Η «Σιωπή των αμνών» και ο γιατρός Χάνιμπαλ Λέκτερ

Απόψεις
Η «Σιωπή των αμνών» και ο γιατρός Χάνιμπαλ Λέκτερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 «Ζηλέψατε ίσως την ταινία "Η Σιωπή των Αμνών" και σκηνοθετήσατε στην εντέλεια την ταινία "Η Σφαγή των Διαιτητών"»

Η ταινία «Σιωπή των αμνών» που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου στην ανακοίνωση για τις "σφαγές των διαιτητών" του Ηρακλείου από την ΚΕΔ και τον Κουκουλάκη, είναι μια από τις τρομακτικές από καταβολής του κινηματογράφου και από τις πρώτες που κέρδισαν Όσκαρ (συνολικά 5), αν και χαμηλού κόστους. Απέφερε κέρδη 272 εκατομμυρίων δολαρίων, με πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς στο ρόλο του "αιμοδιψή" Χάνιμπαλ Λέκτερ.

Ο ανατριχιαστικός τρόπος που κοίταζε τη κάμερα παρέπεμπε σε ψυχοπαθή δολοφόνο. Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ, «ο πιο εμβληματικός κακός στην ιστορία του σινεμά», γιατρός στο επάγγελμα (ψυχίατρος), σκότωνε και έτρωγε τα θύματά του...

Το σενάριο στηρίχτηκε στο μυθιστόρημα του Τόμας Χάρις, όπου μία νεαρή πράκτορας του FBI, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει μια σειρά διαδοχικών φόνων ενός στυγερού δολοφόνου, του Μπάφαλο Μπιλ...

(Για να πάρουν το μήνυμα οι αποδέκτες της ανακοίνωσης της ΕΠΣΗ, και δη του προέδρους της Νίκου Τζώρτζογλου, λογικό είναι να την αναζητήσουν και να τη δουν).

«Η Σιωπή των Αμνών» επιστρέφει στους βρετανικούς κινηματογράφους με ολοκαίνουργιες 4Κ κόπιες και την υπογραφή, φυσικά, του BFI. Δείτε το τρέιλερ:

-«Ακούμε και διαβάζουμε διάφορα στα σάιτ, όμως, ακόμη δεν έχουμε το ακριβές σχέδιο για να πούμε ότι προχωρούμε έτσι ή κάνουμε κάποιες διορθώσεις και το αλλάζουμε λίγο. Γι’ αυτή τη χρονιά δεν θεωρώ ότι μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση. Πιστεύω θα είναι μια καλή επιλογή να γίνει από την επόμενη χρονιά και εφόσον το σχέδιο προβλέπει τα χρήματα που έδινε η Nova ως τώρα». (Δηλώσεις από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτη Κωστούλα. Από τους άστεγους τηλεοπτικά, που συνηθίζει να τα λέει, χωρίς περιστροφές).

-Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών χρειάζεται να γίνει και ως αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας, την οποία πέταξαν πρόσφατα στα σκουπίδια οι «συνεταίροι», ως αποτέλεσμα μιας επεξεργασίας δεδομένων από το λογισμικό του «εγώ κι η πάρτη μου».

Έχει δίκιο ο υφυπουργός αθλητισμού που την ζητά. Έχει όμως δίκιο που απαιτεί να γίνει με «βίαιο» τρόπο; Δηλαδή αυτό το «ακόμα και με 16 φέτος και του χρόνου με 12», έχει λογική όταν δεν υπάρχει ταμείο αρωγής για έξι ΠΑΕ που θα μπουν στη δίνη της χρεωκοπίας, πέφτοντας κατηγορία, σε μια αγορά που έχει γυρίσει πλάτη; Δεν θα ήταν καλύτερο να πάνε στις 12, μέσω ενδιάμεσης σεζόν με 14 ομάδες;

Δεν πάει να πει ότι επειδή έχει πάρει ο… χάρος τις περισσότερες ΠΑΕ των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, θα χρησιμοποιηθεί η ίδια συνταγή, επειδή ο Έλληνας είναι βουτηγμένος και εθισμένος να δημιουργεί καμπούρα στην πλάτη του, από άγριες φορολογίες και απάνθρωπες περικοπές.

Οι πολιτικοί βέβαια δεν μπορούν να το καταλάβουν. Παίρνουν πολλά λεφτά (πάρα πολλά) και αυτοί και οι «golden boys» που αφειδώς χρησιμοποιούν για να «φτιάχνουν περιουσίες». Άθλιο φαινόμενο, στις κορυφές της μνημονιακής επίσης ποδοσφαιρικής μας πραγματικότητας.

Όπως και η απονιά που λέει και το τραγούδι, αντί σχέδια και επιλογές ανάπτυξης, να βρίσκουν λύσεις από τα Δημόσια ταμεία, όταν οι πολιτικές τους, αφήνουν ακάλυπτα ζωτικά πράγματα της ανθρώπινης ζωής σε επιβίωση και διαβίωση.

-Λίγη φιλοσοφία χωράει παντού. Ειδικά σε καιρούς, που αναζητείται αγωνιωδώς η ταυτότητα από πολλούς, μαζί και ο τρόπος αντιμετώπισης των άλλων που επίσης βρίσκονται με την ταυτότητα τους ξεχασμένη σε κάποια τσέπη ενός σακακιού τους. Απλά «οι λέξεις πονούν μόνο όταν προέρχονται από άτομα που είναι σημαντικά για μας και ανάλογα με το τι και πώς θα το πουν». Υπάρχει και αυτό: «Χρησιμοποίησα κάθε πέτρα που έριξαν πάνω μου για να αντλήσω τη δύναμή μου». Αντί άλλων απαντήσεων, σε επίμονα ερωτήματα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, στα οποία μπορώ να απαντήσω μόνο γενικά και θεωρητικά, ως μη αρμόδιος αποδέκτης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News