Εμμονές, συνελεύσεις, μετασχηματισμοί και... κλειστές άμυνες!

Ποδόσφαιρο
Εμμονές, συνελεύσεις, μετασχηματισμοί και... κλειστές άμυνες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εμμονή σε μια άρον άρον αναδιάρθρωση με 12 ομάδες, μοιάζει σαν δώρο άδωρον, αφού η στοιχειώδης εκτίμηση, παρομοιάζει αυτή την πρόταση, με στημένες καρμανιόλες στα ελληνικά γήπεδα και σίγουρα τρεις με τέσσερις ομάδες θα πάνε σε απαγχονισμό, άδικα.

Όπως έχουμε επιμείνει σταθερά από την πρώτη στιγμή, μια βίαιη μετάβαση, θα έχει θύματα και μόνο μια επιλογή σηκώνει σε αυτό το “plan” του κ. Βασιλειάδη. Η ενδιάμεση μετάβαση με 14 ομάδες. Ορθά επιμένει η Σούπερ Λίγκα, στην αντιπρόταση. (Πέρα από το ότι τελικά ήταν  19 εκ. ευρώ η προσφορά και με τους Παναθηναϊκό και Άρη να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος).

Η προσφορά της πολιτικής ηγεσίας, θα κριθεί από την στάση της σε μια προσπάθεια να βρεθούν νέες δικλείδες που δεν θα δημιουργήσουν νέα ρημαγμένα σπίτια, από το τσεκούρι του υποβιβασμού έξι ομάδων που υποστηρίζει. Αλήθεια γιατί δεν το υπολογίζει αυτό, όπως και το σεβασμό στις προκηρύξεις;

Που θα πέσουν τα φλας σήμερα στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ; Να υποθέσουμε στα ανιχνευτικά βήματα των νέων συσχετισμών, όπως καταγράφηκαν στην εκλογή του νέου προέδρου της Σούπερ Λίγκα και σε εκλογές Ποδοσφαιρικών Ενώσεων. Και όπως πάντα στο τι θα πει ο Τζώρτζογλου!

Η ΕΠΣΗ είναι μαινόμενη άλλωστε με τις τελευταίες εξελίξεις στη διαιτησία, από την άλλη πλευρά, έχει έναν καθημερινό ρόλο στα πράγματα από τις πρωτοβουλίες του προέδρου της και στελεχών της με πρόσωπα των «μεγάλων δυνάμεων»!

Για την ΠΑΕ ΟΦΗ μέχρι στιγμής, πάντως, ότι έχει συμβεί την έχει ευνοήσει, όπως ας πούμε η μη επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα στη Football League, που σε αντίθετη περίπτωση θα την έφερνε σε περίσκεψη για τι θα ψήφιζε, σε μια περίοδο, μετασχηματισμού των «πόλων» όπου οι πρόωρες αποκαλύψεις δεν είναι τόσο καλό.

Οι καταγραφές των κινήσεων του προέδρου της Γιώργου Αλετρά και του Κώστα Καζανάκη, έχουν κρατήσει ισορροπίες και με τις τρεις δυνάμεις, έχοντας εξαιρετικό δίαυλο με τον ΠΑΟΚ (βλέπε Δεληγιαννίδη), αλλά και με τον Ολυμπιακό και λόγω Μάνου (περίπτωση που… θα δείξει), ενώ και με την ΑΕΚ δεν υπάρχουν ζητήματα. Πρόκειται για τομέα στρατηγικής, που δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει. Οι εξελίξεις θα δείξουν.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι υπάρχει και μια παλιά συντεκνιά στο όνομα του Αλέξανδρου, που κρατάει διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των αναδόχων, ως πνευματικά συγγενείς… και που τυγχάνει να παίζουν ρόλο στα ποδοσφαιρικά πράγματα!

Κι όμως οι Πατρινοί κάνουν μεγαλύτερο ντόρο για την «Σφαγή των Διαιτητών». Μέχρι και για λουκέτο κάνουν λόγο στα πρωταθλήματά τους ακόμη και την κάθοδο των «11» (μελών του ΔΣ) για παράσταση αλα «Τσε» στην ΚΕΔ!

Απ’ ότι παρακολουθούμε μάλιστα οι …αντιμαχόμενες τοπικές πλευρές στην Αχαία, το έχουν προχωρήσει μέχρι και στο … «παρ’ ολίγον να πλακωθούν στο ξύλο»! Εκκλησία εδώ…

Κουφό πάντως να λέγεται ότι ο Περέιρα έχει άλλοθι, γιατί όταν έστειλε ερωτηματολόγιο στις ΕΠΣ αν συμφωνούν ή όχι στη μείωση του αριθμού των διαιτητών, όλες είπαν ναι. Μα αφού δεν όρισε νέο πλαίσιο, ουσιαστικά τις παγίδευσε. Το "δεν το εννούσα, έτσι", δεν πιάνεται για άλλοθι.

Όπως και το άλλο, που καθιστά διακοσμητικές της Ενώσεις στις προωθήσεις διαιτητών. Μοιάζει κουτό αυτό, από τη στιγμή που η διαιτησία είναι υπό τις ΕΠΣ και λίγες διοικήσεις θα αφήσουν να κάνουν τους «dealers» οι Επιτροπές Διαιτησίες τους με τους ορισμένους διαιτητές, για να κάνει τον μάγκα  ο κάθε Τριτσώνης.   Έχει λογική αν υπήρχε το παλιό καθεστώς των Συνδέσμων Διαιτητών...

Αυτό το μη ξεκάθαρο πάντως μέτρο, θα δημιουργήσει νέες εντάσεις στις ΕΠΣ και στους παράγοντες της διαιτησίας.

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΓΙΑ 

«Απ’ ότι κατάλαβα, είναι κομματική γραμμή…»

«Εγώ πιστεύω ότι είχε καλές προτάσεις ο κ. Βασιλειάδης. Αλλά από ότι κατάλαβα είναι κομματική γραμμή. Αυτό κατάλαβα εγώ...", δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας μετά τη συνάντηση των ΠΑΕ με τον υφυπουργό αθλητισμού, τονίζοντας ακόμη ότι "Η πρόταση του Υπουργού δεν θα περάσει γιατί τα χρήματα είναι μόνο για έναν χρόνο. Δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος του, αλλά το σχέδιο του δε θα περάσει». Δυο φορές δηλαδή στάθηκε στο ότι η διαίσθηση του επιμένει ότι όλο αυτό που αποτελεί πιθανότατα, το μέρος που αφορά τον αθλητισμό για την προεκλογική προετοιμασία των κυβερνώντων κομμάτων. Ακριβέστερα, έτσι το καταλαβαίνουμε...

-Τι μισθούς δίνετε παρακαλώ;

Γιατί ζητάει να μάθει ο Ολυμπιακός τι μισθούς παίρνουν υπάλληλοι, συνεργάτες, δικηγόροι, δικαστές, επιτελεία της ΚΕΔ, προπονητές και δημοσιογράφοι στην ΕΠΟ; Άρχισε η αντεπίθεση; Το ερώτημα δεν είναι αυτό. Είναι γιατί τόση αδιαφάνεια στην Ομοσπονδία, αφού παρά τις ομοβροντίες της κριτικής για τα τρομερά ποσά που παίρνουν οι «golden Boys», κανείς δεν βγήκε να απαντήσει και δη ο πρόεδρος Ευάγγελος Γραμμένος παρότι το είχε υποσχεθεί. Ίσως θα έπρεπε παρόμοιο αίτημα να καταθέσουν όλες οι ΠΑΕ και όλες οι ΕΠΣΗ, για να μην κουνούν κάποιοι καλοθρεμμένοι την ουρά τους…

-Αυτός είναι ο Μαραντόνα. Ακόμη και για τις ανάγκες μιας ταινίας, μπορεί να εκτίθεται. Δεν συμφωνούμε όμως με την άποψη ότι ένας δημιουργός τέχνης όπως ο σκηνοθέτης Ασίφ Καπάντια, μπορεί να περιοριστεί όπως πιστεύουν αρθρογράφοι του ποδοσφαίρου, μόνο για τη ζωή του μέσα στο γήπεδο. Η ζωή δεν είναι φτιαγμένη από φέτες, όπου διαλέγεις και παίρνεις.

Η πτυχή π.χ. του Μαραντόνα, μέσα από πραγματικά περιστατικά για το πώς έπινε αλκοόλ και έπαιρνε την κοκαΐνη από την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη και στη συνέχεια, από την Πέμπτη και μετά προετοιμάζονταν για ένα παιχνίδι του Σαββατοκύριακου - στη Νάπολι, όταν την οδήγησε στον τίτλο της Serie A, δεν σχετίζεται με το γήπεδο; (Άσχετα αν έχει χαθεί το μέτρο. Αυτό είναι γεγονός)

-Δυο πρόσωπα συγκεντρώνουν πολύ φλας από την αναμέτρηση Πορτογαλίας – Ουρουγουάης που έρχεται. Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντίεγκο Γκοντίν, γιατί αν και συμπολίτες με τη Ρεάλ και την Ατλέτικο αντίστοιχα με τον έναν σκόρερ και τον αρχηγό της Ουρουγουάης κεντρικό αμυντικό, δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Το γεγονός και μόνο που η Ρεάλ σκοράρει και η Ατλέτικο δεν δέχεται εύκολα γκολ, το κάνει συναρπαστικό. Θα έμπαινε τίτλος, «Ο CR7, σε… συμπληγάδες»!

-Η δεσποτική Γερμανία, έχει γνωρίσει μεγαλύτερες ταπεινώσεις στην ιστορία της. Αυτή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ της Ρωσίας, είναι η ελάχιστη. Αξίζει όμως πολλά η παραδοχή της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ότι «όσο οδυνηρό κι αν φαίνεται, αξίζαμε τον αποκλεισμό…».

Αλλά και αυτό που κάνει σίγουρους τους φίλους των «πάντσερ» ότι θα επιστρέψουν ακόμη πιο δυνατοί: «…μερικές φορές, στο ποδόσφαιρο, πρέπει να αποδέχεσαι την ήταν και να παραδέχεσαι πως οι αντίπαλοι σου ήταν καλύτεροι». Ίδιον Μεγάλης ομάδας!

Αξιοσημείωτο ότι μετά το 1966 η Αγγλία προσπέρασε για πρώτη φορά τη Γερμανία, σε Μουντιάλ!

-Τα ρεκόρ που καταγράφονται στο Μουντιάλ της Ρωσίας και ξεπερνούν κάθε όριο σύγκρισης με τις προηγούμενες διοργανώσεις, είναι τα τρελά νούμερα στα αυτογκόλ και στα πέναλτι. Απολύτως εξηγήσιμα, ωστόσο. Τα πρώτα οφείλονται στα «κλειστά παιγνίδια» και τα δεύτερα στη χρήση του VAR. Για το τελευταίο απολύτως…

-Η επισήμανση του CEO της Adidas Κάσερ Ρόρσεντ, είτε με αφορμή την αύξηση των ομάδων στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, τους ακραίους σχεδιασμούς του Τζιάνι Ινφαντίνο που εξυφαίνει διαρκώς νέες διοργανώσεις, μοιάζει με καμπανάκι κινδύνου! «Το ποδόσφαιρο γίνεται πολύ εμπορικό και κινδυνεύει να χαθεί το πάθος των φιλάθλων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News