default-image

Ο Δ. Βολονάκης αναλύει στο Ράδιο 98.4

Απόψεις
Ο Δ. Βολονάκης αναλύει στο Ράδιο 98.4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάσταση στο Μουντιάλ της Ρωσίας αρχίζει να «αγριεύει» ευχάριστα! Μετά τις βαριές απώλειες των φαβορί από «μεσαίους» αντιπάλους στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, τις νίκες με αίσθηση όπως της Σενεγάλης (είχε υπερθεματίσει υπέρ της ο Μηνάς Πίτσος) και της Ιαπωνίας χτες καθώς άλλα τινά που πατάνε γκάζια στο ενδιαφέρον, οι αναλύσεις ειδικών επιστρέφουν (Τετάρτη 20/6) στον αέρα του ράδιο 98.4 με καλεσμένο του Στέλιου Μαλτεζάκη τον Δημήτρη Βολονάκη!

Ο έμπειρος προπονητής, διαθέτει όλα τα στοιχεία του αναλυτή και σχολιαστή από την δοκιμασμένη «θητεία» του στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης! Οι λεπτές πτυχές των όσων συμβαίνουν στα γήπεδα της Ρωσίας, η χρήση του VAR και η διαφαινόμενη κατάσταση των μεγάλων σταρ είναι μερικά από τα ζητούμενα…

Ο Μιχάλης Γρηγορίου για την «ψαλίδα»

«Φάνηκε από τα πρώτα ματς ότι έχει κλείσει η ψαλίδα ανάμεσα στις «μεγάλες» και τις «μικρές» ομάδες. Αποδεικνύεται ότι τα φαβορί δεν έχουν βρει τον τρόπο να διασπάσουν τις πολυπρόσωπες άμυνες. Και αυτό οφείλεται στην τάση που υπάρχει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να δίνεται έμφαση στην αμυντική λειτουργία. Φυσικά, εξαίρεση, αποτελούν οι αγώνες της Ρωσίας με την Σαουδική Αραβία -που είναι η πιο αδύναμη ομάδα του τουρνουά- και της Ισπανίας με την Πορτογαλία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγορίου και συνέχισε, εξηγώντας για ποιους λόγους υπάρχουν αυτές οι εκπλήξεις στο Μουντιάλ:

«Το παράδοξο είναι πως έστω και με μία τελική τα φαβορί προηγούνται, αλλά στην συνέχεια οι υποδεέστερες ομάδες ισοφαρίζουν. Σ΄ εκείνο το σημείο, αποκτούν ψυχολογία και εντείνουν τις προσπάθειες τους. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ότι εκτός από την σύγχρονη τάση για έμφαση στην αμυντική λειτουργία, οι «μεγάλες» ομάδες χρειάζονται 1-2 ματς για να βρουν πατήματα, αυτοματισμούς και καλύτερη λειτουργία στο επιθετικό τρίτο, έτσι ώστε να κερδίζουν τα παιχνίδια».

Αυτά που είχε προβλέψει ο Μηνάς Πίτσος:

Για… τον διαγωνισμό των προγνωστικών για τις ομάδες που θα περάσουν από τους ομίλους,ο Μηνάς Πίτσος μιλώντας στο Ράδιο 98,4 επέλεξε ως αφρικανική έκπληξη τη Σενεγάλη με σαφή κριτήρια τις εξής:  Α΄όμιλος: Ουρουγουάη, Ρωσία. Β΄όμιλος: Ισπανία, Πορτογαλία. Γ΄όμιλος: Γαλλία, Δανία. Δ΄όμιλος: Αργεντινή, Κροατία. Ε΄όμιλος: Βραζιλία, Κόστα Ρίκα. Στ’ όμιλος: Γερμανία, Σουηδία. Ζ΄όμιλος:Βέλγιο, Αγγλία και Η΄όμιλος: Πολωνία, Σενεγάλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News