"Σφαγείο" να πέφτουν έξι από τις 16 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα

Απόψεις
"Σφαγείο" να πέφτουν έξι από τις 16 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φανταστείτε τι θα έπρεπε να κάνουν οι ομάδες μεσαίου και μικρομεσαίου βεληνεκούς σε ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων, από το οποίο θα πέφτουν έξι, όπως το απαιτεί με απόλυτο τρόπο ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Για να κρατηθούν θα πρέπει να κάνουν «ευρωπαϊκούς» προϋπολογισμούς. Να κυνηγούν δηλαδή ευρωπαϊκό εισιτήριο για να κρατηθούν (… για να μην πούμε πρωτάθλημα) καθώς θα πρέπει να τερματίσουν στην πρώτη δεκάδα για να κρατηθούν, αφού οι θέσεις 11 έως 16 στέλνουν στον θάνατο.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για νεοφώτιστες που πέρασαν δύο χρόνια την οικονομική κόλαση της Football League. Τα οικονομικά τους απαιτούμενα θα χρειαστεί να αυξηθούν κατακόρυφα και αν δεν επιτευχθεί ο στόχος, ουσιαστικά τις τελειώνει.

Οι "Εξασφαλισμένες"

Γιατί επιμένει στο «βίαιο» και «ανορθόδοξο» ο κ. Βασιλειάδης, το ξέρει ο ίδιος. Ίσως να έχει και εξωποδοσφαιρικά υλικά. Σίγουρα όμως δεν στηρίζει τις ομάδες που είναι στη Λίγκα και δη εκείνες που ανέβηκαν όπως ο ΟΦΗ και ο Άρης.

Το «12άρι», ευνοεί τις ομάδες που θα ανέβουν από τη σεζόν που έρχεται,  αφού με τη διαμόρφωση που επιζητεί, η Σούπερ Λίγκα θα είναι ήδη "εξασφαλισμένες" ένα πολύ κλειστό πρωτάθλημα. Το ότι στη χτεσινή συνάντηση υφυπουργού και Σούπερ Λίγκα, συμφώνησαν ότι διαφωνούν και θα τα ξαναπούνε, δεν λέει κάτι.

Έχει λύση η Σούπερ Λίγκα;

Η διοργανώτρια, αφού, δεν αποδέχεται, πρέπει να έχει δική της λύση για να υιοθετήσει το «14» της.

Η απλή λογική λέει ότι υπάρχει σχέδιο διευθέτησης εκ των έσω κάτι που απορρέει, αφενός μεν από την εκλογή του νέου προέδρου Βαγγέλη Μπαταγιάννη, τη συνεργασία πλευρών για αυτό το σκοπό και την παρουσία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε κείνη τη συνέλευση.

Όλο αυτό θα δείξει με την αποκατάσταση των "άστεγων" ίσως μέσω του ίδιου φορέα και την ικανοποίηση του «14» που απαιτούσε η συνδρομητική τηλεόραση από πέρσι.

Μένει να δούμε τον τρόπο υλοποίησης. Είναι τέτοια η κατάσταση στους μεσαίους και στους μικρομεσαίους, που δεν μπορεί να παίζεται στην τόμπολα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News