακολουθούν Κροατία και Βέλγιο με 7.00, Ουρουγουάη με 17.00, Ρωσία 21.00 και Σουηδία με 26.00. Θα έχουμε πιστεύουμε την τύχη να ακούσουμε τις εκτιμήσεις του Μισαργόπουλου στο ράδιο 98,4 (καθημερινά 2.30-3.30) για τα ζευγάρια των προημτιελικών. Οι μπουκς πάντως, δίνουν

Εξελίξεις εν όψει...

-Υπάρχουν σε εξέλιξη κινήσεις για νέα δεδομένα που μπορούν να υπάρξουν μέσα στον Ιούλιο, ως αποτέλεσμα αλλεπάλληλων διεργασιών από τα κορυφαία στελέχη. Αρκετά άτομα είναι «σταντ-μπάι», μένει να υπάρξει κατάληξη στα όσα «ζυμώνονται», με την παρατήρηση, πως κι άλλες φορές είχαν φτάσει στο προζύμι, αλλά ψωμί δεν έγινε… Η διαφορά είναι πως τώρα υπάρχουν κατάλληλα υλικά που διευρύνουν το πεδίο της αγοράς. Μαζί και φούρναρης…

-Τόσο πολύ συναισθάνονται το πρόβλημα που κρατούν τις ομάδες σε αμφιβολία μέσα στον Ιούλιο, πως θα κυλήσουν τα πρωταθλήματα. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου μοχθεί και αυτοί οι πολιτικοί της πολιτικής και του ποδοσφαίρου, στην κοσμάρα τους. Το πως θα οργανωθούν και θα συγκροτηθούν οι ομάδες για τη νέα σεζόν, ούτε καν το σκέπτονται.

Καλά κάνει η Nova και πιέζει για την κλήρωση του πρωταθλήματος και την έναρξη στην ημερομηνία που έχει οριστεί, θέλοντας να κάνει ασφαλώς και την καμπάνια της. Τους πληρώνει και το απαιτεί.

Αυτό που δεν μπορεί να ερμηνευτεί με κανονικούς όρους άσκησης πολιτικής, είναι το ξαφνικό του πράγματος. όλη την αγωνιστική σεζόν ο υφυπουργός αθλητισμού δεν είπε ούτε λέξη για το "προϊόν" του περί αναδιαρθρώσεων.

Ας πούμε ότι και έτσι καλώς έγιναν. Είναι δυνατόν να τινάζονται στον αέρα τα πρωταθλήματα και οι ομάδες με τον άκαμπτο όρο των "12" ομάδων; Από τη στιγμή που η Λίγκα πήγε στις 14 ως ενδιάμεσο βήμα, το άρον-άρον, έπρεπε να αλλάξει. Γιατί χειρότερο εργαλείο από την αβεβαιότητα δεν υπάρχει και κοστίζει πολύ ειδικά σε εκείνους που δεν φέρουν ευθύνη σε πρώτο πλάνο.

-Είναι εντυπωσιακό το ποσοστό του 20% ως αβαντάζ επιτυχίας, στις ομάδες που εκτελούν πρώτες στη διαδικασία των πέναλτι.

«Η ομάδα που χτυπά πρώτη πέναλτι έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει και πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο παράγοντα που έχει τόσο μεγάλη επίδραση σε αυτή την διαδικασία οπότε θεωρώ ότι το εύρημα είναι πολύ σημαντικό» (Παλάσιο Χουέρτα, καθηγητής του London School of Economics και επικεφαλής της μελέτης)

Ο Κώστας Ζουράρις στο «Μετρόπολις» για τη δήλωση Σαββίδη περί κλοπής του πρωταθλήματος από Κοντονή – Βασιλειάδη: «Υπήρξε κλοπή αλλά δεν ξέρω από ποιο άτομο έγινε. Είναι εσωτερικά θέματα αυτά. Είναι κλοπή, όπως και το όνομα της Μακεδονίας». Κλοπή με κλοπή Κώστας μου, έχουν μεγάλη διαφορά και δεν είσαι αμέτοχος στη δεύτερη, όπως κι αν το δικαιολογείς…

-Δείξε μου τι γράφει ο διευθυντής επικοινωνίας σου, να σου πω ποιος είσαι…

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΒΒΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ

«Μπροστά σε νέες προκλήσεις στο ποδόσφαιρο…»

- Έντεκα Ζωνιανοί κάτοικοι του χωριού, απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ερμή, στο οποίο ηγείται ο επιχειρηματίας Αρίστος Παπαδάκης. Από κοντά οι ηγέτες που έγραψαν ιστορία στα εθνικά πρωταθλήματα Κάββαλος και Παρασύρης.

Ο πρώην πρόεδρος τονίζει την ικανοποίησή του από την εξέλιξη: «Ο Ερμής θα ανανεώσει τα φτερά του και θα πετάξει πιο ψηλά. Οι άνθρωποι της νέας διοίκησης, έχουν φρέσκες ιδέες, μεγάλη όρεξη και πολύτιμο χρόνο να οδηγήσουν την ομάδα, σύμφωνα με τις προσδοκίες των φίλων της. Θα είμαι κοντά σε ότι με χρειαστούν». Ο Γιάννης Κάββαλος, ρωτήθηκε στον αέρα της αθλητικής εκπομπής του ράδιο 98.4 γιατί δεν συνέχισε ο ίδιος και απάντησε, ότι τον περιμένουν νέες δραστηριότητες στο ποδόσφαιρο. «Απλά, περιμένω…»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News