default-image

Τί γίνεται σ' αυτό το Μουντιάλ, Θανάση;

Απόψεις
Τί γίνεται σ' αυτό το Μουντιάλ, Θανάση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς! Με αυτή την φράση με χαιρέτησε ο φίλος μου ο Θανάσης, πριν την έναρξη της ραδιοφωνικής εκπομπής. Από τους διεισδυτικούς ποδοσφαιρόφιλους, που πιάνουν τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά σε ένα  παιγνίδι.

Τι έγινε Στέλιο; μου είπε. Τι συμβαίνει σε αυτό το Μουντιάλ; «Είναι η εποχή, της ταχυδύναμης» του απάντησα, έτσι ξερά. «Είδες που μέχρι τώρα ο Αντώνης Μισαργόπουλος που είχαμε εδώ την Παρασκευή, έπεσε μέσα και στις τέσσερις ομάδες που θα πήγαιναν στις οκτώ;»

-Πως συμβαίνει αυτό;

«Απλό είναι… μα τον Μπαπέ. Μια δυο δρασκελιές και τέζα όλοι! Αθλητής! Που να τον φτάσουν οι αργοκίνητοι. Κι ο Μέσι ας μην στενοχωριέται. Δεν είναι εποχές του ενός. Το ποδόσφαιρο είναι συστηματοποιημένο και απαιτεί καλά γρανάζια σε όλες τις γραμμές.

Ο Πελέ και ο Μαραντόνα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, σε πιο ελεύθερο παιγνίδι που δεν είχε τόσες συντεταγμένες. Τι να κάνει μόνος του ο Μέσι με τόσες αρκούδες και τατουάζ γύρο του. Αργοί. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρονάλντο.

Όταν τρως μόνο σαλάτα στο τραπέζι, οι αρκούδες θα σου φάνε το φαγητό, όπως ακριβώς συνέβη και με τους Ισπανούς, που νόμιζαν ότι επειδή είναι αστέρια της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα, θα έκαναν κομμάτια και θρύψαλα του Ρώσους, που έχουν φλόγα και πατριωτισμό μπροστά στο κοινό τους. Και στο βάθος… τα γονίδια της Σοβιετικής σχολής.

Αυτά είναι ωραία Θανάση. Να μπορείς να βλέπεις τι έρχεται … στο τώρα που βιώνεις για το αύριο. Οι ομάδες που γεμίζουν με βαριές ηλικίες δεν έχουν προοπτική.  Άλλη ενέργεια! Δεν γοητεύτηκες αρκετά από το ύψος των τερματοφυλάκων στο παιγνίδι της Κροατίας με τη Δανία; Άντε στην υγειά του Σμάιχελ, που ανέβασε τον πήχη και τον πέρασε ο Σούμπασιτς;»

   Το... «ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς», σκέφτηκαν αμέσως στη Νike, με αφορμή τον αποκλεισμό του Ρονάλντο, «κύριου πρεσβευτή» της αμερικάνικης εταιρείας και την πρόκριση του Κιλιάν Μπαπέ, μεγάλου πρωταγωνιστή της νίκης (4-3) της Γαλλίας επί της Αργεντινής. «Στο πίσω μέρος υπάρχει ένας αριθμός, όχι η ηλικία», εξηγεί ο Μπαπέ τυλιγμένος με την γαλλική σημαία.

  «Δεν είδες τι δήλωσε ο Μουρίνιο;  -Οι μεγάλες ομάδες αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποκλείονται και επιστρέφουν σπίτι. Όλο αυτό είναι φανταστικό. Δείχνει ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι και οι εθνικές ομάδες δεν πρέπει να εξαρτώνται από τα μεγάλα τους αστέρια.

(Λες μετά τη Γερμανία, την Ισπανία και την Αργεντινή και νωρίτερα τις Ιταλία και Ολλανδία, να δούμε καμιά «πρωτάρα» σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και τρελαθούμε στο ψάρι; Καλεσμένος και συ Θανάση μου στου Αντώνη...)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News