Έπονται κι άλλες εξελίξεις μετά την εκλογή Μπαταγιάννη

Απόψεις
Έπονται κι άλλες εξελίξεις μετά την εκλογή Μπαταγιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτσι όλοι… έχουν από κάτι, έστω και προσωρινά. Ο ΠΑΟΚ τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, η ΑΕΚ τον εκτελεστικό διευθυντή της ΕΠΟ Αλέξη Δέδε μαζί με την πλειοψηφία στην ΕΠΟ και τώρα ο Ολυμπιακός τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ. (Ο Παναθηναϊκός τους… είχε όλους όταν τον κράτησαν στην κατηγορία…)

Αναμφίβολα η εκλογή Μπαταγιάννη, δίνει άλλη σύνθεση στο τοπίο, και με την δυναμική να αλλάξει τον πυρήνα του, καθώς η νέα κατάσταση που βρίσκεται υπό διαμόρφωση από τις δυνάμεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, έχει εμφανώς σε σχέδιο και νέες κινήσεις για τον αποχαρακτηρισμό της περυσινής εμπειρίας των δύο «δικεφάλων»…

Η κυριολεκτική σύμπλευση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στην ανάδειξη του νέου προέδρου στη Σούπερ Λίγκα, παρά το ακίνδυνο παρών του ΠΑΟΚ στην ψηφοφορία, θα επιφέρει προφανώς αμοιβαίες εξελίξεις στο τραπέζι της ΕΠΟ, όπου η πλευρά Μελισσανίδη φέρεται να πλειοψηφεί με οκτώ μέλη (Βακάλης, Παπαχρήστου, Δημητρίου, Ψαρόπουλος, Θωμαΐδης, Πανίδης, Ασλανίδης, Λεουτσάκος), έναντι επτά του Ιβάν Σαββίδη (Γραμμένος, Διακοφώτης, Χατζησαρόγλου, Αντωνίου, Λασκαράκης, Βράκας, Γκαγκάτσης Μ.).

Εκτιμάται ότι με τον νέο πρόεδρο Βαγγέλης Μπαταγιάννη και την παρουσία Αγραφιώτη, θα ανατραπεί αυτό το 8-7 στην ΕΠΟ και πολύ πιθανόν να επιφέρει κι άλλες εξελίξεις με πιθανές νέου τύπου κόντρες, αφού οι ισορροπίες είναι ευάλωτες και δεν άπτονται μόνο του ποδοσφαίρου, καθώς τα πρόσωπα των μεγάλων ΠΑΕ, έχουν συσχετιστεί με τα δυο μεγάλα κόμματα και κατά πολύ με τα πολιτικά κέντρα αποφάσεων.

Κύρια επίδραση πάντως, μπορεί να λογιστεί ο απεγκλωσβισμός της προεδρίας του Βαγγέλη Γραμμένου στην προεδρία, που λειτουργούσε ως "μειοψηφόν κόμμα. 

Η συνέχεια αναμένεται να είναι λοιπόν πολύ καυτή, με νέα χαρακτηριστικά χρώματα και αρώματα, αλλά η εμπειρία έχει δείξει ότι ακόμη και οριακά, αυτά περνάνε όταν στηρίζονται από μεγάλες δυνάμεις. Ακόμη και με νέες διαδικασίες...

Είναι αδύνατον πάντως να γίνει πρωτάθλημα (από κάθε άποψη) αν δεν δοθεί λύση στις τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είναι σε ανοικτή γραμμή με τις ομάδες και θα παρουσιάσει το σχέδιο για τη χρηματοδότησή τους, μαζί με το κόστος παραγωγής μετάδοσης των αγώνων, στο υπουργείο Οικονομικών, που θα αποφασίσει το ύψος των κεφαλαίων που θα αποδεσμευτούν προς την ΕΡΤ από την εισφορά του ανταποδοτικού τέλος για τη μετάδοση των αγώνων.

Στις πολύ καλές δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, το έθεσε σε προτεραιότητα γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει πρωτάθλημα επί ίσοις όροις. Το γεγονός δε ότι μίλησε για την αναδιάρθρωση και θέτει πρώτο ραντεβού με τον υφυπουργό, σημαίνει ότι θα αναζητηθούν και θα δοθούν λύσεις.

Ωστόσο αυτό που αναμένεται σε όλα τα παραπάνω διαφαινόμενα, είναι ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης, στον τομέα των τηλεοπτικών χρηματοδοτήσεων, με ή χωρίς αναδιάρθρωση…. 

Πάντως ήδη είναι μια άλλη μέρα και αναμένονται εξελίξεις που θα διαταράξουν την ...ησυχία ορισμένων επαναπαυμένων...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News