Με τοξικά υλικά η "σφαγή" των διαιτητών του Ηρακλείου από την ΚΕΔ

Απόψεις
Με τοξικά υλικά η "σφαγή" των διαιτητών του Ηρακλείου από την ΚΕΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτσι ακριβώς όπως ο τίτλος του ρεπορτάζ: «Σφαγή» στην διαιτησία του Ηρακλείου από ΚΕΔ/ΕΠΟ. Τίποτα περισσότερο, τίποτε λιγότερο από την έννοια της λέξης «σφαγή», με όλες τις παραμέτρους που αναπτύσσονται σε όλες τις κατηγορίες και ιδιότητες.

Τι δεν καταλαβαίνεις από τους νέους πίνακες διαιτησίας, κοιτάζοντας τα ονόματα; Ότι εξυγιάνθηκαν σε όλες τις κατηγορίες, κρατώντας –κατά κανόνα- εαυτούς, κουμπάρους, φίλους και… πρόσωπα σε υποχρέωση;

Ότι εξυγιάνθηκαν σε όλες τις κατηγορίες, πετώντας έξω, με το ίδιο κριτήριο από την ανάποδη, κάθε άλλον που δεν έχει την τάση να υποκλίνεται και να «παζαρεύει»; Κάποιες επιλογές, μέσα έξω, ή πάνω κάτω, κάνουν μπαμ! Όπως του Φουκάκη, ας πούμε, που ενώ τους έβγαζε διαιτησίες ρεσιτάλ στα προκλητικά δύσκολα ματς, τον εξαφάνισαν, με μαγικά! Κι αυτό αποτελεί τρανταχτή απόδειξη του κριτηρίου της ΚΕΔ και των ψιθυριστών της.

Οι "δικοί μου" μένουν και προχωράνε και αυτούς που θεωρώ "δικούς σου" τους εξαφανίζω και από τον χάρτη. Αυτό είναι το κριτήριο, άσχετα αν η επιλογή γίνεται μεταξύ καλών ή μέτριων και χωρίς να σημαίνει ότι ορισμένοι δεν το αξίζουν. Όποιος όμως εντοπίσει  κριτήριο που είναι καθαρά νέτο-σκέτο διαιτητικό ή παραπάνω και δεν... εμπεριέχει τοξικές ουσίες στην επιλογή, από τη μια ή από την άλλη, να μας το πει…

Αλλά με αυτά τα "εξυγιαντικά" υλικά, τι καλό να περιμένεις, από μια νέα τάφρο αμφισβήτησης;

Μια απλή ματιά στους νέους πίνακες διαιτησίας, επί εποχής Περέιρα και με την παρουσία Κουκουλάκη στα κέντρα της διαιτησίας (ως λογική επιρροή), πιστοποιεί μεν πολλά τινά, αλλά αναδεικνύει και το κακό που έχουν κάνει στο ποδόσφαιρο του Ηρακλείου, οι εγωιστικές στάσεις προσώπων, από πόστα ευθύνης του.

"Ο καθείς κι η πάρτη του";

Καλό θα είναι να συνέλθουν τάχιστα και να κατεβάσουν τις ταμπέλες με τα «εγώ» που έχουν κρεμάσει πάνω τους. Αυτός ο διχασμός, αυτές οι διχόνοιες, έχουν πολλές πηγές αιτιών, αλλά ο καθένας (τους) βλέπει μόνο του άλλου…

Λάθος δρόμος και ουδείς εξαιρείται, από το «καθείς κι η πάρτη του», που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα. Και δυστυχώς θα το πληρώνουν πρώτα οι διαιτητές.

Άσε που ότι σπέρνεις θερίζεις. Αλλά κι αυτό σχετικό είναι αν οι λογής ποδοσφαιρικοί ελέω «ταγοί», ή οι παρατρεχάμενοι τους, εμπλέκονται με το πανελλαδικό δίκτυο των «πόλων».

Άντε έρχεται κι ο Σουηδός ως τρίτος αρχιδιαιτητής στο πρωτάθλημά μας! Μια χαρά διακοπές στην ωραία Ελλάδα, με τα καλύτερα και τις καλύτερες!

Όσον αφορά τους Μιχάλη Κουκουλάκη και Σταύρο Τριτσώνη, μπορεί έχουν χάσει τη θέση τους στους ορισμούς, αλλά παραμένουν στην ΕΠΟ με τον πρώτο υπεύθυνο για τη λειτουργία του VAR και τον δεύτερο «Βασάρα» στον τομέα ανάπτυξης της διαιτησίας. Μετά τα επιτυχημένα τους αποτελέσματα, στους ορισμούς, δε τους αξίζει;  Τους… αξίζει!

Φανερό όμως και το δείγμα επιρροής τους στους ξένους, ως πρώην συνάδελφοι διεθνείς, ειδικά πάνω σε κάποια ονόματα διαιτητών που έχουν το ιστορικό τους… και την «κάσα» τους. Ο νοών νοείτω...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News