default-image

Λεάντερ Ντεντόνκερ… ο «κρητικός» της εθνικής Βελγίου!

Απόψεις
Λεάντερ Ντεντόνκερ… ο «κρητικός» της εθνικής Βελγίου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον έχουμε συναντήσει αρκετές φορές την τελευταία διετία, να απολαμβάνει το Ηράκλειο με πολύ γνώριμα πρόσωπα της κοινωνικής και ποδοσφαιρικής ζωής. Είναι ένα από τα αστέρια, χρυσή εφεδρεία της εθνικής Βελγίου, με πολύ μέλλον στα 23 του χρόνια ο αρχηγός της Άντερλεχτ Λεάντερ Ντεντόνκερ από τους πιο νέους του Ρομπέρτο Μαρτινέθ στο Μουντιάλ της Ρωσίας και μοναδικός παίκτης της Βελγικής αποστολής, που αγωνίζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα! Το φλερτ του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Μουρίνιο ήδη έχει πάρει μερίδιο στον διεθνή τύπο!

Με την Κρήτη τον συνδέει η αγαπημένη του σύντροφος Νίκη Μούκα (φωτογραφίες από πρόσφατες εκδηλώσεις) που είναι μαζί του στην Μουντιαλική αποστολή στη Ρωσία…, κόρη του αείμνηστου Φώτη Μούκα και αδελφή της Εβίτας, συζύγου του Μανόλη Παπαματθαιάκη! 

Ο προπονητής του Ηροδότου, έχει ήδη στρέψει το βλέμμα του - και εξαιτίας του- στους αγώνες του Βελγίου και μετέφερε το μήνυμα του Λεάντερ από την εκπομπή του ράδιο 98.4:

«Υπάρχει δυνατή φλόγα και μεγάλη δίψα για διάκριση στην εθνική Βελγίου. Θέλουμε να σπάσουμε το φράγμα των επιδόσεων μας, φτάνοντας μέχρι το τρόπαιο. Αυτή η ομάδα έχει ποιότητα για μεγάλα πράγματα»! Ο διεθνής άσος, υποσχέθηκε μάλιστα μέσω του «μπατζανάκη» του ότι θα έλθει με την αγαπημένη του να γιορτάσουν μαζί μας την επιτυχία! Ο Μανόλης Παπαματθαιάκης, επικοινωνεί σχεδόν καθημερινά μαζί του και γνωρίζει πολλά από την βελγική ομάδα.

«Είναι η 13η φορά που είναι σε Μουντιάλ κι ενώ έχουν εξαιρετικές παρουσίες, η τελευταία φορά που πέτυχαν κάτι μεγάλο ήταν το 1986, όταν τερμάτισαν στην 4η θέση επί εποχής Έντσο Σίφο. Στη Βραζιλία έφτασαν στα προημιτελικά και αποκλείστηκαν από την Αργεντινή. Τώρα τα ονόματα είναι πιο τρομερά. Από τον Αζάρ, τον Ντε Μπρόινε, τον Κομπανί... και τόσους άλλους», είπε μεταξύ άλλων ο κρητικός τεχνικός.

«Το Βέλγιο» συνέχισε, με τον Μπενίτεθ, ακολουθεί ένα σχήμα 4-3-2-1 που ελάχιστοι παίζουν δίνοντας μεγάλη ισχύ στα άκρα και στην επιθετική φιλοσοφία του Μπενίτεθ. Το ταλέντο αυτής της ομάδας και η αγωνιστική της τακτική αξίζουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δίνεται από τους φίλους του ποδοσφαίρου που τους αρέσει να βλέπουν νέες τάσεις που αποδίδουν».

Το ωραιότερο;  Ο άσος της Άντερλεχτ και του Εθνικής Βελγίου που έχει έλθει πάνω από πέντε φορές στο Ηράκλειο, έκανε προπονήσεις με τον Ηρόδοτο στη Νέα Αλικαρανσσό, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Ρωσία, χωρίς να το γνωρίζει... κανείς! 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News